reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

moj maz mie wczoraj zbombardowal
oswiadczyl ze dla synka jakby sie urodzil podoba mu sie imie Gabriel :szok:
no w sumie nie takie zle...patrzymy znowu by dziecko mialo imie ktore tu wystepuje
ja chcialam Maxa-ale szukalam w necie i nie znalalzlam by tutaj takie imie wystepowalo
spotkalyscie sie moze z Maxem,Marcelem,Olivierem norweskim:confused:

reklama
u mnie wczoraj tak porządnie wiało
42itz5y.jpg

szuszarke z praniem zwiało mi z balkonu tarasowego:laugh2:

Kasia powaznie spotkalas sie z Maxem/Maksymiliamem??
to dobre wiesci dla mnie
bo jakie znam Maxy norweskie to...sa to koty lub psy :baffled: i przez to,to imie jakies nie teges mi teraz

a Olivier tez fajne :-) podoba mi sie ino tez bym miala problem ze zdrobnieniem hihii
bo w rodzinie mamy Olivie i wszyscy wolaja do niej Oliwa lub Oli :baffled:
i K. mi wczoraj pwiedzial z eOliwier to bylby Oli...no tak..jak kuzynka :baffled:

.. a jesli chodzi o te wszystkie testy na choroby weneryczne, HIV, gruzlice i inne to bardzo dobrze ze je wykonujå.. zresztå co za røznica jesli wie sie ze raczej nosicielem zadnej z nich sie nie jest.. ale wielu ludzi nie wie bo przeciez rozne så drogi zakazenia..albo boi sie do tego przyznac a Oni (lekarze) muszå wiedziec z czym ewentualnie majå doczynienia.. mysle jedynie ze mogliby przeprowadzac tez i inne testy lub badania chociazby te ginekologiczne..

dziewczyny co drgie dziecko w PL to OLIVKA albo OLIVIER, MAKSYMILIAN też bardzo popularne w pl , wśród naszych znajomych jest 5 Maksów:-D, a tu chyba sie spotkałam z Maksymilianem, ale nie napisze gdzie , bo Lilce sie odechce.:rofl2:

u nas ogolnie stanelo na dziewczynce ze bedzie Kari
ale w kolejce jeszcze sa imiona takie jak: Ida,Laura,Liv,Maja,Maria,Marta,Mia

dla synka: Filip,Gabriel,Kasper,Kristian,Olaf,Oskar

wyjatkowo tym razem bedziemy meili problem z wyborem imienia
az sie boje ze do konca sie nie okresle :-(

dziewczyny co drgie dziecko w PL to OLIVKA albo OLIVIER, MAKSYMILIAN też bardzo popularne w pl , wśród naszych znajomych jest 5 Maksów:-D, a tu chyba sie spotkałam z Maksymilianem, ale nie napisze gdzie , bo Lilce sie odechce.:rofl2:

WAL !!!:-D

a serio to pzrez zwierzyne Maksowa mi sie odechciewa,a tak mi sie Maksio podobal

Lilka a co do soków , zobacz skład , bo przeważnie sa jakieś koncentraty z konserwantami i sztucznościami , po ktorych dziecko nawet 1.5 roczne może dostac kolke lub bol brzuszka, tez szukałam w tamtym roku jakis soczków dla Czarka i znalazłam tylko w jednym sklepie COOP, OBS!, taki mały w butelce:gruszkowy i sliwkowy, z nestle są w kartonikach ze słomeczką , ale to od 12 miesiąca:-(, wkurza mnie to , ze tu nie ma też herbatek granulowanych!!!!:crazy:

reklama
rzeczywiscie Maksymilianæw w PL jak psøw!! :-D mi az osobiscie przez to imie nie podchodzi.. tak samo jak Viktoria.. ale np. my myslelismy o imieniu dla chlopca BALDER. bardzo pozytywne znaczenie (jeden z tutejszych bogøw, taki skandynawski prometeusz, a jesli sie nie myle w tlumaczeniu oznacza kwiat i to chyba "kaczeniec") i fajnie mi brzmi..no ale choc juz spotkalam na swojej drodze 2 malutkich Balderow to jednak mowi sie ze to imie zarezerwowane jest raczej dla psa.. ja mialam psa Maxa.. Jorgeira mamie podoba sie Laila - tak jak Jej mama miala na imie, a to znowu pies mojej såsiadki w PL jest, mojej mamy znajoma ma syna ARIELA - wszystkie wiemy co za tym idzie.. tak wiec uwazam ze wybør imienia jest rzeczå indywidualnå i zalezy co komu..

Do góry