reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Hejka :-)
My po spacerku ;-);-) I sąsiadka przyszła na chwilkę na kawkę :tak: Okazuje się, że będe miała mobilizację do ćwiczeń bo najprawdopodobniej jak dzieciaczki pójdą do szkoły/przedszkola a męża wyprawi do pracy to będzie do mnie przychodzić na ćwiczonka :tak: Zawsze we dwie bedize raźniej ;-)
Podpytałam co i jak z dentystą ip okazałam co się małej dzieje... Podpowiedziała, żeby ogranizyc slodkie napoje i przejść się jaknaj szybciej do dentysty i okazuje się, że jakies tabletki sa tu sprzedawane bez recepty dla dzieci z fluorem :eek: Hm moze warto spróbować :eek:

marta pocieszyłas mnie :tak: Bo juz sie martwiłam, ze ząbki po tacie odziedziczyła bo jemu tez się szybko psują ....:-( Zobaczymy co powie dentysta....

reklama
Lilka ja juz tez od jakiegos czasu na n-k mam tak ze tylko znajomi moga ogladac foty:tak: nigdy nie wiadomo co ludziom do glowy przyjdzie nie mowiac juz o tym ze te foty tam mozna kopiowac:crazy:

a ja doszlam dzisiaj do wniosku ze chyba jestem malo goscinna. Sluchajcie cale przedpoludnie poza domem. Przychodze i okazuje sie ze psy sie zlaly w kuchni i czeka mnie mycie podlogi:wściekła/y: jak juz zaczelam w kuchni to pomyslalam ze przelece cala reszte. W trakcie maly zaczal krzyczec wiec maz go wzial ale juz atmosferka stesujaca. Ja zwijam dywany w salonie itp. a tu nagle dzwonek do drzwi - cala zapocona mowie do meza zeby nie otwieral, ale on z ciekawosci otworzyl i stoji znajomy z papierami w reku. Nic nie zwazal na to ze ja zasuwam, dziecko sie drze a Sadnra czeka na zmiane pieluchy bo miala kupe tylko wyklada papiery na stol i mowi co trzeba zalatwic bo on wyjezdza w piatek i trzeba internet odmowic, wymeldowac przez net i cos tam jeszcze:angry: normalnie szlak mnie trafil prawie:crazy: maz chcac byc milym przy wrzasku dzieci i po chodzac po mokrej podlodze zaczal zalatwiac, oczywiscie sie zeszlo bo zasze jakies schody, a ten gosc po norwesku nie mowi wiec ja jeszcze w tym krzyku za tlumacza robilam.... kurcze czy ludzie nie maja zadnego wyczucia czasu i to jeszcze bez zapowiedzi poprostu stanac pod drzwiami:angry: chyba zbieram zniwo ktore sama zasialam, bo jak mialam tylko Sandre to czesto wszystkim pomagalam i nie mialam z tym zadnego problemu, ale teraz przy kolkowym dziecku no i wogole przy dwojce to troche ciezko.... nie mowiac ze mieszkanie wyglada wiecznie jak po wojnie,,,,nie mam kiedy tego ogarnac tak naprawde:baffled:

Oj Agata współczuję serdecznie tego gościa. Ja wczoraj miałam podobną sytuację. Jeszcze dobrze z walizką do domu nie weszłam po długiej podróży a tu już puk puk i wujek w odwiedziny przyszedł. A żeby tego było mało to przytargał ze sobą swojego 6 letniego syna, bo myślał, że jak z Norwegii wróciłam to kupe prezentów przywiozłam. A tu zonk ... a niby z jakiej racji ja mam ich obdarowywać. Jak ja Adę urodziłam to mi złamanej grzechotki nie przynieśli ... Beszczele! No nerwy miałam jak nie wiem jak go zobaczyłam. Ehh

Agata masz normalnie pecha do "tych niezapowiedzianych gosci":baffled: mozna sie normalnie powiesic...wspolczuje:-(
A jak Danielek? lepiej mu?
Kamila co do prezentow my szybko odzwyczailismy rodzinke od tego :-D, My to nie bogate wujki i ciotki z ameryki tylko na zyciowym dorobku:wściekła/y:!!!! niech sie ciesza ze wogole przyjezdzamy :tak::-D(no ale teraz to dopiero na wakacje he he;-))!!!
Jaga ale sprzecik...nono...to jakas atletka bedziesz;-)...ale tak serio to super sprawa miec taki sprzecik w domku bo zawsze jak chcesz to mozesz pocwiczyc, tylko chceci:tak:
Lilka takie rzeczy sa okropne i niesmaczne, dlatego my mamy tylko dla znajomych i jak ktos zaprasza kogo nie znam albo nie pamietam to nie przyjmuje zaproszenia:no:...az strach:szok:
Moja Maya po spacerku zalapala komara i spi juz druga godzinke...a wogole to tak wywietrzylam mieszkankoo ze zimno jak nie wiem i pod koldre wskoczylam z dziweczynami w sypialni i tez niedawno wstalam, a w mieszkaniu juz lepiej bo cieplej :laugh2:!!!
a bym zapomniala; mam pytanko do Was Kobitki :-): jak dlugo po ciazy mam bezplate wizyty u lekarza, czy wogole "po" sa jakis czas bezplatne?? bo gdzies czytalam ze rok po porodzie mam jeszcze za free lekarza, czy to prawda? czy musze portwel otwierzac ? z gory dziekuje za odpowiedzi :-)
milego wieczorku:tak:

Marta - wizyta 6 tygodni po porodzie jest darmowa. Kazali mi przyniesc mocz poranny, no i ta wizyte trzeba sobie zamowic wiec sie zbieraj bo to juz niedlugo u ciebie,,,, u nas to trzeba wczesniej bo potem nie ma miejsc....

Daniel lepiej ogolnie ale czasem go lapie ale to tak pol godziny a nie 3:szok: albo i wiecej. Wykapany wisi mi na piersi teraz i pisze jedna reka;-)

napisze wiecej jak bede miala dwie rece bo bylismy dzisiaj w przedszkolu gdzie pedagogodzy dawali rady...

oooo to pisuj pisuj :tak: no i niech Danielek spokojnie zasnie:-)
Jop 13 sie u mnie konczy :-D huraaa!!! u mnie nie ma kolejek ale wezme skierowanie do ginekologa, nie chce zeby TEN lekarz patrzyl mi TAM :no:

Marta a pewna jestes ze dostaniesz skierowanie do gina? Bo wiesz u nas to lekarz pierwszego kontaktu decyduje o skierowanie musi dac, a w jego kompetencjach lezy badanie po porodzie jesli nie bylo komplikacji. Ale nie oczekuj za wiele poprostu ponaciska na brzuch zeby sprawdzic czy nic tam nie zostalo i czy macica sie obkurczyla oraz sprawdzi czy miesnie pochwy sie obkurczyly. Nawet nie bedziesz musiala moze na krzeslo ginekologiczne sie wdrapywac, bo mi robili na zwyklym lozku:baffled:

A maly to nie za szybko usnie bo lezy spokojnie u mnie, ale ciagnie dydka az mu sie uszy trzesa i oczy w 5 zl, ale przynajmniej jest spokojny.

Aga od razu widac ze z mojego rejonu jestes ze wizyta na styczen:crazy:

a i jeszcze dzisiaj dzwonili od nas z komunny w sprawie podania ktora wypelnilismy w sprawie mieszkania. Zaprosili nas na spotkanie w piatek. Chca pogadac,,, u nas smierdzi dzisiaj fajami ze szok:wściekła/y: wywietrzyc sie tego nie da. Jeszcze jak sie siedzi w tym to tak nie czuc, ale jak sie przyjdzie z dworu to masakra,,,, no i dla dzieci to tez nie jest dobre:crazy: a dziewczyna poprzednio co tu mieszkala z dzieckiem to w czasie poszukiwania nowego mieszkania to dostala od lekarza srodki na sen dla dziecka bo tez byl problem ze placze:angry: powiedziala nam ze ma to w papierach u lekarza i jakby co to chetnie to przedstawi w komunne zeby udowodnic ze nie wymyslamy:tak:

a o tych pedagogach to napisze dzisiaj jak mi sie uda, bo maly nie wybiera sie spac chyba jeszcze:sorry:

reklama
A czemu fajamiu u Ciebie smierdzi ???
a ja i tak chce skierowanie bo chce pogadac z ginem o spiralce :tak: nawet polozna powiedziala zebym lepiej poszla ze spiralka do gina .
a u Was to niby norma ze tak dlugo sie czeka :eek:...masakra:baffled:
ja cos uciekam bo mam oko spuchniete i mnie boli...nie wiem co sie mi stalo :szok::-D...ide kropeli wpuscic sobie;-)
Spokojnej Nocki:-)

Do góry