reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Maniulka robota domowa ma się rozumieć. A co do m jak m to też moje uzależnienie:tak::-);-) to oby ci pospała :-) . JA lecę jakiś makaron zmajstrować hm jeszcze nie wiem z czym.... u nas też pięknie mam nadzieję że to nie ostatnie podrygi jesieni oby jeszcze tak było choć do końca października bo mam siostrzeńca na feriach więc pogoda by nam się przydała:-) Pa

reklama
u nas tez dzis piekna pogoda, slonce i bardzo cieplo, chyba lepiej niz w lato :)
na obiad mam rømmegrøt wiec sie nie przemeczam, moje laski uwielbiaja i prawie codziennie jest awantura, bo tylko to by zarly

wrocilam z treningu, zamiast siedziec w domu, zapisalam sie do elixia i zamierzam twardo cwiczyc, zeby nabrac kondycji. jutro pewnie bede umierac od zakwasow, ale tez sie z rana wybieram:)

Siemka babeczki!

Ja juz w pracy. Dzis M. po mnie przyjedzie, bo odwiedza kolege w okolicy, wiec nie bede sie tlukla aurobusem, na ktory i tak po pracy musze 1 h czekac!!! :szok::eek: :-):-):-)

Gadalam z szefowa i w nastepnym tygodniu znow mam mase pracy, a to oznacza wiecej kasy!!! :-D:tak::-):rofl2::rofl2::rofl2::happy::happy::-D:tak: Jippi! :-D

Witam:-)
Mary miłego dnia w pracy:tak:
U mnie prace prawie skończone,posprzątane,bułeczki ciabatty się pieką,rybka na obiad już czeka na usmażenie ale najpierw idziemy na spacer,piękne słoneczko wyszło i jest ciepło :tak:liczę że mała na spacerku zaśnie a ja się będę relaksować w domku przy kawusi i powtórce m jak miłość:-p

Miłego kochane :-)

Maniulka - i Tobie milusiego dnia! I udanego spacerku! :rofl2::happy: Tu tez grzeje i razi po oczach. :happy::rofl2::-D Ale super! I tak am byc znow ladnych pare dni! :-):-)

u nas tez dzis piekna pogoda, slonce i bardzo cieplo, chyba lepiej niz w lato :)
na obiad mam rømmegrøt wiec sie nie przemeczam, moje laski uwielbiaja i prawie codziennie jest awantura, bo tylko to by zarly

wrocilam z treningu, zamiast siedziec w domu, zapisalam sie do elixia i zamierzam twardo cwiczyc, zeby nabrac kondycji. jutro pewnie bede umierac od zakwasow, ale tez sie z rana wybieram:)

Tampeza - wytrwalosci zycze! Super, ze zaczelas treningi w Elixii! :tak::tak: Ja kocham silownie i planuje, kiedy tu zaczac... Skoro moje aikido nie wypalilo... :sorry::eek: Ale w sumie dobrze, bo i tak wyprowadzamy sie niedlugo z Fredrikstad, wiec tylko bym musiala dojezdzac. A silownie zawsze jakas znajde. :tak::-) A ile placisz, jesli mozna wiedziec? Bo mnie troszke cena odstrasza... Ale wiecej pracy i kasy teraz, to chyba zapisze sie! :-):-):rofl2: Nie ma co na zdrowiu i formie oszczedzac!

Hei!

Wlasnie ogladalam czesc programu o tym jak to jest ze zdrada. No oczywiscie naukowcy prowadzac "eksperymenty" doszli do wniosku, ze tez kobiety, ktore sa w zwiazkach w okresie dni plodnych "zachowuja sie bardziej flirtujaco"! Wiec mowie do mojego m. ze jak bede miala jajeczkowanie to ma mnie pod zadnym pozorem do miasta nie wypuszczac! :-D:-D:-D A on sie smieje, ze mnie w pokoju zamknie! :-D:-D:-D No i najlepiej klucz wyrzucic! :-D:-D:-D:-D:-D
2099s.jpg

Mary-bath dostaje maila z takiej stronki babyverden i tam byl artykul o odzywianiu dla starajacych sie. Podam ci linka. Moze cie zainteresuje!
Kostholdstips for prøvere

pa

Hei!

Wlasnie ogladalam czesc programu o tym jak to jest ze zdrada. No oczywiscie naukowcy prowadzac "eksperymenty" doszli do wniosku, ze tez kobiety, ktore sa w zwiazkach w okresie dni plodnych "zachowuja sie bardziej flirtujaco"! Wiec mowie do mojego m. ze jak bede miala jajeczkowanie to ma mnie pod zadnym pozorem do miasta nie wypuszczac! :-D:-D:-D A on sie smieje, ze mnie w pokoju zamknie! :-D:-D:-D No i najlepiej klucz wyrzucic! :-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 290149

Mary-bath dostaje maila z takiej stronki babyverden i tam byl artykul o odzywianiu dla starajacych sie. Podam ci linka. Moze cie zainteresuje!
Kostholdstips for prøvere
pa

Jojob - hej! :-) A dziękuję ślicznie, kochana! :tak::-) Poczytam! :tak: Wsio OK u Ciebie? :-)

U mnie 16 dc i staranka trwają. :-D:tak::-p:rofl2::rofl2: Zobaczymy, ale zważywszy na ostatnie stresy, to już sama nie wiem, czy to dobry moment... Zresztą praca się kręci... :eek: Wygląda na to, ze będę miała teraz sporo roboty, bo jednak ta chora koleżanka jest naprawdę bardzo chora... Ufff, szkoda kobieciny... :-:)no: Ale praca ważna, nie? :tak: Ufff... Ale mnie wzięło na rozmyślania... :eek: W sumie już nie chcę czekać! Facet odpowiedni! Wiek chyba jak najbardziej do rodzenia dzieci! Praca jest, zdrowie nie najgorsze... Na co tu kurczę czekać!? :rofl2:

A dziś do sklepu przyszły 3 Polki, więc miałam kontak z językiem ojczystym! :-D:tak::tak::-):-):-) W szoku były, jak się odezwałam po polsku. Chyba musze już bardzo norwesko wyglądać! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Miłego wieczorku, kochane babeczki! :*:*:*

hej dziewczynki :-)
moi panowie znowu śpią razem :-D:-D:-D ,no ale cóż zrobić jak D usypia razem z małym heheh
w sobotę jedziemy do Ikea :tak: i strasznie się cieszę bo jest kilka rzeczy które muszę kupić a tam to dostanę dużo taniej :tak:
u nas czas tak szybko płynie że szok , do południa wychodzę z Kubą na spacer i spotykam się z koleżankami na placu zabaw , dzieciaki sobie biegają (oprócz Kuby oczywiście ;-)) a my sobie plotkujemy , a jak wracam do domu to karmię małego i gotuje obiadek no a potem mąż wraca i jeszcze ogarniam mieszkanie i tak schodzi do wieczora
tampeza co to "ten rømmegrøt"?? wczoraj kupiłam mrożoną lazanię ale mi nie smakowała więc pewnie prędko znowu nie kupię , chociaż może spróbuje kiedyś zrobić sama

Jojob - hej! :-) A dziękuję ślicznie, kochana! :tak::-) Poczytam! :tak: Wsio OK u Ciebie? :-)

U mnie OK, lenie sie jak zwykle!;-)

Jezeli i twoj M. jest gotowy na dzidzie to na spokojnie starajcie sie dalej! Pracuj, relaksuj sie, szukajcie chaupki, a dzidzia pojawi sie jak uzna,ze juz pora! ;-)A jak masz umowe o prace, to starania o kredyt mozecie zrobic na was dwoje, bo jak sa dwa intekty to latwiej powinno sie go dostac.
Mniej presji i stresow bo to moze troche "nabroic" w twoim organizmie i w zwiazku.

pa

U mnie OK, lenie sie jak zwykle!;-)

Jezeli i twoj M. jest gotowy na dzidzie to na spokojnie starajcie sie dalej! Pracuj, relaksuj sie, szukajcie chaupki, a dzidzia pojawi sie jak uzna,ze juz pora! ;-)A jak masz umowe o prace, to starania o kredyt mozecie zrobic na was dwoje, bo jak sa dwa intekty to latwiej powinno sie go dostac.
Mniej presji i stresow bo to moze troche "nabroic" w twoim organizmie i w zwiazku.

pa
Jojob - dobrze, że u Ciebie OK. :-)

A mój M. chce bardzo, nawet bardziej niż ja! :-D Gdy chciałam zdroworozsądkowo podejść do sprawy i zasugerowałam, że może byśmy poczekali z rok, zanim ja dostanę kontrakt w pracy itp. itd., albo lepszą pracę, to on zaoponował, że nie powinniśmy tego odkładać, ze nas stać na dziecko, ze jesteśmy oboje gotowi, wiec po co odkładać. :happy::happy::happy: Także nie przerwaliśmy starań, tylko mi czasem świta w głowie, czy nie powinnam być do tego lepiej przygotowana... A w międzyczasie kontrakt się pojawił! :-) Ale masz rację! :tak::tak::tak:

Dobrej nocki babeczki!

images

Kochana Mary-beth (nie bath-sorki za literowke!) do macierzynstwa tak naprawde nie mozna sie przygotowac tak jak do egzaminu ;-) bo wszystko "wychodzi dopiero w praniu"! :-D:-D:-D To widac, ze twoj M. jest "ok" wiec sie przytulajcie, a to napewno "zaowocuje"!

U nas wieksza czesc znajomych juz nawet 2 mialo i kiedys "zrobili nam wyklad" jak to sie robi. :-D:-D:-D Bo jak nam marudzili, kiedy my sie o Malentwo postaramy, to sie smialam, ze mam juz jedno no i dzieci w przedszkolu, to mi wystarczy. :-D:-D:-D No ale kiedy i moj m. zaczal cos sam wspominac o dzidzi to opowiedzialam mu o dzieciach tak "od kuchni" aby wiedzial w co sie pakuje, i ze nie bedzie juz potem mozliwosci zaniesc do sklepu z reklamacja...:-D:-D:-D
Ja juz po 30 bylam wiec troche nam to zajelo. Ale jak odpuscilam i zdalam sie na "co ma byc to bedzie"... to i prosze moj maly TrolekRokendrolek na suwaczku! :-D:-D:-D

reklama
Witam :-)
Kolejny dzień pieknej pogody oby jak najdłużej :tak::tak::tak:
Pamiętacie jak pisałam wam ze znajomego zabrał helikopter leżał w ciężkim stanie i niestety ale przedwczoraj zmarł siedział na przeciwko mnie na kursie,ciągle widze jego usmiech na twarzy oj przykre to a o rodzinie juz nie wspomnę.Wczoraj u męża w pracy na stołówce gdzie zawsze siedział ten kolega Norwedzy położyli białą serwetkę,jego zdjęcie i białą róże,miłe to z ich strony,teraz pomagają żonie zorganizować transport jego do pl i pozamykać wszystkie jego sprawy tutaj

Do góry