reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Hej!Ja dzisiaj bylam z Dominikiem w Helsestacjon na szczepionkach.Dostal az 2,w obie nogi-biedaczek.:-(Plakal az mi sie go zrobilo zal.Wiem ze to dla jego zdrowia ale jak takie dziecko musi cierpiec.Za 1,5tyg.znow ide z nim na zastrzyk bo on dostal teraz zalegle bo bylismy w PL.Trudno musi dostac te zastrzyki to musi.:tak:Kolezanka pofarbowala mi wlosy!:szok:Ide lulu!PaPa i do juterka!Kolorowych snow dla was i waszych dzieci!

reklama
Kurcze ja muszę poszukac kalendarza szczepień wNorwegii. Dostałam w przedszkolu kwesta do szczepienia przeciw różyczce a ta z przedszkola nie powiedziałą mi co i jak. Spytam się połóżnej jak w końcu do mnie zadzwonią!!!
W PL szczepi się dopiero jak dziecko kończy chyba 12/14 lat. A mi tutaj chc szczepic prawie 4 letnie dziecko!!! NIE nie ja się nie zgadzam:no:!!!
http://www.zdrowie.med.pl/szczepienia/szczep_05.html
to jest kalendarz szczepień z PL
Natala miała te płatne jakieś dodatkowe szczepienia...

Aż szkoda mi Dominika, biedaczek :-(. Ale musiało go bolec...

Ostatnia edycja:
Idę się książką zmulic i może krzyżówkami, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Agata udanej zabawy jutro!!!!
Wytańcz się to będzie Twoja ostatnia okazja jak na razie:-D!!!
I oczywiście suuper pogody :-)!!!!
I fotoski jakieś :tak:.

Pozdrawiam :-D i spokojnej Nocki!!

Napisz sprawozdanie co mieli do jedzonka i jak wyglądała Panna Młoda ;-).

Marta jest ok.Dominik czuje sie juz dobrze.Toche marudzil ale dalam mu zaraz czopka i na noc tez.Z tego co mi wiadomo to w PL dzieci dostaja szczepionki co miesiac do roku.Natomiast tutaj dostaja co 2 miesiace ale po dwie szczepionki naraz.Wiem o tym bo mam taka kartke ze szczepieniami,dlatego na to samo wychodzi.Moim zdaniem tutaj w Norge bardziej dbaja o bezpieczenstwo dzieci i te szczepionki sa darmowe a w PL?Podoba mi sie tutaj bo lekarze przynamniej tych co ja znam sa naprawde tolerancyjni i bardzo mili-takze spoko!Napisalam jeszcze bo niemoge cos zasnac ale juz mi sie chce spac-pa!Do uslyszenia jutro mamusie!

Iza! witaminy ktore przepisal mi møj lekarz to np. FEMINATAL N (pamietaj o tym N! bo så jeszcze inne).. jest to kompleks wzbogacony o kwas foliowy i jod dla kobiet ciezarnych po 13tc i tych juz KARMIÅCYCH PIERSIÅ..

Agatko!! udanej zabawy i dobrego zarelka!! (zebys glodna nie chodzila!! :-D)! czekamy na zdjecia!! a co z Sandrå? - idzie z Wami czy do tesciøw?

ps. sprøbuje cos skrobnåc jutro.. hmm.. tzn.dzisiaj tyle ze troche pøzniej.. :))) dobranoc - szczegolnie dla Ciebie Marta!! ;)

dziendoberek:-)

wiesz Marta na wytanczenie to nie licze za bardzo, bo to raczej bedzie typowo norweska impreza, znajac zycie z mnostwoma przemowieniami:crazy: (to nie to co polskie wesele;-))

moze dlatego nie chce mi sie tak szykowac, ale nie musze byc dlugo bo bierzemy Sandre ze soba (zostala tez zaproszona) i jak bede bardzo sie nudzila to zawsze moge sie wyrwac pod pretekstem jej;-)

Caly plan tej imprezy jest troche zakrecony,,,, o 13 jest slub, a potem przyjecie dopiero na 18!! Czyli ja jade na slub, potem na troche do domu i potem znowu na przyjecie:no: bede sie tak przebierac w tak i z powrotem, mala tez, bo przeciez mnie i siebie wybrudzi,,,, ale coz M mi powiedzial ze bardzo czesto jest to tak rozplanowane:baffled:

gdybym szla na polskie wesele to bym sie nastawiala na fajna impreze, tutaj to raczej posiadowa z mnostwem ludzi, ktorych nie znam:baffled:

ale coz znalazlam jedna pozytywna rzecz, a mianowicie obejrze sobie typowo norweskie przyjecie...... zdam relacje jak wroce, albo jutro...

Cześc Dziewczyny :-D,
Ryba ja z Ntalką do szczepień biegałamco 6 tyg. A te dodatkowe, jakoś specjalnie oczyszczane to są niestety płatne. Ok 150/200 za jedną. Także troche kasy włożyliśmy do Zrdowia Natalki. A niektóre były fajne bo były zintegrowane i zamiast trzech kłuc dostała tylko dwa:tak:. Tutaj z tego co wczoraj czytałam dzieci do 7 roku życia mają w opiekę medyczna za darmo, łącznie ze szczepieniami:tak:.

Agata co kraj to obyczaj, nie? To trochę drętwe te wesela:baffled:. Ale może będzie fajnie.
A z Małą to fajnie, masz racje coś nie będzie pasować i się zmywasz z Dzieckiem:tak:.
A może te przyjęcia wcale długo nie trwają??

Kaśka, dzięki :-D. Zaczynam się przyzwyczajac... A jak już zasnę to mam takie chore sny że budzę się zdenerwowana...:baffled: I później znowu oczy jak cebule:szok:!!!
Trochę martwię się moją Mama, bo ma szynę na nodze, zamiast gipsu. Ale pewnie niedługo jej wsadzą w gips. Ma rozwaloną rzepkę...no i gruba operacja się szykuje.
Dobrze że będę wtedy w PL to mogę ją wozić po lekarzach :tak:.

Dobra koniec narzekań!! muszę się zebrac i jechac do sklepu. Jeszcze w pidżamie siedzę:happy:, Natalka zreszta też :-D!!! Lenia mam...
Napiszę później o tym komplecie dla Sandry ;-).
Papki, hi hi...

o 14 juz bylismy w domu po tym slubie,,, kurcze rozbieranie sie z tych ubran i potem znowu ubieranie sie bo o 17:45 mamy byc na przyjeciu,,,, to troche wkurzajace, ale trzeba przezyc,

Slub byl krotki, malej podobaly sie organy, panna mloda wygladala super,,, moze to glupio powiedziane ale naprawde zaskoczyla mnie, bo znam ja i nie sadzilam ze ma taki potencjal w sobie:-) fotki wkleje pozniej.

ale pogode maja beznadziejna,,, od samochodu z parkingu do kosciola bieg, a i tak mnie zmoczylo:crazy:

Produkter
Produkter
Produkter

To jest ten sklepik :-).
To sa takie letnio-jesienne. Bez ocieplacza .

To fajny ślubik :-D. Pogodę to ciężko sobie zamówic w Norwegii, ale oni są chyba przyzwyczajeni do opadów deszczu ;-).
Czekamy na foteczki :-D tylko niie zapomnij Siebie wkleic:-D!
Pozdrawiam!!!!

reklama
cześc dziewczyny
Agathe gratuluje chlopca , fajnie będzie paraka:) a jak weselicho , ja też byłam wczoraj na ślubie i weselu , bardzo fajnie sie bawiłam, impreza byłs nad samą motławą , w gdańsku , bardzo miły klimacik ....:-D
muszę kończyć , później wpadnę:-(

Do góry