reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiesz glupie to bylo zeby dowiedziec sie od poloznej ktora nie ma do konca nic do powiedzenia, bo to lekarz pierwszego kontaktu wysyla skierowanie, ze moze mi grozic cesarka i ze musze isc na badania do szpitala:wściekła/y: a moj lekarz nie uznal tego za stosowne zeby nawet to wspisac do karty:crazy:

jestem daleka od paniki, ale chcialabym troche wiecej informacji na temat tego co sie dzieje sie z moim cialem:angry:

Agata mi ostatnio tlumaczka w spzitalu powiedziala,ze polozne sa tu madrzejsze od lekarzy :sorry2::-D
super,ze trafilas na polskiego lekarza
kurka ja ciaze z Hania prowadzilam po angielsku,na koncu juz jezdzic nie chcialam na te cholerne kontrole,bo mnie nudzily i meczyly
nudzily bo wszystko robia w slimaczym tempie,a meczyly bo non stop trzeba bylo sie skupiac,bo nie raz starsza polozna po angielsku slabo mowila i dogadac sie ciezko bylo
wiec teraz jak mi dali tlumacza to jaki luzzzz i komfort :sorry2:

nie martw sie Agata..polski lekarz na pewno tego nie zbagatelizuje..zresztå wytlumacz mu o co chodzi i jak sie z tym czujesz.. a Ci norwescy lekarze to naprawde mnie WKURW.. tym podejsciem! jak jacys ZNACHORZY!! co to QRWA jest!! zresztå ja widze podejscie mojego J. moze za duzo sie przejmuje, moze panikuje, On møwi ze jestem hipochondryczkå a ja musze Wam powiedziec ze sie poprostu czasem boje bo im tutaj niewierze!! nie wyszukuje sobie chorøb i nie chce byc chora ale dla Nich to wszystko NORMALNE!! :wściekła/y:

:-D:-D:-D:-D:-D nie no racja na bnak!!
oni tu mają lajtowe podejscie do wszystkiego :rofl2:

Kasia a ty cwiczysz tak? i karmisz piersia?? bo ja po porodzie tez bym chciala,ale wyczytalam ze 2 godziny po cwiczeniach utrzymuje sie jakis tam kwas,przez ktory dzieci maja kolki
czy Emmie sie zdarza miec kolke? i myslisz ze to po cwiczeniach??
sorki za tyle pytan,ale mam dosc bycia XXXXXXXXXL-ką :sorry2: i jak najszybciej chce sie wziasc za siebie po porodzie

ej dziewczyny meczy mnie moj typowy problem ciazowy - jestem glodna, musze cos zjesc, a nie moge nic znalesc do by mi smakowalo:-( to sie nazywa czegos chciec a nie wiedziec czego:crazy:

no za mna chodzi od paru dni ogorkowa z nalesnikami z musem jablkowym....i planuje jutro to na obiad zrobic,problem tkwi w tym,ze nie mam ostatnio weny n gotowanie:no:

Ana kiedy wracasz? juz jutro?

Tampeza wszystko gotowe juz na przyjscie dzidzi??acha,a znasz plec??

reklama
Lilka o 10 godzinie mam samolot z gdańska do oslo, potem troche czekam i o 15 jestem w bergen...to juz jutro....więc położę się spać. pa dziewczyny
dobranoc

hej

ja nie dawalam tranu Sandrze nigdy bo mam odmienne zdanie na ten temat, ale rozne od tego co sie miewa tutaj, wiec nie bede macic wam w glowie.
Podawalam od 4 czy 6 tygodnia zycia EskimoKids kupowanym w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Jest to produkt szwedzki i tam jest uzywany zamiast tranu wlasnie. Robiony jest z miesa rybiego, a nie z watroby. Jest tez o smaku tuti fruti wiec Sandra nigdy nie miala problemu z lykaniem tego.

A moj maz chce mi kupic nowy telefon, bo moj juz jest bardzo stary, a nawet mi powiedzial ze dlatego ze ja szanuje telefon i mam bardzo dlugo to mysli o czyms wypasionym zebym miala na dlugo:tak: pokazywal mi iphone 3g (moglabym siedziec nawet na necie na tym jak bede w szpitalu;-)) albo nokia n95

to sie chlopak chce rzucic:szok: ale chyba dlatego ze on ostatnio znowu zgubil telefon i musial sobie nowy kupic:wściekła/y: chyba chce zadoscuczynic zeby bylo sprawiedliwie:-D

Hejka :-),
Ja wlasnie wrocilam z porannych wojaży po urzedach i lekarzach.
Okulista razem z okularami bedzie Nas kosztowal 3000nok:szok:. Super, normalnie nie mam co z kasa robic:baffled:. No bedzie taniej o jakeis 300no jezeli wezme skierowanie od lekarza rodzinnego ale wtedy sie dlugo czeka. No nic musimy sie z Tomkein naradzic czy tutaj czy w PL za rok .
No i bylam w NAV spytac sie o postepy w sprawie mojego porodowego. Okazalo sie ze wszystko jest juz zalatwione tylko nie wiedzac czemu nie wyplacili jeszcze kasy a powinnamja dostac juz dawno. No ale jeszcze raz podac numer konta i beda na koncie za gora 3 dni. I spytalam sie ile dni wolnych przysluguje mezowi po moim porodzie. I okazalo sie ze 2 tyg ale bezplatne (to wiedzialam) a te trzy tyg to jezeli ja bede pracowac albo jak do szkoly chodze czy cos tam....
Jak bede u lekarza to sie spytam czy mozna wziac zwolnienie na zone po porodzie, itp. Bo wiem ze po cesarce jest napewno.
jeszcze dzisiaj jak pojde po Natalke musze sie spytac o to dofinansowanie:tak:.
Aga to super ze Mala sie tak szybko przystosowala:tak:. Zobaczysz nie bedzie z Nia zadnego problemu a Ty sobie spokojnie odetchniesz w domku albo sie bedziesz mogla spokojnie przygotowac do WIelkiego Dnia:-D. Pewniejuz niedlugo sie doczekasz "finału".
Agata nowy telefonik powiadasz:-D iphone sa zajefajne, wogole mi sie podobaja laptopy "aple", oni wszystko maja fajne:happy:. Asprytny ten Twoj mezus:-D.
Mnie tylko boli w lewej pachwiniejak Maya spi. Mam nadciagniete miesnie z tamtej strony i czasem laze jak pokraka, albo wogloe podniesc sie nie moge:-D i Tomek sie smieje ze mnie, he he.
Ide na mala drzemke, poki spokuj w domku.
Dzisiaj na obiadek serwuje "nalesniki z twarogiem"...mniami:-D

mniam nalesniki z twarogiem, tylko skad ty masz twarog tutaj?

tak, tak, moj maz to wie jak sobie radzic, kombinuje prawie jak Polak:laugh2:

ja tez chyba uciekam na drzemke bo mala spi;-)

Takie problemy jak mialas z NAV dzisiaj Marta to normalka chyba w tym kraju. Dzisiaj pojechalam z kolega do biura podatkowego zapytac czemu on jeszcze nie dostal zwrotu mimo iz dawno przyszlo potwierdzenie ze mu sie naleza. Okazalo sie ze nie wiedza czemu, kazali podac numer i powiedzieli ze pieniadze powinny przyjsc w piatek albo najdalej w poniedzialek......

to chyba normalka, jak nie chodzisz kolo wszystkiego to nie zalatwisz:crazy:

Najlepsze jest to ze babka powiedziala wczesniej ze czeka sie do 3 miesiecy na kase:szok:. to nie byloby ciekawie bo prawie nic bysmy nie kupili dla malenstwa :-(, chyba ze Tomek wzialby kredyt z banku. Z jednej pensji to tak srednio, nie mamy luksusow ale wystarcza:tak:.
A jak tam po drzemce:-D? Ja mam tak spuchniete paluchy ze jeszcze takich nie widzialam:szok:, normalne balony:errr:.
Jak Natalka jest w przedszkolu to ja ostatnio zawsze spie:laugh2:. Moze moj organizm magazynuje troche sil na "pozniej" hi hi.
A twrarog mam bo tesciu przywiozl:-D...Tomek juz od wczoraj sie cieszy ze bede je robila...pewnie dlatego juz 100kg wazy...na mojej kuchni latwo przytyc:-(. Ale jak bede karmic to przechodzi na dietke.Tylko ja bede na wysoko energertycznej a On usi byc na nisko energetycznej, ale jak toz robic:sorry2:. Nie moze nic nie jesc bo pracuje fizycznie na budowie i musi jesc weglowodany .
Musze cos w necie poszukac, i cos takiego normalnego zebysmy z torbami nie poszli bo te diety sa drogie....ahhh
Ide smazyc nalesniki....
do wieczorka

wlasnie udalo nam sie sprzedac samochod i to za wiecej niz myslelismy:-):-):-)

nie sadzilam ze to sie uda:-):-):-)

nareszcie nie bede musiala na niego patrzec kazdego dnia, ze stoji na deszczu i rdzewieje:tak: bo jezdzimy kombi;-)

trzeba to jakos uczcic:-):-):-)

reklama
dziewczunki melduje się , że jestem , czaruś jakis taki nieswój był w samolocie , i bolały go uszka:-(
wyobraźcie sobie , że domek lśni na cacy, jestem w szoku , ale mnie pozytywnia zaskoczył...no i obiadek ugotowany ...wiem , że to tylko jednorazowo:-D
odezwe się później bo czaek się kąpie
pa

Do góry