reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej

a my dopiero wrocilismy od znajomych, fajnie bylo, tylko ze maly przespal cala wizyte wiec pewnie da popalic noca:baffled: ale coz Sandra u dziadkow spi wiec odespie rano jak sie uda;-)

u nas tez mrozno ale nawet bialo wiec ladnie:-)

Ewelinka - slicznie razem wyszlyscie:happy:

reklama
Witajcie wieczorową porą
wpadam na chwilę..ost.mało używam netu....szalejemy z siostrą i łazimy w tym cudnym słońcu.
Kasia dziękuję za PW na NK. Co do spotkania to jestem chętne of course:-)
Widzę Ewelinkę znajoma twarz - poznałyśmy się na spotkaniu Polonijek. Niuńka super, też kudłata.

Obcieliśmy wczoraj naszego Kudłacza...wygląda trochę jak..chłopak teraz:zawstydzona/y:
Karolina dziś pobiła rekord spała na spacerze 3h ! Fakt takie dlugie spacerki to moja siostra uwielbia,no i mała chyba polubiła też.:-) Ciekawe co to będzie od poniedziałku jak sostra wróci do PL...o ile samolot Wizzair wyleci...W 3mieście atak zimy:wściekła/y:Aż trudni uwierzyć, bo w KRS pogoda cud miód.

buziaki i spokojnej nocki

no to widze , że te forum nie jest wcale takie anonimowe:-D Ewelina sie juz zapoznała z połową ekipy:rofl2:, a tak na marginesie , to widzę , że jesteś z Gdańska , ja z Gdyni:tak:, to super!
u mnie dopiero cisza , goscie przed chwilą uciekli , ja juz zdążyłam ogarnąc mieszkanko,była dwójka dzieci to jakby tajfun przeszedł , ale było bardzo miło:tak:... tylko nic nie zaglądałam do ksiażek , a miałam wykłuc czasowniki , bo jutro egzamin , teraz nie dam rady , bo mi literki skaczą:-D od %:-D.

Istra u nas też atak zimy , Cezary dzisiaj szalał na maksa:tak:.
dobranoc

Aniu milam Ci napisac bo wkleilas "Myslovitz".. ja dla mnie to pierwsza plyta jest super, a potem tez mieli fajne kawalki az sie skaszanili..
Aniu, Marta juz nie pierwszy raz piszecie o tej Sotrze - "ksiezycowa wyspa".. dlaczego? marta to twøj brat przyjechal tak? kiedys tam pisalas ze przyjedzie w listopadzie..
Kasiu te ostatnie to faktycznie zkaszaszanili:rofl2:, ale ta piosenka dobrze mnie nastraja:tak:.
a co do wyspy ksieżycowej , to jakos z Martą się zmówiłysmy i to samo określenie mamy na tą wyspe , zreszta u mnie na Askoy jest podobnie , głównie chodzi o widoczki , wszędzie skały , a na totalnym zadupiu to jak na księżycu , dlaetego tak na nią mówimy:-), ja to lubie takie klimaty i to mnie własnie podkręca i ujmuje , cała taka przestrzeń i skały:tak:, naprawde pięknie....

hejo

ja dzis mam dzien wolny od porzadkow i obiadow,bo wczoraj poszlalam i mam spokoj :-D fajnie tak
my juz po spacerku,ale wieje:baffled: normalnie az mialam dosc,Hania chyba tez bo jak wyjca wlaczyla to w nogi do domu popedzilam :dry:
i bylysmy tylko 40minut buuuuu,a chcialam 1,5 godziny pochodzic

zastanawiam sie co jutro bedziemy robic,bo K. pracowal caly tydzien i wie,ze musi jutrzejszy dzien poswiecic rodzinie:happy: i tak mysle o Lekelandzie..
Lila to super , ze obiad z głowy , szkoda , że kosztem całego piątku przy struganiu ziemniaków:rofl2:, mam nadzieję , że niedziele spędzisz w zaplanowany sposób i będziesz bawiła się z dzieciakami wspaniale:tak:.

hej

a my dopiero wrocilismy od znajomych, fajnie bylo, tylko ze maly przespal cala wizyte wiec pewnie da popalic noca:baffled: ale coz Sandra u dziadkow spi wiec odespie rano jak sie uda;-)
Agathe życze przespanej i spokojnej nocki:tak:, wypocznij i regeneruj siły na powrót Sandry:-D

Marta mam nadzieje, że przydotowania do przyjęcia zakończone i jutro będzie dzień świętowania , życze dużo zdrówka dla małej i dal Was wszystkiego naj :tak:.
Dobranoc

Witam:-)
Jestem przyszłą mieszkanką Norwegi ale to dopiero tak w lipcu,czyli po zakończeniu roku szkolnego.Mąż w Norwegi od 2lat pracuje i mieszka mielismy dołączyc do niego wczesniej ale chcemy aby nasz syn poszedł jeszcze w PL do komuni która bedzie 17 maja.W marcu ma przyjsc na swiat nasz kolejny szkrab i w zwiazku z tym mam do was pytanie jak wygląda sytuacja z zasiłkiem porodowym czy cos takiego mąż cos mi napomknoł o tym jakies jednorazowe pieniążki za urodzenie dziecka tylko czy one należą się jeżeli kobieta rodzi w PL może wieci cos o tym i mozecie pomuc była bym wdzięczna :-)Pozdrawiam

Maniulka jak rodzisz w Norwegii to dostajesz kaske , można to określic mianem polskiego becikowego , ale suma nie poruwnywalna:rofl2:. Dodatkowo dostajesz piniążki na dzidzie , ale nie musisz byc tu zarejstrowana , wystarczy , że tylko mąż tu jest i pracuje , (tylko nie możesz otrzymywac żadnych zapomóg i nie możesz miec dochodów w PL), to gdzieś wychodzi około 3000 kr.Zaglądaj do nas częściej , napewno inne mamusie napiszą coś więcej, bo ja już tak dokładnie nie pamiętam , pozdrawiam:tak:

tak sie wlasnie domyslalam ze to o to chodzi z tym okresleniem "ksiezycowa wyspa".. moja mama tez juz kilka razy uzyla tego okreslenia - ksiezycowy krajobraz przejezdzajåc np. przez pobliskie gøry...

a ja jeszcze tylko napisze ze dzisiej wogole dla Emmy byl wielki dzien! najpierw przewrocila sie z pleckøw ba brzuszek, potem oblizywala palce od støp a na koncu zajadala sie kaszkå az musialam przestac zeby nie przesadzic z ilosciå (dostala kilka lyzeczek) i dac mleczka choc sie glosno dopominala..!!

dbnoc. :)

jb2yk3.jpg

Nie tylko dla Emmy , Ty pewnie też dumna jesteś , jejku , jak miło czytac o postępach Waszych maluszków, jak on szybko rosną:tak:.

Czesc Babeczki :-)
janiestety nie w formie i psychicznej i fizycznej...jestem przemeczona i mam dola dzieki moejmu mezusiowi....mam ochote normalnie go zjebac za opierdzielanie sie:crazy: twz bym sobie usiadla na fotelu z pilotem w reku:wściekła/y:
A tak wogole to wszystko dobrze....prawie...no ale to opisze i focisze wkleje pozniej jak pojada czyli wtorek...
Buziaki

reklama
jestem dumna Aniu i szczesliwa! wiesz mialam nawet fanfary wkleic na koncu mojego postu ale sie potstrzymalam z tym samozachwytem zebyscie sobie czegos nie pomyslaly!! :-D
Marta. przykro mi, rozumiem ze napewno jestes wymeczona, alle nie czekaj az Cie dopadajå takie stany tylko od razu alarmuj. wez meza na strone i sprøbuj delikatnie wytlumaczyc i poprosic o pomoc. jak nie poskutkuje to wtedy odwolaj sie do bardziej przykrych metod..;-):tak:powodzenia! czekamy na focisze!

Do góry