reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Mayka ma kaszelek jak sie rozgrzewa jak zasypia...na razie bawi sie gryzaczkiem i gada sobie ;-)
kurcze ogladam "U can dance" i bekowe ludki sa :-D boki zrywac :-D

reklama
jaja z ta szczepionka, ale mam nadzieje, ze naprawde nie bedzie zadnych skutkow ubocznych.
kasia wierze, ze lapiesz dolki, tez bym sie tak czula, czasem tak mam nawet w stavanger, a przeciez nie mieszkalam wczesniej w jakiejs metropolii. mam nadzieje, ze lepiej sie zaaklimatyzujesz.
ana dobrze, ze czarus lepiej, dawaj zdjecie tego obrazu, bedziemy podziwiac.
natanek, ja szczerze mowiac to nie mam zadnego dobrego doswiadczenia z sluzba zdrowia tu
marta dajesz cos na kaszel, nacierasz, czy moze jakies babcine sposoby?

aga a pisalas ze Lamia rozmawiala dzis rano z Yasminkå.. co møwila? Ona juz møwi pewnie ladnie? napisz cos o tym? miksuje z norweskim?

Ostatnia edycja:
aga podaje tylko 2x2,5ml wapna dziennie i 30 kropelek wit C...nic innego nie podaje bo za mala jest...natali to dam i eurespal czy syrop na kaszel a tutaj to wole do lekareza
a jak z przedszkolem u Ciebie?

Cześć wieczornie,wpadam na chwilę bo mnie KAsia wyciąga z krzaków:tak:
Kasia - jestem,ale bez weny jakoś, ale miło że pamiętasz.
Mam nadzieję że do KRS przyjedziesz:tak:przed Waszą Wielką Wyprowadzką w stronę Cywilizacji...
Dzięki za tipsa o pizzy Oetkera szpinak+kurczak, rewelka! Pierwszy raz jadłam tak pyszną mrozoną:tak:
I jeszcze nie zaszkodziła małej więc :-)
A wiecie ze Paszport tymczasowy dziś juz przyszedł pocztą. Po 6 dniach, super!
Wtedy w Oslo nie obyło się bez stresów w zw.ze zdjęciem,ale w końcu przyjęli nam to co w domu cyknęłam,tyle że fotograf tam pomniejszył format (dobrze ze mielismy plik przy sobie).
No i zaplacilismy tam 1150 NOK by otrz.paszport na 5 lat, PESEL, meldunek - oni to załatwiają za nas.

Dziewczyny tak dyskutujecie o karmieniu...
Też mam dylemat, K. jak wygląda wszyscy wiedzą, nie wiem czy ma nadwage, okaże się 12.03...Przez to że pełza to jakby chudsza mi się wydaje;-)
ALE ona kocha cycka a jedzonko dodatkowe jest w nią wmuszane 2 x dziennie, z różnym skutkiem.
ALE dziewczyny ja muszę, bo ona ze mnie wszystko wyżera i ja już prawie tyle waże co w podstawówce:zawstydzona/y: A za mc do PL i już słyszę ten lament..:angry:
No i dziś się bezkarnie obżeram...ale pewnie pójdzie w brzuch a nie tam gdzie największe braki (czyli udka i dupcia..;-))
Idę spać póki K śpi od 1h.
Czytam was na bieżąco,ale nie zawsze piszę...sorry

hej Iza! a wiec jednak jestes!!! :-D;-) rozumiem ze weny nie ma ale pisz czasami bo jak nie to bedzie kara!! :wściekła/y::-D ja bede placic za paszport ok.300NOK ale to chyba dlatego ze Emma bedzie miala norweski...a wogole to gwarantujå (ale tez nie wiem czy dotyczy tez tych wystawianych przez ambasade czy polskich) ze bedzie wyrobiony i wyslany w 10dni!! :tak: Karolinki wagå nie przejmuj sie zanadto bo sama widzisz ze spala a na gadanie ludzkie nie patrz tylko od razu z ludzmi krotka pilka! jak cos bedå mowili to odpowiadaj ze dobrobyt, ze im sie nie musi podobac, a jak sie nie podoba to niech nie patrzå. jak ja uslyszalam ze moje dziecko jest komentowane przez inne tutaj polki to od razu bez krempacji zadzwonilam i powiedzialam ze majå komentowac tylko dobrze albo wcale bo jak do mnie dojdzie to sie z nimi policze..:crazy::-D najwazniejsze iza ze dziecko jest szczesliwe i zdrowe i to najlepszym dowodem na to ze wszystko jest ok! ;-):tak: ale mysle ze nie powinnas rezygnowac z wprowadzania karolince innego jedzonka - musi sie przyzwyczajac bo potem moze byc jeszcze ciezej zaakceptowac nowe smaki i konsystencje..ja nawet z wodå troszke za pozno zaczelam tzn. nie przycisnelam Malej do picia i teraz mam problem...:baffled:

a jesli chodzi o pizze to Oni naprawde majå tu dobre!! zresztå nie dziwota - Jorgeir møwi ze w soboty pizza jest ich narodowym posilkiem i wszyscy jå jedzå.. z tych mrozonych moge jeszcze polecic Mozarelle, i innej firmy - Cassa Di Mamma (chyba) z prosciutto i pesto, chociaz te z salami czy pepperoni (zarowno kielbaska jak i papryczka o tej samej nazwie) så dobre... mi kiedys smakowaly te ich Grandiosy bo så naprawde ok ale ja osobiscie wole te na cieniutkim ciescie i jesli juz to kupuje wlasnie te...

Ostatnia edycja:
Iza nie stresuj sie wagą , ani swoja ani Kudlatej:tak:, ja tam nie patrze na te wszystkie tabele -srutu tu tu:-D, ja miałam nadwage do 6 roku zycia a potem "nasza szkapa", kazdy ma swój tok rozwoju , Lamia tez niby taka pulchniutk ai wszystko ze stołu ściągała:tak: a na zywo zdrowa dziewuszka jak nic i nie wydaje mi się grubiutka :no:, wszystko ujdzie jak zacznie dreptac:tak:.
Marta ja tez chciałam oglądac te zjawiska nad przyrodzone , ale z czaruchna w pokoju jesteśmy razem i wyłączyłam tv:baffled:...więc siedze w ciszy przy kompie:nerd:.
Kasia ty nie obiecuj tylko sie już organizuj w kalendarzu..Iza , Marta , ja...oj nie wyrobisz sie kobito:-D
Tampeza wkleje fotki , ale farba jakas specjalna do płótna i długo schnie!
Iza plusik za szpinak , mniam , mniam:-p:-p:-p...
ja czekam pare dni i mykam z Czaruchną na smaczną pizze ze szpinakiem :rolleyes::yes:

WIELKIE GRATKI DLA NOWEJ ZĘBATKI:)

Ostatnia edycja:
GRATULACJE DLA MAYECZKI!!

a wogole to smiac mi sie chce straszliwie.. Jorgeir zawsze sie ze mnie nabija ze tych buziek tyle wstawiam no i ze tak piszemy i piszemy i wogole o czym my tu gadamy!! ... i siedzi kolomnie, patrzy w komputer i czyta... a brzmi to tak: "bla,bla,bla,bla,bla,bla...bla,bla....bla,bla,bla" a w miejscu buziek robu mine w zaleznosci jaka buzka tam stoi! :-D:-D:-D zgrywus co? :-D zaraz Go normalne pacne!

reklama
iza nieprzejmuj sie :-) widocznie taka uroda dziewczynek...a ja bym chciala miec wage z podstawowki a waga pokazuje calyczas 70kg:crazy: nic nie zchudlam od porodu...moze teraz ja mam wiecej ruchu to sie cos ruszy w dol oczywiscie :-D
Ciekawe jak Lilka i jej dieta...
Kasiu burza sniezna powoadasz...brrr....bratowa mi dzisja owila ze w londynie juz paczki na drzewkach i niektore krzaczki ju zpowolutku maja zielone listki...u mnie tez juz lepiej bo +6/7 jest w ciagu dnia wiec nie najgorzej ;-) ale to fjordy i "pora deszczowa" niedlugo nastanie nie ma sie co oszukiwac :-D
my chcemy spac a maya nie :-D rozgadana i smiejaca sie
2a5ln2d.gif

Do góry