reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ana79 ja zdecydowałam sie rodzić w PL bo to wypada w marcu, w maju komunia wiec po prostu tak jest mi wygodniej.To o czym piszesz to tzw.rodzinne dostajemy je na syna i na maleństwo tez będzie bo ja w Pl nie pobieram żadnych swiadczeń i nigdy nie pobierałam,szkoda tylko że te becikowe Norweskie przejdzie koło nosa bo słyszałm że to nie to co w polce i kaska nie mała :tak:
Próbowałm poczytać was troche ale nie dało rady tyle tego jest oczywiscie jak moge to będe was odwiedzać:-)
Tydzień temu wróciłam z Norwegi całe 2 tygodnie byłam z mężusiem ale trzeba było wracać żeby synek zaległosci w nauce nie miał za dużo,i jak zawsze trafiła mi się fajna pogoda ja to mam szczęscie bo teraz podobno jest masakra:szok:
Pozdrawiam i miłego dzionka:-)

reklama
witam wszystkich z rana
u nas zimno i nadal lezy snieg, super pogoda wiec zaraz polecimy na jakis spacerek.
maly trol znowu przespal mi noc i mam nadzieje ze tak juz bedzie caly czas, teraz za to daje popalic

hej

Tampeza - ja juz bylam na spacerku i momi ze mros troche trzaska (juz odwyklam od takiej pogody tutaj) to bylo milo. Myslalam ze maly mi pospi w sieni potem, ale juz sie obudzil:baffled: cos popuszczal sobie gazy i polozylam go do kolyski. Moze pospi. Ale w nocy calkiem dobrze spal. Bylismy u znajomych tam gdzie ty mieszkasz w Dale i jak dostal mleko przed 21 zanim wyjechalismy tak spal w domu do 1, dostal mleko i spal dalej do 5, dalej mleko i okolo 8-9 troche sie przebudzil, ale podnieslismy sie z lozka o 10:-) i tylko dlatego ze cos stekal a mi sie jesc chcialo. Szybkie sniadanko i spacerek;-)

Maniulka - ja pomagalam wypelniac wniosek mojej kumpeli na becikowe ale rodzila w PL, bo tutaj by nie donosila ciazy:crazy: wiec trzeba miec pozowlenie zeby sie ubiegac i ona miala caly czas, wiec w NAV powiedzieli zeby sprobowala, ale nie gwarantuja. Tyle czasu minelo i nic, musiala zrobic najpierw takze pozwolenie dla malego i numer ID i jakos po tym wszystkim ucichlo. Nie wiem czy doniosla ten numer bo tez czekala na niego prawie pol roku wraz z pozwoleniem:angry: musze sie jej dopytac, bo probowac warto, choc szanse male, ale kasa spora, wiec warte zachodu. W twoim przypadku to nie sadze zeby wyplacili, ale warto kolo tego pochodzic i popytac:tak:

Sandra spala 12 godzin u dziadkow, zanim sie polozyla powiedziala im God Natt i poszla w lulu po 20:-) widze ze oplacalo sie ja brac do auta w dzien zeby sie przespala, bo teraz spi w nocy i wieczorem pada. No ale cos za cos ja musze w dzien ja zmusic do spania, a tylko w aucie przejdzie. Wiec robimy zakupy i zalatwiamy co trzeba miedzy 12 a 13 godzina:baffled: troche to upierdliwe ale warte cichych wieczorow;-)

witajcie kochane!
hejka-brazowy_pies.jpg

poczytalam troche co pisalyscie!:-)
Kasiu to wspaniale ze Emma robi postepy, napewno jestes dumna, zreszta kazda mama jest dumna jak jej Dzidzia pierwszy raz przekreci sie na brzuszek , siadzie czy nawet zrobi pierwszy kroczek!to jest normalne Kasiu ze sie ucieszylas i napewno zadna z nas by sobie nie pomyslala ze sie przechwalasz jakbys fanfary wkleila!:-)
Marta u mnie to samo, jeszcze troche a zaraz go zabije!powiedzialam mojemu mezusiowi ze dzis mam dzien dla siebie i ma sie z Kuba bawic!a ja chce sobie posiedziec odpoczac!i koniec!ale faceci to czasem duze dzieci a poza tym mowi sie do nich jak do sciany!ich wizja zycia
funpic-pies_w_basenie2.jpg

Martus a jesli chodzi o diete to powiem ci szczerze -tak uczylam sie o tym i moje zdanie jest takie ze te wszystkie diety nie nadaja sie do niczego!najlepsza metoda (naprawde skutkujaca, moja mama dzieki niej sporo schudla) to ŻP-czyli : "żryj połowe", moze smiesznie to brzmi ale naprawde skutkuje!a poza tym poki co mysle ze powinnas sobie odpuscic z odchudzaniem jesli karmisz piersia!no ja pomysle o jakiejsc diecie ale tak jak ci mowilam przerobilam na studiach wiele diet i moim zdaniem nie ma sensu stosowac zadnej, a jesli chcesz poczytaj sobie na necie o diecie Atkinsa, w ta diete tez mi sie nie chce wierzyc ale ogladalam program o niej i ludzie faktycznie chudli!a poza tym ja nie wiem co ty od siebie chcesz!przeciez pieknie wygladasz!!!
Aniu tam wczesniej pisalas ze Czarus spi z Toba bo tak bylo ci lepiej i milej jak maz w NO siedzial a ty sama w PL, u mnie bylo to samo, tez bylo mi wygodniej i milej, dlatego Kuba spal i spi z nami ale w marcu jak wroce zaczynamy go przyzwyczajac do lozeczka bo uwazam ze jest na tyle duzy ze juz czas!
Ewelinka piekne zdjecia i Malutka tez sliczniusia!oby zdrowo sie chowala i zagladaj do nas czesciej:)
i witamy Maniulke, widze ze co raz jakas mama do nas dolacza!

agathe82 ja mam pozwolenie dostałam na 5 lat własnie dlatego ostatnio byłam u męża ale nie załatwilismy jakiegos numeru i teraz okazało się ze muszę być osobiscie a tak naprawdę to juz do porodu sie nie wybieram do Norge :-(
Teraz czekam na swieta mąż ma przyjechać na 3 tygodnie ale radocha :-)
Tak sobie czytam o tych nocach nie przespanych oj jak to dawno było teraz trzeba bedzie znowu wstawać ale póki co na maxa leniu****e :-D

no dziewczyny ja juz jestem zadowlona z dnia;-) udalo mi sie zrobic kilka rzeczy ktore przy Sandrze sa troche trudne:happy: a mianowicie wyjelam wszystko ze schowka i dokopalam sie do moich ciuchow sprzed pierwszej ciazy, bo wszystko teraz za duze a ciuchy ciazowe mnie nudza, bo wkoncu chcialoby sie cos obcislego zalozyc a nie wszytko fruwa. No i 2 reklamowki do fetexu ida bo nigdy sie w nie nie zmieszcze:baffled: jedna reklamowka dla znojomej ktora ma mniejszy biust i beda jej pasowac, a mi zostala tez jedna reklamowka:-) fajnie bo tak jakos lepiej sie czuje w tamtych ciuchach,,, choc praktycznie wszystko letnie, ale zawsze cos. Przekopie jeszcze szafe i wyrzuce to czego nie uzywam bo kurcze szafa peka, a tu nie ma sie w co ubrac:crazy: no i dojrzalam do przebania takze butow, bo tyle tego lezy a ani razu w Norge nie mialam mozliwosci zalozyc:crazy: nie lubie trzymac czegos czego nie uzywam szczegolnie ze nie mamy gdzie tego trzymac:baffled:

mam nadzieje ze wy tez spedzacie milo czas,,,tak niedzielnie:tak:

Sandra wrocila z pudlem ciastek ktore z babcia upiekla:-) sama dekorowala i wycinala z foremek:-) to jej pierwsze ciastka, jestem z nie dumna,,, a jakie dobre:tak: tylko bardzo duzo lukru na gorze i po dwoch juz mdli:-D

witam , chyba bede rzadziej , maż mi zepsuł lapa i mam pozamiatane , a na naszym starym tak muli , że brak cierpliwości. wróciłam ze szkoły , to tez jeszcze myślałam , że poubijam , wszędzie wszystko porozwalane , salon w zabawkach jedzeniu , garderoba :szok:- wszystkie ciuchy na ziemi , no nie rozumiem, że mu wszystko wolno jak mamy nie ma, i co , żebym jeszcze mogła polec na łóżku, ale nie sprzątani odkurzanie , normalnie jakieś ciśnienie mam dzisiaj na wszystko:angry:.
Teścik mi poszedł tak sobie , niby na powtórzeniu byłam dobra , aler potem jakaś pustka w głowie, a ściągac to jest bez sensu, przecież dla siebie się uczę.zaraz poczytam co naskrobałyście..., pa

ja tylko na sekunde, proba zdjec

Załączniki

• lamomobil 158.jpg
    lamomobil 158.jpg
    591,8 KB · Wyświetleń: 35
  • lamomobil 120.jpg
    lamomobil 120.jpg
    665,9 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Agnieszka pierwsza fotka to Yaśminka:confused:, jejku , ale zdrowa dziewuszka ci rośnie, Agrubcia jak sie wyciągnęła , ale jest piękna, uroda nie tuźmikowa , czemu się nie chwalisz taką cudną dziewczynką:tak:, śliczne panienki:-D

Do góry