reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Lila spokojnie!! ja na "repsilsie" z powodøw moich klopotøw gardlowych jade reguralnie!! i w trakcie karmienia tez zazywalam, ale oczywiscie nie przesadzaj. tak jest napisane co ile godzin i ile max/dzien.. ;-)
agata nawet mi nie wspominaj o polskiej TV!! u mnie juz 2lata minely jak przenosimy talerz z mojego pierwszego miejsca (jeszcze wtedy sama mieszkalam) :wściekła/y: i oczywiscie caly czas place!! i oczywiscie najdrozszy pakiet!!! :wściekła/y::wściekła/y:
ania. a jesli sobie dobrze przypominam to w "naszych kulinarnych wyczynach" powinien byc ten peeling antycellulitowy - domowymi sposobami przyzådzony z kawy!!! :-) zaraz sprawdze!! ja sprawdzalam w necie testy i opinie na temat kosmetykøw. te "naprawde skuteczne" så bodajze tylko trzy.. no i wiadomo - zaplacic odpowiednio tez trzeba..

reklama
Dziewczynki przesłalam Wam link do nk, tam jest na stonie : kościerzyna moje miasto artykuł o tej młodej dziewczynie. Moja siostra ją znała... Mieszkała kilka km od nas... To przykre, ale kolejny raz to wina lekarzy!!! i prowadzącej jej ciążę p. giniekolog... Z tego co mi wiadomo, to maluszek został przetransportowany z naszego spitala śmigłowcem na Zaspę - był w b. ciężkim stanie. I miał b. małe szanse na przeżycie (urodził się w 33 tyg).

Mam do Was wielką prośbę... Odpowiedzcie mi na pytanko, jak to jest u NOR z mlekiem NAN . Ja mam Nan 1 i jest na nim napisane DHR ARA, czy jest to odpowiednik polskiego mleczka AR? I czy jest w NOR NAN2 AR??? Dla mnie to bardzo ważne, bo muszę pomyśleć już o zmianie mleczka dla Nikolki. Zmianę chcę przejść w Polsce, bo potem jak będę sama i wystąpią jakieś kolki lub co innego, to znowu będę się martwić... A tak to w razie czego mam rodzinkę, swojego pediatrę... Cały czas podaję Jej Bebilon AR dla dzieci ulewających, chcę Ją teraz przerzucić na NAN1 (ale musi być AR). Wybrałam NAN, bo jest i w NOR i Pl. Czytając na strnce Nestle widziałam, że w Pl jest 2R (jednak nie ma 1R, a w NOR chyba jest)... Proszę napiszcie co i jak z tym mleczkie,m bo ja już sama nie wiem o co kaman....

Aniu, co do pieluszki w przedszkolu, to u nas było kilkoro maluszków, które przyszły z pieluszką i nie było z tym problemu. A koszt za m-c pobytu maluszka z wyżywieniem, rytmiką, j.ang. gimnastyką korekcyjną i ogóla wynosił 450 zł. Dodatkow płaciło się za tańce, karatę, teatr (który przyjeżdżał 1 w m-cu). Jeżeli chcesz to mogę dać Ci namiary. Czasami lepiej dz, dowozic niz na m-cu sporo przeplacac
Kasiu co do jedzonek w sloiczkach to maluszki mojej siostry z poczatku, gdy probowala przestawic chlopaki na normalne jedzonko, to nie chcieli jesc. Sporo czasu zajęło jej przestawienie chłopaków na normalne jedzenie. A spak - fakt ochyda....
Lileczko miałam pozdrowić Cię od mojej siostry - Karolci mamusi z września 2007.

Muszę się pochwalić : moja córcia przespała dzisiaj całą nockę w łóżeczku!! Była przerw na zmianę pieluszki i jedzonko o 0:30 i 5:30, po czym zaraz ładnie zasypiała...

No wlasnie o niej pisalam Ewelinka...
a co do mleka to ja nie ma pojecia:baffled: soki
a link Lilka mi tez sie nie odpala :no:

Agata zaluzcie sobie oslone na konwerter bo czasem jak napada snieg albo cos to odbior zakluca...tak to jest z tymi gorami...widok fajny ale co z teggo jak TV nie ma :eek::-D...
gratulacje dla Malych Spioszkow ze daly rodzicom pospac :tak::-)

Ewelinko to Ty jestes siostra Karolci? :-) ale ten swiat maly:-)
pozdrow te kruszynke ode mnie rowniez:-) mam nadzieje,ze ma juz spokoj i moze cieszyc sie zyciem:happy: buziaki dla niej i chlopakow
Ewelinko co do Nan to w marketach jest NAN 1,2,3,ale to sa zwykle Nany
widzialam jednak w aptece inne rodzaje,takze przejdz sie do apteki i zobacz,niestety nie pomoge,bo Hania pila zwykle
a co do ulewania to jest to normalne u dzieci,mi Hania potrafila zwrocic cale mleko,ulewanie powinno minac po 8 miesiacu,takze mozesz podac zwyklego Nana,bo jak ma ulac to i tak uleje

Marta nie wiem czemu tego linka nie mozecie zobaczyc:eek:
postaram sie jeszcze raz wkleic

Aniu ciesze sie ogromnie ze Czarus ma sie lepiej,i trzymam kciuki by nadal tak bylo!!:-)

Kasiu dzieki za odp. w sprawie Strepsilsa,to teraz spokojnie sobie ssam,z gardelkiem od razu lepiej,ale niestety czuje,ze sie to troche pociagnie,bo u mnie wszyscy chorzy to jak sie tu nie zarazic :confused2:
ciesze sie,ze ty juz ozdrowialas,dbaj o siebie teraz,bo najlatwiej znowu zachorowac po przebytej chorobie
co do polskiej satki to wspolczuje,mi tu znajomi mowia,ze powinnam polska tv wywalic i sluchac norweskiej:eek: ok,na poczatku mialam norweska tv,ale jednak tesknilam za polska i ciesze sie ze ja mam

Agata to do pozniej :-) fajnie,ze juz u was jest lepiej

troche nadobilam co u was.
my juz w domku na szczescie, dzis caly dzien rozpakowywalam i odkladalam rzeczy, a jutro czeka mnie sprzatanie, bo moj jakos nie specjalnie zadbal o to.
dzieci zdrowe tylko ten mlodszy troll nadal nie che spac, w ciagu dnia ma 2-3 drzemki po pol godz kazda, a wieczorem walczy do 22 i oczywiscie tylko bujanie albo noszenie pomaga.
Lilka ja tez bralam repsils, w aptece mowili ze mozna.
Ewelinka gratulacje przespanej nocki.
Ana to babcia miala niezle zajecie z Czaruchna
ja tez zamierzam sie zapisac na norweski, ale kurs rozpoczyna sie dopiero w marcu wiec mam jeszcze chwilke. jakos nie moge sie zmobilizowac zeby cos samemu poczytac

hei dziewczynki,widze ze wiekszosc z was ma juz male dzieci..no coz ja niestety nie mam.
Mam nadzieje ze juz niedlugo dolacze do was i bede najszczesliwsza mamuska na swiecie:-)
Troszke mam kiepska forme,brzucho mi wysadzilo bo mam klopoty z jeliatami:-(
Juz niedlugo do wrednej@mam nadzieje ze nie przyjdzie!

WITAM WIECZOROWO:happy:
Babo no to miejmy nadzieję , że nie dostaniesz:tak:, buźka:laugh2:
Aga widze ,że chlop zapuścił mieszkania i masz zajęcie:tak:, współczuje , ale ja mam tez takiego leniuszka:rofl2:
Marta pamiętam kiedyś nas zasypało jak na syberii : tv nie ma ....cisza w domu , ja wkurzona bocezarutki krzyczy , że chce te potwory teletubisiowe:eek: i ogolnie kongo , bo nudy jak nigdy , więc sie ubrałam i poszłam odśnieżyc talerz i jak taka wariatak z miotłą walczyłam na dworzu , na 10 minut zadziałało:-D, potem to samo , po trzech razach sobie odpusciłam i na dobre czasem wyjdzie jak jest taka cisza bez tego pudła i zjadacza czasu bo od razu jakas motywacja mnie nawiedziła do twórczego działania z Czaruchną:rofl2:.
Ewelinka dzięki za info:tak:.
Ja juz u siebie , babcia cos dzisiaj narzekała na kręgosłup , więc już po dzisiejszej akcji nie chciałam byc upierdliwa i pojechałam do domku, na dodatek mojego wuja , który też tam mieszka cos zaczeło bolec w piersi , myslałam , że to zawał , na szczęśie zapalenie :tak:, ale strasznie sie źle czuł a Czaruś cały czas na nimwisi i gnębi:-D, niech sobie chłopisko poodpoczywa:tak:, niestety jutro mam problem z małym bo mam spotkania z agentem ubez. i chyba zabiore ze soba małego skrzeczka:baffled::rofl2:.
chciałam się poskarżyc , okropnie pada i jest chlapa:angry:, no nie !!!!

tak ania! pamietam te posty sprzed roku ze szczotkå i sniegiem!! :tak::-D rzeczywiscie ja tez lubie jak czasami mi zasypalo antene (choc jak bylam sama niewiele oglådalam - raczej programy muzyczne u mnie lecå albo radio).. albo jak zabraknie swiatla to tez jest fajnie!! :tak: wszystko chcåc/niechcåc zwalnia.. i czlowiek tez.. :-) mogloby teraz zabraknåc... a moze lepiej nie.... taka niezdecydowana jestem bo za ostre sprzåtanie chaty sie wzielam!! :-D

milego wieczorku wszystkim zycze i dobrej nocy... :Ø***

reklama
dobranoc wszystkim mamuśkom i małym bzyczkom

358qr1s.jpg

Do góry