reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja tez slubu z Jorgeirem nie mam.. rodzina zarowno z Jego jak i mojej strony podgaduje, smieje sie i zartuje a my razem z Nimi..najbardziej to moja babcia - mowi ze "na wesele by chciala i potancowac":-D.. wiadomo ze tutaj w Norwegii zwiåzki bez slubu i jeszcze z dziecmi to chleb powszedni, w PL troche z tym gorzej no bo grzech i niemoralnie ale ja w dupie to mam.. czas pokaze.. mi tak na dobrå sprawe do tego miodu sie nie spieszy choc czasmi w glowie ukladam sobie ceremonie, liste gosci i inne takie tam... :-D no i pizdziunek na paluszku bym chciala - to chyba najwiekszy argument!!.. hehe!! (zartuje...)

reklama
no wiadomo kobitki zawsze marza o tej bialej kiecce:-D, ja już mam gps na paluchu , ale nie o to chodzi....wkurzyła mnie tym gadaniem:wściekła/y:święta od święta i tak polowa ludu w tym kraju!!!! ja jeszcze pamiętam jak tak se zylismy z moim i slyszałam od jedych , że jak tak mozna i takie tam , a teraz co po kościelnym a zdradzali sie na prawo i lewo i rozwód , do jasnej ciasnej jaki rozwód jak kościelny mają ...nie kumam!!!!

no wlasnie!! z calym szacunkiem ale w takich chwilach to jedno mi sie na usta cisnie!! Polacy i te ich zasciankowe zasady!! normalnie "wiesniaki Europy!!"..

..ostatnio czytalam dyskusje na temat wystepu Madonny w PL. i niektore komentarze ze to 15 sierpien - Swieto Wojska Polskiego no i przede wszystkim Wniebowziecie!! ze Ona (Madonna) to napewno na umyslnie zrobila (czujesz!! bo Ona nic tylko kalendarz studiuje!:wściekła/y:) bo kontrowersyjna jest!! i ze to czas swietowania i pielgrzymek!! nie rozumiem!! przeciez to wesole swieta a nie zeby sie krzyzem w Kosciele polozyc i plakac!! a pielgrzymka tez pojedzie, tyle ze jedna wiecej do Warszawy na Bemowo!!!:-D:wściekła/y: NORMALNIE "KREJZI" CI LUDZIE!!!

no dokladnie , ale mnie rozbawiłaś tym postem :):-D
ja sobie tak myślałam , ze jakies akcje bedę z tego powodu jak mi pisałaś , że tego dnai będzie w pl:tak:....mnie to nie robi:no:
wiesz co , co dopiero pisałam o tych zabawkach i bateriach :-D no i mam wyciągnal cymbałki i nawala w nie :rofl2:, oj moja glowa biedna:))))):baffled:

hej

przede wszystkim zapraszam na watek mamy z norwegii tam gadamy na bierzaco;-)

a tak konkretnie na pytanie to ja mieszkalam w Sola i polecam polskiego lekarz a w przychodni w Kvernevik. Lekarz nazywa sie Zbigniew Czarnecki, bedziesz mogla po polsku. A jesli chodzi o polozna to chodzilam w Sola w helsestasjon (przychodnia dla dzieci i tam razem jest tez polozna). Nie pamietam imienia, ale taka blondynka wysoka, szczupla z dluzszymi wlosami. Prowadzi plywanie dla ciezarnych i to gratis bo jestes z Sola kommunne, wiec jak masz ochote to mozesz korzystac cala ciaze:-)

no zapomialam sie jeszcze pochwalic , dzisiaj wiosna zawitała u mnie w domu , kupiłam sobie żonkile i świecą mi na parapecie aż mi miło i ciepluśko na serduchu:tak:..no i jeszcze kolczyki w kolorze turkusu a dla Czaruchny kamizelke w romby:happy::rofl2:
a Emma buszuje czy zasnęła?
a tak na marginesie , jak moje maleństwo , jak dzidzia?

Ostatnia edycja:
reklama
tos Matka zaszalala!!! :-D ale powaznie - to ja tez uwielbiam kwiaty w domu na stole.. czasmi sobie cos tam kupie i postawie i od razu mi lepiej i dom piekniejszym sie wydaje!! :tak::-)

Emma mi sie wlasnie przed 10min obudzila i jojczy!! a link super, poczytam wiecej ale pøzniej bo musze ponianczyc Malå teraz.. do pøzniej! :Ø***

Do góry