reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Maniulka no co ty opuścić ja to już uzależniona jestem od was:-) czasem tylko czasu albo kompa brak.... no to masz luzik obiadowy dziś:tak: a ja właśnie klops włożyłam do piekarnika potem tylko ziemniaczki i może mizeria mniammmm.
Mary to jednym słowem masz wesoło w domku:happy: ale to rzeczywiście miłe że M chce coś po polsku się nauczyć i życzę wytrwałości bo do najłatwiejszych to rzeczywiście nie należy, to urodzinki będziecie niedługo świętować super ja to tylko zawsze mam problem z prezentem dla mojego M:crazy:
Pamiętacie moją przygodę a raczej mojego Mikołaja z tą nieszczęsną wysypką no i gdy już teorie uczulenia leśnego wymyśliłam to praktyka dała ciała bo w ten poniedziałek znów ją miał a w lesie nie był:wściekła/y: poszłam do lekarza ten oglądnął i rozłożył ręce nie ma bladego pojęcia co to jest chyba jak pojadę do pl to muszę z nim iść do jakiegoś dobrego pediatry mchmmm. Ale to nie tyle rewelacji ciekawa jestem czy miałyście taką sytuację: mój mały wczoraj tak mi ryczał przy karmieniu że szok i nie zjadł prawie nic co ja mu butle do buzi ten krzyk aż w desperacji wysłałam m do sklepu żeby kupił jakąś inną i o dziwo z niej zjadł i tak samo było w nocy i dziś też a dodam że karmiłam go aventem nie mam pojęcia co mu sie tak z godziny na godzinę pozmieniało:crazy:
A ja też uwielbiam zieloną herbatkę piję ją litrami w ciągu dnia jest na drugim miejscu po kawie;-):-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ela super że się wciągłas,ja już uzależniona od ponad 2 lat:-D:-D:-D
A mam teraz herbatę zieloną z mięta chyba saga całkiem dobra :-p

Ale numer z tą wysypką :szok:a mały tez se wymyślił że mu butla nie pasuje :-D:-D:-D

Ale zjadła bym sernika tylko sera brak:-(o własnie powiedzcie czy sa tutaj serki homogenizowane?????

drozdelka a moze mu smoczek nie pasuje, albo dziurka za mala?
merybeth :-D:-D:-D smiesznie, jak obcokrajowcy mowia popolsku, albo raczej probuja, mnie tez czasami znajome pytaja jak cos jest po polsku i potem mam ubaw
maniulka kto wie moze wy chcecie ten dom wywiezc:-). tempo zalatwiania spraw to maja tu niezle

wlasnie skonczylam sprzatanie, pranie i inne prace domowe, czeka prasowanie, ale to wieczorem. laski w przedszkolu, obiad mam z wczoraj to moge sie zrelaksowac:-p

Maniulka ja to wogóle pełna uzależnień :-):-):-):-) z jedynych serków homo to tylko danonki spotkałam tutaj a widzisz u mnie w zamrażarce ser biały leży wpadaj pożyczę:tak::tak:;-);-);-):-) Ja to z tymi moimi chłopakami same numery mam:-p
Tamteza sęk w tym że mu smoczki wymieniłam i to nie pomogło:no:
Idę właśnie na zakupy to kupie może jeszcze jedna tą butelkę bo w nocy ni cholere mi się nie chce wyparzać:no: a przy okazji mały się prześpi a i starszaka odbiorę. Plan jets teraz wykonać pa do zobaczenia :-)

merybeth :-D:-D:-D smiesznie, jak obcokrajowcy mowia popolsku, albo raczej probuja, mnie tez czasami znajome pytaja jak cos jest po polsku i potem mam ubaw

Tampeza - a no śmiesznie! A mój M. dość szybko zapamiętuje, ale też śmiesznie przekręca albo zdrabnia! :-):-):-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2: Śmiesznie mamy! :-) Ale polski jest jednak masę trudniejszy niż norweski! :tak::tak::szok::eek:

Mary to jednym słowem masz wesoło w domku:happy: ale to rzeczywiście miłe że M chce coś po polsku się nauczyć i życzę wytrwałości bo do najłatwiejszych to rzeczywiście nie należy, to urodzinki będziecie niedługo świętować super ja to tylko zawsze mam problem z prezentem dla mojego M:crazy:

A ja też uwielbiam zieloną herbatkę piję ją litrami w ciągu dnia jest na drugim miejscu po kawie;-):-):tak:

Ela - no, ja też mam mały problem z prezentem... :eek: Zazwyczaj nie idę na łatwiznę i bliskim mi osobom wyszukuję prezenty dość specyficzne, aby mieli mnóstwo radości. A tym razem jestem ograniczona finansowo, a widzę, że M. potrzebuje ciuchów (zawsze wyciera dziury na łokciach!!! :-D:-D:rofl2::rofl2:), więc chyba pobuszuję i mu kupię worek fajnych ciuchów... :confused2::tak::zawstydzona/y: Jeszcze nie wiem, muszę pomyśleć nad prezentem na te jego "ćsidzieste ćsiecie" urodzinki. :rofl2::laugh2::laugh2:

Ale zjadła bym sernika tylko sera brak:-(o własnie powiedzcie czy sa tutaj serki homogenizowane?????

Maniulka - jest coś jak serek homogenizowany - nazywa się Kesam, jest zawsze obok śmietan. Naturalny lub waniliowy. I tyle. :no::eek::eek::nerd: Strasznie mały wybór! :sorry::eek:

A ja własnie wróciłam z NAVu. Oczywiście zgubli mój søknad, który skladałam w maju!!! :growl::growl::growl::growl::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::angry::angry::angry::angry::angry: Muszę wysłać raz jeszcze... I oczywiście nie byli mi w stanie odpowiedzieć, co mam zrobić jeśli ta koperta, którą do nich wysłałam, z moimi szczegółowymi danymi personalnymi i kopiami różnych ważnych papierów, dostanie się w jakieś niepowołane ręce!!! :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

OK, biorę się za sprzątanie a potem za obiadek - dziś pasta bolognese! Chcecie trochę? :-):-) Zapraszam!

images

Miłego popołudnia, dziewczynki!

Ostatnia edycja:
Witam Kobietki :-)
Heh teraz rzadko tu zaglądam ale czasu brak.. Kamil śpi a ja szybko korzystam z chwili :-)
Wyrównałam sobie brwi bo już miałam krzaczory i nawet zdążyłam sobie spokojnie zjeść :happy: No i dziś ugotowałam obiadek mężowi, dawno obiadku nie robiłam bo z Kamilem na rękach się nie da.. A dziś zje sobie schabowego :happy:
Jeszcze byłoby super gdybym tak mogła posprzątać.. No ale może w sobote się uda jak mąż będzie w domu :-p
Miłego popołudnia :-)
Buziaczki:*

Mary ciuchy to też moje awaryjne wyjście:tak::tak::tak::-D ja już rozmyślam o gwiazdce jak ja nigdy nie mam pomysłu co komu:szok::szok: dlatego w tym roku obiecałam sobie że się zabiorę wcześniej za kupowanie:tak::tak::tak:
Idę kończyć obiadek i jadę poszukać butelek bo tutaj obok nas nie znalazłam:wściekła/y:mają taki koszmarnie mały wybór:angry:
Beatris widzisz wszystko się pomału normuje i będzie coraz lepiej jak mały zacznie się rozglądać i interesować zabawkami np karuzelką albo matą edukacyjną:-) mój mały potrafi pół godziny gaworzyć do misia:-D pa leceeeeeee

Hej wszystkim!

Wpadłam Wam życzyć miłego dnia! :-):rofl2:

Właśnie sobie sprawdziłam i już 16. dc u mnie! Wow, ale szybko ten cykl leci! :rofl2::rofl2::happy::happy: Przestałam liczyć i straciłam rachubę. :-D No i staranka trwają. :laugh2::-D

Dziś znów na 14 do pracy. Ufff... A ja nadal jak chora! :szok::eek::baffled: Głowa mnie boli, raz zimno, raz ciepło, do tego bóle brzucha! :no::eek: Mam znów nadzieję, że dzień mi szybko minie!...

Tymczasem standardowo serwuję co nieco. :rofl2::-D:-)

images

images

Buziaki!

reklama
Witam:-)
Mary miłego dnia w pracy:tak:
Ela jak robota????
U mnie prace prawie skończone,posprzątane,bułeczki ciabatty się pieką,rybka na obiad już czeka na usmażenie ale najpierw idziemy na spacer,piękne słoneczko wyszło i jest ciepło :tak:liczę że mała na spacerku zaśnie a ja się będę relaksować w domku przy kawusi i powtórce m jak miłość:-p

Miłego kochane :-)

Do góry