reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hihiii Marta to podesle ci mojego szczypiorka to moze utyje cos:-D
ojj Karlosik wazy 69kg przy wzroscie 186cm :sorry:
probowalam go spaść ale nie idzie:eek: on jak zje sniadanie to potem je obiad i kolacje
nie je miedzy posilkami i poznym wieczorem,bo ''to niezdrowo'' :eek:
jak bym miala takie zasady jak on to nie mialabym problemow z waga:confused2:

reklama
Dawaj Lilka wymianke zrobimy :-D
wlasnie niektorzy pisza ze systematycznosc jest wazna w jedzeiniu i na Twoim K to widac, a np tak jak Ty jesz czesto ale malo, no w sumie to tez systematycznosc ale inna...i badz tutaj madrym :-D
juz spadam spac na 100% ;-)
pa

Ostatnia edycja:
hej z rana

u nas niezla akcja byla z malym w nocy,,, ryczlam mezowi cala noc prawie...on oczywiscie go przekarmil i sie zzygal...kurcze to ze dzieciak placze to nie znaczy ze jest glodny:crazy: ale powiedzialam mu tylko delikatnie pozniej z nim porozmawiam bo i tak wytrzylam z nim do 5 tylko dlatego zebym ja mogla sie troche przespac,,,wiec nie wypada po nim teraz jezdzic.

Ogolnie wydaje mi sie ze tesknil za mna, albo moze jeszcze lekka kolka go zlapala,, ale znowu ja przyszlam ponosilam go i sie po pol godziny zupelnie uciszyl ze poszeld spac. Tylko okolo 6 dalam mu mleko jak sie ruszal ale malo bo taki przejedzony po tej nocy ze nawet nie chcial duzo... teraz spi, caly czas, ale w hustawce bo wozek mokry (maz nawet go w nocy wypral po zyganku;-)) a do kolyski go nie zaniose bo nie chce zeby meza obudzil.

Co do zrzucania kg to jest jedna bardzo dobra rzecz ktora mnie maz nauczyl, a on zrzucil 20 kg kilka lat temu, tyle ze cwiczyl do tego. Ale nadal ma tendencje do tycia, bo lubi sobie zjesc i co i raz mu cos tam przybywa to sie zaczyna dieta:-D

podstawa to ograniczyc weglowodany (czyli przede wszystkim maczne produkty), no i sniadanie powinno sie jesc naprawde duze, mozna sobie pozwolic na jakis tluszczyk, bo organizm go potrzebuje w dzien no i wtedy metabolizm sie rusza na wyzsze tempo. Tak jak Lilka powiedziala przegryzac cos co 2-3 godziny to sie glodu nie czuje, a metabolizm jest nadal podtrzymany. Jak je sie rzadko to ogranizm mysli ze musi oszczedzac co ma i wtedy spala wolno. No i jest wazna rzecz od ktorej sie nie tyje a mozna sobie pojjesc, a to jest chude mieso;-) szczegolnie wieczorem to maz czesto je piers z kurczaka, albo z indyka pieczony w piekarniku (bez panierek) i warzywa. A no i samo jajko tez jest dobre na gloda a sie nie odklada. Czyste bialko zwierzece zapycha a w boki nie pojdzie. Tylko zeby sobie chlebka nie podjadac!!! ale sie rozpisalam az pogubilam.. w razie czego to sprostuje jakby nie bylo zrozumiale - wiecie zarwana noca to sie kiepsko mysli...

ale ogolnie nocki juz sa duzo spokjniejsze:happy:

witam ,
jejku ledwo zyje i na oczy widzę, bo dośc , że późno poszłam spac to od 5-6sie przebudziłam jakies koszmary miałam:szok:.....
juie6o.jpg

dzisiaj planuje bardzo leniwy dzień , wypuszczam sie tylko na miasto po zakupy lodówkowe i pieluchowe i spowrotem do domu, bo wieczorkiem bratowa przyjeżdza, ciesze sie na to spotkanie bo nie widziałam sie z nią od wakacji:eek: . wogole to nikomu sie juz nie chce do mnie przyjeżdżac odkąd mieszkam na wsi, bo to daleko....i takie tam:baffled::angry:.
Lilka bardzo interesujaca twoja dietka....:tak:chyba ja podrzuce mamusi:tak:
Marta więcej seksu:laugh2::laugh2::laugh2: i T zgubi tu i ówdzie:rofl2:.
Agata to fakt , kolężanka miała dietke na zasadzie twoich wskazówek i nie źle jej poszło:tak:.
wiesz co szkoda mi Danielka:-( i Was, a jęsli moge spytac :, teraz mały jest na modyfikowanym i troche na twoim, a śpi z meżem tak?wiesz co ,bo ja mialam ten sam problem , mały na poczatku cały czas płakał i tak jak piszesz to nie jest powodowane głodem bejbika:no:, dziecko potrzebuje poczuc ciepła matki , mi tłumaczyli , ze w płodzie słyszał bicie serca i jak wyszedł do naszego światka chce czuc bliskosc z matką:happy:, dlatego najlepiej polozyc sobie go na brzuszku na piersi i powinien sie uspokoic.oczywiście jeśli to nie ta ochydna kolka:baffled:....
Agata ja tylko tak rozważam wszystkie opcje , bo może byc tez , że te mleczko modyfikowane on np . nie toleruje:confused2:, moze jakieś bardziej lajtowe ...juz sama nie wiem:no:. Ale życze CI z całego serca , żeby w końcu sie wszystko ustabilizowało:tak:.BO wiem , że to nie bajka:crazy:.

witam dziewczynki:-)
Juz dzisiaj lepsza pogoda..naresczie i widze ze zaczyna sie rozjasniac na rankiem---huraaa.wiosna zbliza sie:-)
Ja w zasadzie mieszkam tylko dwa lata w sandnes i mam sporo znajomych polakow,ale wiekszosc dziewczyn ma mezow norwegow lub z innego kraju.
Znajduja sie tacy ktorzy potrzebuja pomocy ale ograniczam to jak moge i nikt do mnie nie wydzwania po nocach:-)

Heeej:-),
Agata no to niezla nocke mialas...:-(..ojej biedny Danielek, musial go brzuszek bolec...ojojoj:-(
A Maya dzisiaj mnie obudzila o 9 tej dopiero :szok: ale jaksie przyssala to myslam ze caloa od razu piers polknie...teraz sobie lezy na macie i macha nozkami i fajne okrzyczy :-D
Ana mowisz wiecej S...:-D niemozliwe z T :no::-D:-D
a zrobie mojemu spis rzeczy etc... i zobaczymy...tylko przy dietach zero alkoholu wiec musi poczekacbo 6tego idzie na impreze pozegnalna, chopy sobie zrobili oczywiscie bez zon :crazy: ehhh....
Babo a jak twoje wzdecia? przeszlo?
u mnie swiecilo sloneczko ale juz sie robi ponuro, chmurki leca...

Milego Dnia !!!

alescie sie rozpisaly kobialki!! :szok: masakra!! chyba prawie 1h nadrabialam!! az juz zapomnialam co sama chcialam!! :-D

Lila. gratulacje z tå dietå.. az sobie sama zaraz policze tak dla wlasnej wiadomosci ile to ja powinnam tych kalorii dziennie wchlaniac.. tyle ze u mnie to sie nie sprawdzi bo ja nigdy nie liczylam i jakos za leniwa do tego jestem.. raczej tak ogolnie na oko - zeby jesc wartosciowe pokarmy no i nie obzerac sie.. oststnio nawet mi to wychodzi no i spadlo troszke ale i tak do idealu to mi jeszcze hoho!! najgorsze jest to ze ja czasami powaznie ograniczasm jedzenie az w brzuchu piszczy no a wy piszecie ze nie dosc ze nezdrowe to jeszcze odwrotne skutki ma..:zawstydzona/y:
Marta!! cos Ty za sklep wynalazla ze ubranka dla dzieci 4-5støw kosztujå!! :szok: Ty omijaj ten sklep szerokim lukiem!!! :-D:szok: masakra! zaglådaj do Cubusa, Lindex rzeczywiscie ma piekne ubranka ale dosyc drogie, REFLEX - ale tam pamietajcie kupowac o rozm. wieksze bo så zanizone!! kupilam Misce 68 i rekawy za krotkie! :wściekła/y: H&M ma co rusz przeceny, a na necie ELLOS!!!

reklama
Do góry