reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiesz co wiem , że jak zacznie mi cos tam robic to na dzieńdobry 1500 , tylko tłumaczyła mi dokladnie , że jak wszystko bedzie oki po wyrwaniu to jednoczęciowy 1500 ajak z dwóch cześci to chyba 200o , dla mnie to czarna magia i mam wszystko na kartce wypisane:-D:-D:-D,
a ja spac Marta nie mogę , buszuje po necie nie wiem po co , oglądam pierdoły , a przed chwila rozmawiała zmężem i każe mi jakies projekty domow oglądac, blee:wściekła/y: nie cierpię tego:no:, zreszta jak sobie myśle o wydłużonym okresie tej budowy , bo przez ten zastój wszystko sie odklada na potem, wiadomo kaska:-( to juz zaczynam myślec o mieszkaniu:tak:.
druga sprawa mieszkania sa teraz w pl takie tanie , że szok i to nowe:tak:.
Marta a tak na marginesie to kiedy ty jesteś w pl?

reklama
palnujemy na poczatku lipca, ale nic ie wiadomo bo wiesz jak tomek dostanie nowa prace to nie pojdzie na 4 tyg urlop,,,ehhh sama juz nie wiem...ale ja chciaalbym pojechac
a co do projektow to Ci wspolczuje...bo to nie latwe wybrac projekt....

a sppac moze nie mozesz przez zeby i znieczulenie....

dzisiaj nażywca , bez znieczulenia:eek:......
mam nadzieje , że twój Mąż dostanie nowa pracę.:tak:..ja juz sie martwie co bedzie z nami:-(. dobra ide sie wtulic do mojego małego mena , dobranoc

czyli sie wyjasnilo u Ciebie? i jak Tomka praca?
a to ja sie nie dam w PL na implanta bo bede tylko 3tyg w PL wie c za krotko ale chociaz wyrwe....
Wspolczuje Ci z tymi zabkami :blink:

czesc dziewczyny. no troche nadrabiania znowu mam,ogolnie nie czytalam tylko tak po lebkach przelecialam..

iza - no nie dziwie Ci sie! samå by mnie szlag trafil i trafia jak wiem ze ktos chory i z pelnå swiadomosciå a moze poprostu bez pomyslunku zbliza sie do Emmy! :wściekła/y: no a te Mamy z Twojego zebrania to bez wyobrazni. ciekawe jak One reagujå jak inne dzieci så chore! no wiem - J. tlumaczy ze predzej czy pøzniej i tak cos zalapie a zresztå w ten sposøb sie uodparnia co w przypadku grypy jest przeciez bull shit i On o tym wie bo to caly czas se mutuje i powstajå coraz to nowe wirusy.. ale przeciez jesli mozna tego uniknåc to chyba wypadaloby.. mnie samå teraz ZNOWU rozklada!! nie wiem czy to nie przerodzi sie znowu w angine. normalnie masakra!! zalamke chyba zalicze bo od wrzesnia mialam juz 2..:-(
aniu pozostajåc w temacie - ciesze sie bardzo ze Czarusiowi sie poprawia! no i rzeczywiscie tak jak Marta pisala bo nie pomyslalam - ze moze jesc troche wiecej SLODYCZY!! :-p bo przeciez dzieci i czekolada to najbardziej dobrana para jest!! :-D:tak:
a propos - Marta - ja po nocach siedze bo kuzwa w pokera gram!! :-D albo na allegro buszuje..:zawstydzona/y:

a my wczoraj z Emmå bylysmy po raz pierwszy na baseniuku!! niestety inne Mamusie z dziecmi nie przyszly - no moze nastepnym razem. ale i tak bylo fajnie, Emma troszke zszokowana ale sie nie bala a pod koniec juz jak z niå "plywalam" to nøzkami machala!! potem postaram sie wkleic fotosy.
a pozatym Emma od czasu szczepionek urzådza sobie wieczorami karnawal. budzi mi sie ok.21-22 i tak z 1,5-2h drze sie w løzeczku dopøki sie nie przyjdzie i nie wezmie..no to Jå zmieniam, dokarmie, troche ponosze, tato popodrzuca i cala happy i potem jest spokøj juz do rana.. no nie jest to pøki co niebezpieczne, tak myslimy ze moze to zebole choc jedyne co mogloby na to wskazywac to zwiekszona aktywnosc w gryzieniu rzeczy i slinienie sie - ale tez nie zawsze.. :eek:

iza ja Emmie staram sie wprowadzac co rusz to nowe rzeczy choc wciåz mowa tylko o sloiczkach. kurcze czaly czas chcialabym zrobic jej cos sama bo czytalam co dzieci w Jej wieku juz mogå i tyle tego!! a pozatym wkurzam sie bo to co jest w tych norweskich sloiczkach i deserkach wogole mija sie z tym co piszå zeby podawac!! :wściekła/y::wściekła/y: no bo np. w tym obiadku z indykiem jest np. cebula!! a w deserkach mango, brzoskwinie, banany TRUSKAWKI i inne!! :wściekła/y::wściekła/y: no niby nic jej nie jest.. jakkolwiek. ja juz sie nie moge doczekac jak dostane kase to sobie sokiwnik kupuje bo sie mojego doprosic nie moge i bede Emmie mieszac papki i soczki. nawet byloby chyba wskazane cos surowego bo te sloiczki jednak pasteryzowane wszystkie no i Onna lekkie zatwardzenia ma. staram sie podawac wode ale niechetnie pije, dodaje tez troche do sloiczkøw bo jesnak geste takie ze lycha stoi!! :wściekła/y: a Tobie iza jak juz pisalam wczesniej rzeczywiscie radzilabym wprowadzac kaszke na noc. bedzie Karolinke dluzej trzymala co w efekcie wplynie na ilosc wypijanego mleka i tym samym kalorii.. tak mi sie wydaje. a z wagå to tak jak dziewczyny piszå - dopøki zdrowiuska i ta jej waga nie stanowi jakiegos zagrozenia to nie przejmuj sie tak bardzo. napewno nie omieszkajå Ci powiedziec jesli zajdzie koniecznosc przejscia na diete. ;-)

a tutaj fajny link - znajdziecie informacje m.in na temat zywienia maluszkøw, przepisy etc.etc..
www.osesek.pl

ps. Mi$ka sie przebudzila. postaram sie zajzec pøzniej. buzka Wszystkim!

Ostatnia edycja:
cześc laseczki:happy2:
Kasia ja tak do końca to nie wiem czy dobrze robie i czy mu nic nie jest , ale wcina wszystkie owoce , nawet te kwaśne , a slodycze wprost uwielbia , ale co sie dziwic jak przez całe swoje zycie nie miał o nich pojecia a tu twraz taka niespodzianka:)
Fajnie , ze byłaś na Emma na baseniku , juz nie moge się doczekac reportażu...
Marta ja też mam nadzieje , że coś znajdzie , teraz dłubie porzy naszej łodzi , to ma jakieś zajęcie, ale to tez mnie wkurza !!!
Agata a ty gdzie sie schowałaś?

ja juz po wyrwanku , troche boli , ale co zrobic , ....

Ostatnia edycja:
reklama
czesc kochane

ja sie tylko pochwale,ze jestem po pierwszych zajeciach w szkole i normalnie bomba jak mi sie podoba:-)
jestem w grupie o intensywnym toku nauki :-) super hiper mega happy jestem
na 11 osob ze mna jest 6 Polakow:cool2: potem mam Dunczyka,Bosniaka,Rumuna,Anglika,Islandczyka :happy2:
fajna mam klase a nauczycielka pytala sie mnie czy pracuje,bo nie chwalac sie :-D wychodzi na to,ze z klasy mam najlepsza wymowe no i w miare sie porozumiewam (nauka ESKK jednak nie poszla w las )
ciesze sie przeogromnie,ze tam sie zapisalam mimo,ze 30km bede dojezdzac:happy2:

Do góry