reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Jadłam z kurczakiem i makaronem:tak: Pychota!
Ja wczoraj zrobiłam makaron, ser FETA i wszystkie warzywka jakie miałam i też dobra wyszła. A wogóle to wczoraj pierwszy raz robiłam Tortille z mielonego mięsa. I teraz mąż domaga się takiej na obiad a mnie się nie chce robic:baffled:
Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Całe miasteczko zeszliśmy w pięknym słoneczku. Zjemy obiadek i chyba jeszcze wyjdziemy, bo szkoda w domu siedziec.

Marta mam pytanie. Do jakiego Ty tu kościółka chodzisz i gdzie on się znajduje:confused: Napisz coś o tym.

reklama
dziewczyny. mam do Was pytanie.
probowalam znalezc cos nie cos na temat ryb w diecie maluszkow. na portalu osesek w tabeli jest napisane po 12m-cu zas w przepisach na (tym samym portalu) znajduje rybki juz po 7-8 m-cu.. co Wy na to? kiedy zaczelyscie z rybami w przypadku Waszych dzieciaczkøw??

Kasiu ja jeszcze nie dawałam Adzie rybek. Ale w Polsce w sklepach widziałam rybkę w słoiczkach od 8 m-ca. We wtorek będę robiła zakupy na kolejny tydzień i właśnie mam zamiar kupic jeden słoiczek z rybką na spróbowanie.

wiesz Kasiu ja znowu nie pamietam kiedy dalam Sandrze pierwszy raz rybke, ale pamietam ze wyskoczyla jej wysypka i okazalo sie ze za wczesnie, ale naprawde nie potrafie sobie przypomniec kiedy to bylo:confused:

wiem ze zasugerowalam sie ulotka norweska i potem znajoma pigula mi powiedziala ze ta ulotka powinna byc dawno wycofana:crazy:

mi dzieci spia i moze ja chyba tez sie chociaz raz poloze wczesniej, choc jest serialik polski o 22:20:baffled: zobacze czy jest gdzies powtorka bo nie widzi mi sie znowu polozenie po polnocy bo rano dojsc do siebie nie moge:-(

hej dziewczynki:)
a my dopiero dzisiaj byliśmy odwiedzić świeżą mamusię,niestety wcześniej nie mogliśmy:no:
Amelka jest poprostu śliczna:tak: mała księżniczka:-) i taka malutka,że strach wziąść ją na ręce:tak:
po prostu samo szczęście,i już mam ochotkę na drugiego brzdąca:-p

Kasiu ja dalam po roczku a z tegio wzgledu wlasnie ze moga uczulac :baffled:.
ale fajowe rybki :-D:-D:-D
Kamila w Bergen jest kosciol katolicki i sa w nim poskie msze. teraz sa co tydzien w niedziele na 15 i oczywiscie cala swita polska. po mszy jest kawa w krypcie i ciacho kawa lub herbata za 5 nok a ciacho zalezy bo niektore sa za 5 nok a niektore kawalki za 10nok. W tym roku bedzie pierwsza komunia sw dla dzieci i bierzmowanie :tak:.
Chrzciny Mayi odbyly sie wlasnie w tym kosciele.
Lilka wklej ta salatke na przepisy, co? moja ciotka robi jakas z makaronem ale z tym z zupek ale zawsze zapomne wziac od niej przepis.
ja niedawno wrocilam do domu...Natala normalnie mnie dzisiaj ochhhh :crazy: az musial sie powstrzymywac od krzyku i wrzasku...ale juz spi i co z oczu to z serca;-)
ja tez wlasnie chce zdazyc na serialik wiec musze isc sie wyprac i Maye wyprac :tak:
do pozniej jak co...
Anka a Ty gdzie sie zabunkrowalas???? HALOOOO:-)

witam z rana
u nas weekend spokojnie, spacery, odwiedziny itd. oczywiscie nie obylo sie bez niespodzianek, spuscilam lamie na 5 min z oka i juz: pielucha w lapie, dupsko gole i kupa na dywanie:wściekła/y:. teraz pojechala do przedszkola wiec moge sie wziasc za sprzatanie. jasko jeszcze sobie lezy w lozku i gada sama do siebie.
kasia, ja dawalam ryby w tak w 8 mesiacu, ale wlasnie znalazlam norweski sloik nestle i mam warzywa z lososiem od 6miesiaca

Witajcie.
Aga zawsze jak czytam te Twoje przygody z pieluchami to się uśmieje za wszystkie czasy:-D
U nas nocka taka sobie. Tzn. jeśli chodzi o Adę to było super, bo jak zasnęła po 20ej to obudziła się dopiero po 5ej. Ale ja coś spac nie mogłam. Mąż mnie wczoraj na horror namówiła i się później bałam:baffled:

reklama
hej z rana tez;-)

ja wczoraj jednak poszlam spac przed 22:szok: fajnie, ale troche sie meczylam bo cos mi w brzuchu zalegalo, potem mi sie snily glupoty, ale co tam i tak dlugo nie bylam w lozku od dawna:tak:

od jakiegos czasu mamy z mezem chyba kryzysik, bo niby nic takiego ciezkiego, ale ciagle sie o cos klocimy i to jak u nas bywa o glupoty ale meczy to jak jest znowu i znowu:no:

maz chyba chcial zainwestowac w zwiazek bo zabral dzieci i to obywoje do otwartego przedszkola do Sandnes autobusem oczywiscie bo auto stoji do piatku:crazy: i ja juz sie tez wyszykowalam, a on mi mowi ze jak chce to moge zostac w domu:szok: zapytalam czy napewno tego chce bo Daniel bedzie marudzil i wogole, a on ze tam bedzie duzo babek i w razie czego pomoga, a Sandra to sie juz sama bawi z dziecmi:szok:

no nic nawet nie wiem co z tym dniem zrobic, ale mysle ze sie przebiore w robocze ciuchy i pojde do ogrodu, mi dobrze zrobi troche poruszania sie. Ja lubie w ogrodzie robic, a tym razem to nie bede musiala sie nasluchiwac czy Daniel nie przebudza sie w wozku;-)

to ja kobieta pracujaca ide:-)

Do góry