reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

NAJLEPSZE ŻYCZONKA URODZINOWE
DLA MAŁEJ KSIEŻNICZKI....
NATALKO DUŻO UŚMIECHU I
WSPANIAŁEGO DZIECIŃSTWA,
ABY TRWAŁO JAK NAJDUŻEJ.......
73m8y7l.jpg

10oi8ol.jpg

reklama
Heeej:-),
Babo a jak twoje wzdecia? przeszlo?
u mnie swiecilo sloneczko ale juz sie robi ponuro, chmurki leca...

Milego Dnia !!![/quote

Marta--dzieki ze pamietasz:-)Juz lepiej ...ja mam waskie jelito gruba tzw leniwe,zatrzymuje mi sie jedzenie i nie moge chodzic do ..toalety:-)Pol roku temy bylam na proszkach i bylo niezle,ale lekarz powiedzial ze jak staramy sie o fasolke to nie moge ich brac,wiec walcze sama,dieta i nie moge pic.Polecam:woda gotowana 1 kubek plus mala zyczeczka miodu naszykowana na noc ,rano nadczo wciskam gruby plaster cytyryny i pijesz takie slodko kwasne..pomaga zeby kierowac sie do kibelka...i pije glukoze 10 ml codzieniie..pomaga..ale czasmi mam okropne dni i mnie zatyka i sie mecze:-((

Babo toś mnie zszokowała że mne kojarzysz:-) z KRS. Z kościoła katol.? W jakiej dzielnicy mieszkałaś ? I czemu się wynieśliście ?

Istra-raczej nie z kosciola...ja mieszkalam w Søgne,i w Venesla,pracowalam u dwoch rodzin norweskich jako au-pair...bylam syngiel w tych czasch.
Prowadzalam sie z Polka,imie Izabella?znasz?
Moze ciebie widzialam na ulicy,w centrum tak mi sie wydaje:-)

Natalka Baaardzo Dziekuje Ciocia :-):-):-):-)!!!!! Jak przyjdzie z przedszkola to jej pokaze zyzconka od Was :tak:
Natalka w przedszkolu, zakupki zrobione, mala spi w wozku na dworzu ale chyba kupke po drodze zrobila wiec nie pospi dlugo :-D. A ja musze zrobic trota na jutro bo jutro bedzie glona imprezka czyli wcinanie torta :-D.
Dzisiaj zrobie je na obiadek placki ziemniaczane z cukrem i gesta smietana, uwielbia je Natalka :-D. Widziaal w przedszkolu jej korone, naprawde wielka...taka z papieru i tam jest napisane: gratulacje Natalka ma 4 lata!
a zapomnialam Wam napisac ze wczoraj prawie potracilam babke na wozku inwalidzkim takim z akumulatorkiem. Juz bylam prawie w domu jak przez krzyzowke jechala sobie srodkiem!!! qra przed maska mi normalnie :szok::wściekła/y: zadnych odblaskow a krzyzowka nieoswietlona, myslalam ze zawalu dostane !!!! mam szacunek do starszych ale to duuuza przesada zeby sobie srodkiem drogi zapierdzielac :angry::angry::angry:

Wspolczuje Wam Dziewczyny nocek...ja tez sienie wyspalam bo poszlam spac o 3ciej, chcialam miec jak nawiejcej wyprasowane i chyba sie udalo..
Anka moja tak samo jak byli goscie to do pozna a jak tylko wyszli i dzrzwi za nimi zamykalam to ona od razu zasypiala :-D
Babpo ja nie moge glukozy...fuu...normalnie w gardle mi staje...pamietam z badan jak sie jest w ciazy..ohyda...a w norge tez robia test n acukrzycce ciezarnych tylkjo sie wypija nie tak jak w PL chyba 10 g tylko 20 g :szok::eek:i po 2 godz pobieraja krew ...ja bym juz nie przelkanela:no:...
Milego Dnia

witam! mam pytanko:czy sa w Norwegii kaszki mleczno-ryzowe i ryzowe jak np.bobovita?przeprowadzilismy sie tu niedawno i nie bardzo sie w tym orientuje,moze ktoras z mam podalaby minazwy tych kaszek,jesli takie sa :-)pozdrawiam

natanek prosze tutaj link do produktøw dostepnych w Norwegii.
Forsiden

ja tylko od siebie moge Cie przestrzec - choc podejzewam ze twoj synek juz je gluten ze RISGRØT to kaszka ryzowa bezglutenowa (dostepna juz od 4miesiåca) i rozrabia sie jå na mleku modyfikowanym
ale jest tez cos co nazywa sie HAVREGRØT RIS-HVETE tez od 4-go ale to jest owsianka i zawiera gluten a rozrabia sie na wodzie!
wogole møj chlopak mi tlumaczyl ze HAVRE znaczy otreby-owsianka.
nie wiem jeszcze co to jest HVETEGRØT (HVETE to pszenica) od 6-go ale jesli bedziesz zainteresowana to sie dowiem chyba ze inne mamy mnie uprzedzå.

MAISGRØT od 4-go to kaszka kukurydziana.
ze slowem FULLKORN - ogolnie i produkty dostepne od 8-go to produkty pelnoziarniste.
KORNBLANDING od8-go to tez jakas mieszanka roznych zbøz..

Ostatnia edycja:
Londynczycy to taki polski serial, pokazal sie na antenie jedymki czy dwojki we wrzesniu ubieglego roku, Opowiada o emigrantach z polski i ich problemach na roznych plaszczyznach. Jest to serial obyczajoway :tak:....widzialam chyba 3dcinki, nawt fajny ;-)

dziewczyny ja od rana mam w sercu wiosne i czuje sie jak spacer po miescie.. niestety za oknem zdecydowana roznica bo zima i sniezna pustynia.. i czuje sie tak jak czasami wlasnie.. tak smutno bo rzeczywistosc-wesolo bo wyobraznia.. i nostalgicznie..

no tak sie czuje jak ten utworek
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zmM2RwlxGt0]YouTube - Empire Of The Sun - Walking On A Dream[/ame]

milego dnia! :)

reklama
Do góry