reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja osobiscie niewiele o Joli wiem i niewiele jå widzialam - nie mam PL telewizji. czytalam po lebkach jakies tam atrykuly i zdjecia oglådalam na wirtualnej, ale nic pozatym. wczoraj jak to zobaczylam to myslalam ze ona tak dla jaj ale obejrzakam tego wiecej i chyba ona rzeczywiscie taka GLUPIA jest!! ale jak to mozliwe!! przeciez dzieci z podstawøwki nawet wiecej wiedzå!! normalnie nie rozumiem i jestem przerazona takå glupotå ze takie cos wogole chodzi po ziemi!!! masakra!!! :szok::szok::szok: ja to takie zjawisko rozpatruje raczej w smutnych a nie smiesznych kategoriach choc momentami posmialam sie tez..

reklama
a trafilam na jole przypadkowo. chcialam zobaczyc co majå z poscieli na allegro bo kolezanka zazyczyla sobie w prezencie, wystukalam allegro i znalazlam przypadkowo dwa ponizsze linki tego wielkiegoBrata ktory mial tez w kolekcji i Jole..

[video=youtube;FQM-7EYJLJE]http://www.youtube.com/watch?v=FQM-7EYJLJE[/video]
[video=youtube;4yW3YUpk9GM]http://www.youtube.com/watch?v=4yW3YUpk9GM&feature=related[/video]

dla mnie ona jest żałosna, wiem , że każdy ma inny gust , i wiele z was ogląda te big b , czy inne programy , ale dla mnie to własnie jest wylęgarnia takich oszołomów, a my oglądając te programy dajemy pożywkę i popyt na takie show:szok:.
Kasia u mnie nie wieje , ale jest szaro , zimno i mgła:wściekła/y:, aż się nie chce wychodzić, ale plusem jest to, że mó Czaruś jakis postęp zrobił w trningu czystości:tak:, wczoraj powtórka z rozrywki , ja już nie musiałam go zachęcać do wejścia do wanny i siedział , aż się woda zchłodziła , była afera jak go wyciągałam:szok:, dzisaij spróbuję w łazience, ale muszę napuścic wodę pod czas jego nie obecności bo się boi odgłosu prysznica:baffled:, no a dzisiaj nie chciał uściąść na nocnik , ale usiadł na kibelek, mamy nakładkę więc na szczęście nie wpadł do klozetu:-D, siedział tak 20 minut , jak nigdy , tylko nic nie zrobił , ale to i tak wielkie zwycięstwo dla mnie:tak:, po jakimśc czasie jak juz był ubrany zawołał mnie , że ma kupkę , no i miał , fajnie , że zawołał.
Kasia super uczucie jak widzisz jak mała się rozwija , ja też mam radochę jak Czarek zaczyna podłapywać temat nocnikowania , ale wiem , ze długa droga przed mną:sorry:.
a co do świąt , top kurcze , rozumiem cie , że nie jesteś zadowolona , czemu nie może byc tak jak my chcemy:crazy:

No wiec moja słodka niespodzianka już gotowa. Teraz tylko czekam na męża i jego rekcję:-) Niunia śpi a ja mam chwilkę na odpoczynek.

Kurczę z tego co tu zauważyłam to każda z Was podaje lub podawała wit.D. Ja swojego pediatrę kilka razy pytałam o tą witaminkę ale Pani doktor nie kazała jej podawac :baffled: Niby bada ciemiączko i mówi, że jest ok. Twierdzi, że jeśli karmię piersią i biorę witaminy (a zażywam FEMINATAL N) to narazie w zupełności wystarczy ale trochę mnie martwi, że inne dzieci dostają wit.D a moje dziecko nie :-( Podawałam tylko wit.K do 3 miesiąca. Hmm ... już sama nie wiem co mam o tym myślec. W przyszły czwartek mamy kolejne szczepienie wiec przycisnę ją do muru i niech daje tą receptę, bo przecież słoneczka nie ma już tak dużo jak w porze letniej wiec zasoby na witaminkę marne:-(

bellakama spokojnie. ja jestem w podobnej sytuacji. wit.D zaczelam podawac dopiero od poczåtku 4m-ca a wit.K wcale tylko tyle co w szpitalu dostala a ja tez bazuje na FEMINATAL N i skoncentrowanym OMEGA 3i6 w kapsulkach..i nic mojej Emmie nie jest. fakt ze z wit.D to sama zrobilam wywiad i dopiero wtedy lekarka mi powiedziala ze wlasciwie to tu zalecajå!! :wściekła/y: a tak to czlowiek o niczym nie wie - wit.K czy podwøjne pieluszki trzeba sie domyslac albo ze znakøw na niebie sie czytac!!!.. ja nie uwazam sie za zlå matke, troche podczytuje ale nie wszystko zresztå to i dobrze bo i tak sie potem schizuje jak sie naczytam, wielu rzeczy poprostu nie wiem jako swiezo upieczona matka,tyle co tutaj dziewczyny podpowiedzå ale to tez tak jak widzisz wychodzi gdzies w praniu po fakcie albo wielu minionych tygodniach..:wściekła/y: zla czasami jestem na tutejszych lekarzy bo w PL wydaje mi sie bardziej så zapobiegawczy no ale z drugiej strony czy spoleczenstwo norweskie jest chore? wrecz przeciwnie! przezywajå sedziwego wieku i jakos mniej tutaj tych chorøb cywilizacyjnych!! a i szczepionek mniej! dlatego nie strsuj, rzeczywiscie skonsultuj to jeszcze raz. ja widzisz tez jestem w kropce tyle ze ja karmie pøl na pøl bo i troche sztucznym a teraz wogole NAN2 wzbogaconym o Omega dlatego dam sobie z kropelkami spokøj, zaczne dla Niej z tranem bo przedobrzyc tez niedobrze..

a zdradzisz co zrobilas dobrego? moze przepisik? ;-):-)

Ostatnia edycja:
aniu wiem co przezywasz i jak sie cieszysz kiedy widzisz postepy Czaruchny!! normalnie nocnikowe fanfary dla Niego :-D i oby tak dalej!! ja mam wlasnie taki nocnik za namowå J. - moze i jego to przekona? chociaz jak juz zaczål na toalete siadac to dobrze byloby kontynuowac..:tak: mam nadzieje ze Emmie ten nocnik pomoze, a nie przestraszy (jak ja to na poczåtku myslalam) albo nie daj boze nie bedzie råczkami wyciågac i wrzucac swojej zawartosci tyko po to zeby uslyszec melodyjke..:baffled::-D i gratulacje z kåpielå, wiadomo ze to zabiera dluzej czasu niz prysznic ale skoro tyle trzeba dla swietego spokoju..z drugiej strony te prysznice zawsze cos tam nachlapiå tym dzieciaczkom do oczu wiec trudno sie dziwic ze nie lubia..no i w wanience fajniej i wiecej zabawy..!!! :tak::-)

Nocnik super, tez juz chciałam go kupic , ale mamy w pl dwa i żadnego nie chciał powitac z szcunkiem:rofl2:, więc zrezygnowałam z niego bo i tani nie jest:no:.Ja nie wiem czemu on tak wymyśla i co mu w głowie siedzi, pocieszam sie tym , że nie ja jedna mam taki problem:baffled:, może mu ni wygodnie , bo zawsze jak wstaje pupcia czerwona i odbite ślady od siedzenia:laugh2:.miejmy nadzieje , że Emma będzie grzecznie siusiac i od razu fanfary usłyszy od pana nocniczka:-D.
wiecie co zaczełam sie pakoać ...oj ciężka sprawa, moge wziąśc dwie walizki , ubrania zimowe sa wielkie a zabawki?????no będe musiała coś wymysleć , bo cezary sie zapłacze bez swoich brum0brumków w pl:(

no rzeczywiscie.. nie zazdroszcze.. :no: nie wiem jak Ty sie spakujesz. sluchaj a Twøj måz na tym postojowym to bedzie musial tu siedziec murem ale tak totalnie? ze nie bedzie Was nawet møgl odwiedzic chocby na pare dni? chyba ze na weekend? a gdzie Wy lådujecie - w Gdansku? bo wtedy On moze by wam lecåc do PL na 2razy rzeczy wziål..? musialabys jedynie przemyslec co jest Ci tak naprawde potrzebne a co tymczasowo zbedne..

Kasiu - u nas również mimo, iż nie podaje jej tych witamin wszystko jest ok. Ale najgorsze jest to, że w Polsce nie kupie ich bez recepty:baffled: a poza tym nie chce jej ich podawac wbrew P. doktor. A witaminkę K podawałam, bo okazało się, iż Ada po porodzie miała złamany obojczyk:-(
A jeśli chodzi o moją słodką niespodziankę to nic szczególnego ... to tylko zwykły biszkopcik przekładany raz czekoladką a raz kremem waniliowym. Na koniec polałam polewą ... i wyszedł taki troszkę ala torcik:-)

reklama
powiem ci , ze dużo ciuchów nie biore , bo to byle jakie , ale najgorzej z kurtkami , bo mam tu 4 i jeden płaszcz i szkoda mi to tu zostawić bo zima w PL.... , Tomek dowiezie mi pare rzeczy , jak bedzie leciał 19, ale ciążko zapakować jego zabawki , napewno bire samochodziki , książeczki , robocika juz zawinełam w golfik , żeby się nie potukł:rofl2:.a co do postojowego , to juz się nie opłaca jak od 10 przestaje pracować , to te 9 dni wytrzymamy:-), zreszta z jednej strony mu przykro , że juz jedziemy a z drugeij zaciera ręce i szykuje dehe:-D.niech troche potęskni:)

Do góry