reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no to mam chwile, ale nie wiem czy dam rade odpisac z calych dwoch dni prawie...

Ania - w Norge pneumokoki sa za dramo,, pierwsza dawka jest wlasnie w 3 miesiacu i dlatego tez wolalabym byc okolo 2 lutego na miejscu bo w PL sa strasznie drogie:szok: ta twoja znajoma z blizniakami niezle sie wykosztowac musiala:szok:

Marta - niezly spioch z tej twojej Mayi;-) jak Sandra jak byla mala,,, terazt tez jak zasnie to spi minumum 10 ale najczesciej 12 godzin. To tylko ten maly mniej spi:baffled:

Kasia - ja dawalam Sandrze tez tutaj sloiczki i tam juz od miesiaca to sa sprore kawalki, nawet musialam czasem jej troche widelcem rozgniesc bo sie krztusila, wiec nie przejmuj sie ze przyzwyczaji sie do papek. Poczekaj jak podrosnie to sama bedzie chciala cos w reku trzymac i chrupac:tak:

Ewelinka gratuluje przespanej nocki, to jest naprawde sukces

a zeby bylo smiesznie to tego maila pisze od popoludniu a nie chce pisac od nowa,,, tylko ze nie wiem czy aktualny bo napewno napisalysnie jeszcze sporo..wypadlam z rytmu:baffled:

a wszystko dlatego ze meczylismy sie z ta antena i po dlugim czasie zlapalismy dobry sygnal (mam gore obok domu i nie dalo sie zlapac nawet na kominie montujac:crazy:) i wiecie co....dekoder albo karta jest uszkodzona i kazali mi na infolini zglosic sie do pierwszego punktu cyfrowego polsatu:angry::angry::angry::angry:

tak sie wkurzylam ze az klac mi sie zachcialo... w poniedzialek leci kolega do Pl zabierze mi to i pewnie tam tez sie zejdzie zanim dojda o co chodzi, bo albo chip a karcie nie dziala albo czytnik chipa w dekoderze:angry: obraz pojawia sie na ulamek sekundy i pokazuje blad karty:crazy::crazy::crazy: szlak by to trfil teraz to z miesiac pewnie bede czekac az to do mnie wroci poczta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

i nocka tez zarwana bo Daniel skorzystal z okazji ze sie zajelismy antena i ustawianiem i zrobil nocke:crazy:

wkurzylam sie i pojechalam do sklepu nakupowalam czekolady i sie tak narzarlam ze az mi nie dobrze:baffled::baffled::baffled:

reklama
Agata ty wariatko:rofl2:, widze , ze potwór czekoladowy z ciebie jest:-D

coś na poprawę humoru:

MONOLOG FACETA DESPERATA ... Nie rozumiem kobiet: Przekłuwają sobie uszy, nosy, pępki, brodawki, rodzą dzieci, często mają cesarkę, wstrzykują silikon w różne części ciała, depilują gorącym woskiem włosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach łonowych; robią sobie lifting, tatuaże, odsysają sobie tłuszcz, zmniejszają pośladki; usuwają żebra, operują biusty, usuwają skórki na palcach i robią mnóstwo innych bolesnych rzeczy....
..... a nie można ich bzyknąć..... Bo je... K........ głowa boli!!!

i z innej beczki:
http://www.smog.pl/wideo/18229/rozesmiane_dzieciaczki

Ostatnia edycja:
jak ja nie lubie posatu cyfrowego:crazy::crazy::crazy: w PL mialam 3 lata i si enaklelam na nich i wogole bo mialam pelny pakiet a w telewizorni podstawowy...ile sie naprodukowalam przez telefon zawsze...
teraz mam cyfre + i jestesmy zadowoleni:tak: oprocz filmow oczywiscie bo jak sobie wykupisz pakiet to leca same gowna a jak mamy standard pakiet to wtedy to leca i mozna tak w kolko:-D
agata chcialabym ciebie zobaczyc :-D:-D:-D
Agnieszka witaj na pokladzie :-)
Kasi a Ty masz wieczorme porzadki czy tak ogolnie sprzatasz?

Hey jestem Ania w Norge jestem od miesiaca jestem w 32 tygod ciazy mialabym prosbe czy ktoras z was wie czy po porodzie cos mi przysluguje tutaj maz jest legalnie tutaj ja tez mam personal namber czy cos w tym stylu kompletnie nie mam pojecia gdzie sie ruszyc i dowiedziec ,mam miejsce do porodu w sz[italu w Ulevalu i bylam tez juz tutaj u lekarza naszczescie udalo mi sie znalesc polskiego poniewaz kompletnie nie znam norweskiego.Aktualnioe nie pracuje wychowuje coreczke 4.5 roku .Bylabym wdzieczna jak ktos wie jak zalatwic formalnosci po porodzie w uzedzie i jak to tu jest z gory dziekuje .Jestem nowa na forum Mieszkam w Oslo Pozdrawiam serdecznie.

a no ja tez mam CYFRE+ i tam zmienili karty.. a agata to teraz nie wiem jesli ma Polsat..

a my wczoraj wieczorem kupilismy bilety na samolot do PL! lecimy 15kwietnia na tydzien bo moja psiapsiølka z czasøw szkolnych wychodzi za måz i nas zaprosili!! ale zrobie Mamie prezent na Dzien Babci tå nowinå jak zadzwonie pøzniej!! :-D ciesze sie bardzo!!

Hey jestem Ania w Norge jestem od miesiaca jestem w 32 tygod ciazy mialabym prosbe czy ktoras z was wie czy po porodzie cos mi przysluguje tutaj maz jest legalnie tutaj ja tez mam personal namber czy cos w tym stylu kompletnie nie mam pojecia gdzie sie ruszyc i dowiedziec ,mam miejsce do porodu w sz[italu w Ulevalu i bylam tez juz tutaj u lekarza naszczescie udalo mi sie znalesc polskiego poniewaz kompletnie nie znam norweskiego.Aktualnioe nie pracuje wychowuje coreczke 4.5 roku .Bylabym wdzieczna jak ktos wie jak zalatwic formalnosci po porodzie w uzedzie i jak to tu jest z gory dziekuje .Jestem nowa na forum Mieszkam w Oslo Pozdrawiam serdecznie.

Heia z tego co rozumiem to jestes w 32 tyg ciazy,masz personal nummer,ok:-)Twoj maz jest legalnie :-)ok Ty jestes w domu i wychowujesz coreczke ok:-)Masz miejsce w szpitalu i chodzisz do lekarza ok to powinno byz za darmo:-)Czy macie slub?a jak macie to tu czy w norwegii?Napewno dostaniesz pieniadze za urodzenie dziecka ,tutaj wyplacaja.ale nie wiem jaka macie sytuacje materialna i ile pracuje godzin twoj maz 37,5 to 100%.
Mozesz isc do NAV,tam sie szuaka pracy,ale tez sa wnioski dla ludzi ktozy sa samotnymi rodzicami i dostaja zapomoge.I wlasnie nie wiem czy wy wogole dostaniecie zapomoge? bo jak twoj maz pracuej to masie pieniadze i zalezy jak mieszkacie?szkoda ze mnie nie ma tam to bym ci pomogla:-)Czy rozmawiasz po angielsku?masz kogos kto by ci pomogl popytac sie?pozdrawiam Ania

to sie wytanczysxz Kasiu Suuuper ze jedziecie :tak::tak::tak:
napiszcie mi jaki adres wkleic z image hosting zabym miala obrazek na stronce bo juz sie wpieniam i minie wychodzi a nie chce w zalacznikach:eek::baffled::zawstydzona/y:
dzieki:sorry:
A witajcie wszystkie Anny:-D:-D:-D:-D troche sie Nam naprodukowalo Aneczek :-D
PS ma Ktos wiecsi od Ani Zajac? ciekawe jak sie maja:-(....

Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedz. Slub bralam w Polsce angielski u mnie tez jest na poziomie srednim ale mysle ze dam rade wole byc tu z mezem niz sama w polsce i tak juz dlugo bo 3 lata wychowywalam sama coreczke prawie nie liczac swiat na ktore maz przyjezdzal Milo mi do was dolaczyc!!!!!!!!!!!!

reklama
Cześć cześć
ost. mało pisałam :-( jakies dołki...i chęć ucieczki z Norge.
Ale musze odpowiedzideć Ewelinie, pytała też na Skypie o te mleka.
Sprawdziłam w ICA i wg mnie, NAN 2 zawier.DHA i AHA w NOR to nie jest to samo co NAN 2 AH w PL!
DHA i ARA to kwasy tłusczowe, tak jest napisane na tym mleku(niestety w necie nie widze takiego opakowania by wkleic), zawiera tez dod. Omega 3 i 4.
Ten NAN 2 jest od 4mca, wiec Nicola jeszcze ma czas.
A PL AR to antyreflux prawda?
Kasia - super że polecicie do PL.
CO do jedzonka twartego w słoiczkach to nie mam doswiadczenia, dzis chcialam jupic,sa wyprzedaze w ICA,ale sklad mnie powala, jak mozna dac malemu dziecko seler, cebule! w obiadku?:sorry:

ide bo placz...chyba ząbki... sory ze nei odpisze wszystkim ,pozniej..
znalazlam ją na podlodze w kuchni, nakryta kocykiem, przeszla jakos (lub przeturlala sie) 4 metry..

Do góry