reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wieczorowo zawsze pusto w wekend :-D
a ja zaszalam i wysprzatalam cale mieszkanko az mezuz z morda na mnie wyskoczyl ze przesadzam :baffled: ale to jego doczucie, ja jak sprzatam to juz dokladnie nie umiem tak szybko tylko z wierzchu:sorry:
tak czytam Was dziewczyny i stwierdzam ze chyb a ze mna cos nie tak , bo mi sie od razu spodobalo tutaj, bo z mezusiem:rolleyes:, a znajomych ma dopiero od niedawna tutaj. tak 1,5roku sami , no nie liczac oczywiscie forum BB :-D no i z Anka sie widzialam;-).
Agnieszka moze jak bedziesz w PL to spytaj sie lekarza lub psychologa dzieciecego czemy lubie te "gowniane zabawy":eek: bo jakos dziwne swoja droga.

reklama
Aga kiedyś w Rozmowach w toku były dzieci, które uwielbiały bawic się kupą i Panie psycholog, które próbowały zaradzic takim problemom doradził kupic taką plastelinę, która kolorem i konsystencją przypomina kupę. Może spróbuj zakupic coś takiego. Choc zawsze z uśmiechem na twarzy czytam Twoje posty to wiem, że nie jest Ci do śmiechu i serdecznie wpółczuję.
Agata może męża zaproś do kąpieli ... uspokoi to Wasze spjęcia a i plecki będzie miał kto umyc i wymasowac:-)
Aniu widzę, że suwaczki zmieniłaś - bardzo ładne. Nie obrazisz się jak zmałpuję od Ciebie i wstawię podobne:confused::sorry2:

bellakama, to nie tyle, ze ona sie bawi, tylko sciaga pieluche i wszystko wylatuje. nie zauwazylam z kolei zeby jej kupa przeszkadzala, raczej to robi z nudow, jak jest sama w lozeczku. w ogole czesto sama sciaga pieluche

Hejka
Aga no to poprostu musisz cierpliwie czekac aż Niunia zacznie robic kupkę w nocniku i wtedy skończą się problemy. Życzę wytrwałości:-)
Ja dziś znów miałam nocną akcje:baffled: Znów o 3.11 moje dziecko poczuło się wyspane i do 5ej gadanie:baffled: Rety kiedy to się skończy:wściekła/y: W dzień nie chce spac w nocy też - wykończę się !!!

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa... przynajmniej na tym watku. Jestem w 6 tyg ciazy, i jestem taka szczesliwa ze bedziemy miec dzidzie :o) Dziewczyny to bedzie moj pierwszy porod, to ze w Norwegii to mi nie przeszkadza a nawet sie ciesze, bo o Polskiej sluzbie zdrowia raczej dobrych slow nie uslyszalam, norweski znam wiec nie bedzie problemu. Jak na razie bylam u mojego fast lege i dostalam karte ciazy, i zostalam umowiona na wizyte z polozna. Mam chodzic na zmiane do nich. Dodatkowo wybralam sobie juz szpiltal - Rikshospitalet i mam date USG na czerwiec to bedzie ok 18 tydzien ciazy.
Chcialam was zapytac czy jest cos co powinnam wiedziec, lub zrobic. czy ktoras z was rodzila w wodzie? Normalnie szok, nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazic jak to bedzie.:confused:

Melduję że spotknie BBmamuś w KRS udane!
Kasia - dziękuję za miłe odwiedziny. :-)
Karolcia chyba polubiła się z Emmą:tak:
Dziś byłyśmy na obiadku u Eweliny i Niunia też była. Fotki po selekcji trafią tam gdzie ich miejsce (A).
Kingula - gratuluję ciąży.
jeszcze masz mnóstwo czasu żeby przyzwyczaić się do roli i zaplanować wszystko. Poród w wodzie - hmmm to dla tych szczęściar których szpitale to mają.
Ja chcialam choć trafić do sali z wanną - impossible:wściekła/y:
Marta - i jak teraz wyglądasz w nowych włoskach?
Tampeza - niooo my też już prawie prawie na wylocie do PL,ale planowanie co zabrać i przymiarki czy się znieści od jutra. Dziś jesteśmy padnięci po intensywnym weekendzie. I jeszcze dziś zmiana czasu:szok: a Krzykacz jeszcze nie śpi...

Tampeza - a próbowałaś używać pieluszek np.Libero bez rzepów wkładanych jak normalne majtki? Dziecko nie ma jak tego odpiąć.

Cześć dziewczyny,

popracowałam dzisiaj 3 godzinki i 750nok na zakupki mam :-)

Alan ziuzia :-) dziś grzeczny, w końcu z tatą poszalał, bo w tygodniu prawie się nie widzieli.

ana fajny suwaczek, ja też w końcu wstawiłam, nie kumam czemu wcześniej wyskakiwał błąd, sinlac kupiłam w coopie, ale z braku laku Alan nawet kaszkę ryżową zjadł, a wcześniej gardził.

kama to ci mała szaleje w nocy, ja odpukać miałam wczoraj fajną noc po długim czasie, jedna krtka pobudka na jedzonko.

tampeza ach te kupy, a używacie pieluch na rzepy czy takie wkładane? Chociaż pewnie ta twoja spryciula każdy rodzaj ściągnie bez problemu. Współczuje, Alan wczoraj po tym jak mu zdjęłam pampers i wymyłam husteczkami pupe zwiał z uśmiechem z gołą pupą (często tak robi) no i nagle mina poważna i bach kue na podłogę zrobił, szybko podbiegłam, podniosłam go a ten nogą w to gówenko, sprzątałam się śmiejąc, ale jak by mi częściej takie żarty robił nie byłoby mi do śmiechu.

agathe dobrze to ujęłaś ja teraz właśnie żyje w takim rozerwniu i nie jest mi z tym dobrze, życie od wyjazdu do wyjazdu.

kingula witaj, ja tu jestem króciutko i norweskiego nie znam, a słóżba zdrowia trochę mnie przeraża z tego co tu czytam, wkrótce chciałabym mieć drugie dziecko, byc może wciąż będziemy w Norge, więc sama chętnie się dowiem na twoim przykładzie jak to tu wygląda.
A za chwile dziewczyny na pewno ci pomogą.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

witam kinge:-) gratuluje ciazy;-)

darika super zawsze kasa w kieszeni:-)

a wiecie u mnie wieczor do dupy. Maz taka scene odwalil na tych urodzinach i to nikt z obecnych nie potrafil zrozumiec, bo nie bylo ku temu powodow.... ach szkoda gadac..... zaczyna mi byc ciezko w tym zwiazku..... mam nadzieje ze to kryzys i ze przejdzie, ale dobijam sie ze codzinnie cos mu nie pasuje, ciagle jakis przewrazliwiony, doszukuje sie dziury w calymm.... meczace naprawde:no: pali mosty za soba, nawet sie nie zorientuje kiedy i zostanie sam jak palec:baffled: dobre przynajmniej to ze nikt mnie w to nie miesza bezposrednio (bo posrednio to jednak jestem jego zona i nie da sie wogole nie zamieszanym byc), ale to dobre ze nikt na mnie zly nie jest, bo czemu to ja mam brac odpowiedzialnosc jego zmiennych nastroji:angry: szkoda gadac:baffled:

dzieci spia - ja robie kopie zapasowa fotek z kompa, bo nigdy nie wiadomo, a chce tez przeprowadzic taka operacje na komputerze ze wole to miec na plycie. Spac jakos mi sie nie chce chyba z nadmiaru wrazen:baffled: to przynajmniej posiedzie i porobie cos przydatnego na kompie.

A wogole to ide w poniedzialek dowiedziec sie o kurs na bergentest, bo przysluguje mi za darmo to czemu by nie wyrwac sie z domu ze dwa wieczory i porobic cos zupelnie innego;-)

Do góry