reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

kurcze to nie ciekawie bo obecnie mieszkamy na islandi i tu jest tragicznie,maz to muzyk ale tutaj pracuje w budowlance od 3 lat ,ostatnio odbyly sie u nas targi pracy z norwegi i zachecali ludzi do pracy,to ja juz niewiem a moge spytac jakie sa koszty wynajmu mieszkan?

reklama
kolorowych
tez spadam, jutro rano do przedszkola, potem szczepienie, do miasta i trzeba chalupe ogarnac

aherbalife ja sprøbuje cos dla Ciebie znalezc bo te pytanie ciågle sie tu przewija i ja juz kilka razy na ten temat duzo dziewczynom pisalam. ale to troche potrwa. zajzyj jutro czy za kilka dni. ;-)

a ja do reszty dziewczyn napisze tylko ze powinnysmy chyba utworzyc nowy wåtek z "wprowadzeniem do zycia w Norge" albo przynajmniej to przekopiowac - moze do "kilka sløw o Mamuskach z Norwegii" zeby nie musiec ciågle pisac.

jak wam mowili na targach, ze szukaja to pewnie tak jest. wiesz ja nie jestem super rozeznana, tyle co z gazet i wsrod znajomych. wynajecie w stawanger 2 pokojowego mieszkania to ok 8-10 tys koron, my placimy 7,5 za dom, zle poza miastem i bardzo stare budownictwo, wszystko nieszczelne

tak z praca ciezko :zawstydzona/y: baaardzo ciezko w bergen...
a wogole to wiecie co mnie zastanawia, bo kryzys dotkan clay swiat a niektorzy mysla ze norwegia czy wyspy sa kraina ktorej nic nie dotyka a wogole kryzys...kurcze ludziska...tylko ni ezrozumcie mnie zle bo ja nikomu nie zabrania ani n ie zaluje oczywiscie bierzcie co wam sie nalezy ale, no jestemw szoku bo w bergen coraz wiecej polakow zjezdza a pracy coraz miej i co oni maja zamiar robic :szok:?!
a ja osobiscie dostalam wiadomosci na portalu moja norwegia czy moze znalazlabym ogloszenia pracy a ludek wogole nie zna angielskiego a nie mowiac juz o norweskim:baffled:...osmieszanie sie w 100%...jak tak mozna :sorry2:

plonskasia bardzo dziekuje za odpowiedz,zajrze tu jutro i bylabym naprawde baaardzo wdzieczna za informacje,narazie bede wysylac cv itd,no nic bedziemy probowac,moze jakby ktos znal jakies ciekawe linki,typu urzedy pracy itd to bardzo prosze o przeslanie,poki co to dziekuje i do uslyszenia:tak:

aherbalife zajzyj ale na jutro niczego Ci nie obiecuje bo duzo stron do przepatrzenia jest a teraz na szybko prøbowalam i nie znalazlam..

a inne dziewczyny jak znacie jakies linki o ktore aherbalife prosi to wklejcie je od razu do "Mamusiek" zeby tam juz bylo na przyszlosc i z banki... ;-):tak:

jasne rozumiem was ,to samo bylo z islandia ludzie przyjezdzali tu bez jezyka bez pieniedzy i sama pukalam sie w glowe jak tam mozna,my zastanawiamy sie na przyjazdem i oczyswicie zdaje sobie sprawe ze kryzys jest wszedzie ale u nas jest beznadziejnie teraz,mieszkania sa drigie a ile mozna zarobic miesiecznie bo chce sobie porowanac.Tak mniej wiecej

no tak Marta zgodze sie ze jest nawal i co za duzo to tez nie zdrowo.. ale nie do wszystkiego trzeba jezyka, wystarczy ze ktos w grupie zna a ludzie czasami nie majå innego wyjscia.. a i tak trzeba im przyznac odwagi za przyjazd nawey jesli podyktowana glupotå.. moim zdaniem to jest sliski temat takie wypowiadanie sie bo same jestesmy na nie swoim gruncie i dlaczego akurat my mialymysmy miec wiecej szczescia od innych.. jezyk jest do nauczenia, kto sobie poradzi tez zostanie a jak nie to wrøcå do domu albo sprobujå gdzie indziej. najwazniejsze zeby tylko wstydu nie przynosili, nie kradli, zebrali czy jescze cos tam innego....

reklama
musialm z siebie to wyrzucic...sorki...
a centrum bergen sa drog9ie mieszkana bo za mniejsze niz moje (a ja mam 74m2) placa 10 000nok a ja place 7750 nok. dostajemy z bergen kommune dofinansowanie w wysokosci 3600nok mieisecznie ze wzgledu na to ze tylko moj maz pracuje ...za prad mniej wiecej 2000nok do 3 000 co drugi mieisac
w budownictwie (ciesla)zarabiaja mniej wiecej 174 nok na godz brutto
looknij tam ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...slow-o-mamuskach-z-norwegii-17383/index4.html

Ostatnia edycja:
Do góry