reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

tez tak mysle ze z tym basenikiem to nie glupi pomysl i moglaby sie chlapac caly czas niezaleznie ze woda w fjordzie bylaby zimna, bo w takim basenku to szybko sie ogrzeje.

A co do baseniku w ogrodzie, to z moimi wlascicielami to nigdy nic nie wiadomo, jednego dnia sa cali happy a drugiego dnia wkurzeni,,, loteria... Poza tym dbaja o ten ich trawnik jak o jakas swiatynie, smieje sie z nich ze tylko z tarasu na nia patrza bo nie widze za czesto zeby po niej chodzili, no chyba ze przestawiaja to urzadzenie do podlewania w inne miejsce:-D a co by bylo gdyby akurat mieli kiepski humor a moja by im trawe powyrywala,,,,, nigdy nic nie wiadomo:baffled:

dlatego lepiej juz sobie chodze nad fjord bo tam i dzieci sie pojawiaja i plac zabaw i mnostwo trawy i laweczki. Nawet gdybym miala wziasc wiecej rzeczy to sobie samochodem te cale 800 metrow podjade i mam problem z glowy, moze sobie brykac tam do woli:tak:

reklama
a jesli chodzi Tampeza o wozek quinny ktory chcialas na zywo obejrzec to sa w forus, bo widzialam wczoraj. Moge ci wysalac linka z mapka gdzie to jest, to sobie przymierzysz dziecko i zapytasz do ilu kilo.

a z tą trawa to Mój mówił że tam na Askoy u Anki jest taki kolo co trawkę kosi grzebieniem i nożyczkami :-D taki pedant. Śmiał się że mi do niego dużo nie brakuje, bo ja chce co tydzień trawę kosić a raczej te mlecze :-D!!!
Ana może gdzieś koło Ciebie mieszka :-D!!!

A ja mam właścicieli takich że wolą się walnąć na słońce i opalać a syf w całym domu że nie wiem. Na razie skończyłam moja pracę. W lipcu mi przepadnie 1600 nok bo będę w Polsce na wakacjach. A w sierpniu znowu będzie tam taki syf jak dwa tyg temu:wściekła/y:! i cała moja praca do dupy...

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny!!

u mnie wczoraj grill sie udal, Jorgeir upiekl wielkie owcze udzisko, bylo bardzo dobrze przypraawione - pyszne!! chlopcy troszke popiwkowali, w miedzyczasie zaczelismy grac na PlayStation2 w "guitar hero" (granie na gitarze) i tak nam zeszlo do ok.3 w nocy.. ja potem spac nie moglam - nie wiem - moze emocje,moze bo jasno (choc wczesniej raczej mi to nie przeszkadzalo) no i przy okazji te nogi.. i tak do bialego rana a na to wszystko pobødka - znowu skurcz - tym razem w lewej lydce (3dni temu bylo w prawej).. jakkolwiek.. dzisiaj prawie caly dzien z J. w domu. zrobil pyszny obiadek, ja w tym czasie zepolilam na gitarze (swinia nagral mnie ukradkiem!! :-D), potem przenioslam sie na tarasik, ale J. nie chce dolåczyc bo gråco wiec ja tak sie szwedam z zewnåtrz do srodka i wymyslam co tu robic.. wynioslam juz na zewnåtrz komputer,ksiåzke, przy okazji zrobilam coctail lodowo,bananowo,kawowy a teraz.. nalalam sobie wody do wiaderka, nasypalam lawendowej soli i mocze nogi (wciåz tylko piszecie o kåpieli i wszystkie te zdjecia to pomyslalam ze nie bede gorsza!!:-D)... :-)

A mi się marzy kąpiel w wannie :-D. Z duużą ilością piany i taką pachnącą.
Bo tutaj mam prysznic. Fajnie bo szybko się umyjesz(chociaż ja mogę też godzinami siedzieć aż cieplej wody nie będzie !
JAk będę u mojej mamy to sobie taką zrobię, kupię sole i olejki i będę się moczyć :-D.
U teściówki nie da rady się moczyć , chyba tylko kostki bo ma wannę o długości 150 cm a ja mierzę 170 :baffled: +duży brzuch to się nie mieszczę:baffled:.
I muszę sobie kupić tego blendera z dzbankiem żeby robić te pyszne koktajle Anki:-D.
Kasiu a na kurcze mięśni to magnez jest dobry :-D

koktail bardzo dobry!! :tak: J. tez smakowal.. tyle ze lodow nie wymieszalam tylko poprostu wsadzilam lychy do srodka tak zeby plywaly i chyba jednak trzeba bylo wymieszac.. :-p ale tyle zrobilam ze az normalnie brzuchy bolaly!!! :-D

MARTA a tak mozna brac magnez w ciaży , jeśli lekarz nie zaleci?
chodzi mi o to , ze jeśli sie juz bierze jakies witaminy , to wieksz dawka jeszcze dodatkowo bardziej zaszkodzi dzidzi..

Ostatnia edycja:
tego nie wiem czy w ciązy wieksza dawka magnezu zaszkodzi ...
ale jak mi z natalką puchły nogi i to tak ze nie mialam juz butow:baffled: to zapisał mi specjalne wapno na recepte
trza sie spytac, bo kurscze miesni o sa braki magnezu..

reklama
znalazlam w necie to:"
kasia123m
filomag b6 w ciąży
Panie Doktorze!!!czy jesli zazywalam jedną tabletke filomag B6(MAGNEZ) przed ciążą bo czesto łapały mnie skurcze łydek, to czy teraz ( jestem w czwartym tygodniu ciąży ) mogę dalej brac jedną tabletkę dziennie?czy to nie zaszkodzi dziecku?dodam ze w jeden dzien nie wzielam magnezu i pożniej pulsowalo mi cos w dole brzucha i kuło mnie w nocy...nie wiem czy to były jakies skurcze....bardzo prosze o odpowiedz...kasia

Nawet lepiej go brać."

to była odpowiedź lekarza.
szukam dalej...

MAM:

Bardzo ważnym biopierwiastkiem w diecie jest także magnez. Uważa się, że aktywuje on około 300 enzymów w ustroju człowieka. Zwiększone zapotrzebowanie na magnez podczas ciąży wynika z potrzeb płodu, który akumuluje go w ilości 8 mg/dobę. Natomiast średnia ilość magnezu wydzielanego do pokarmu kobiecego w ciągu doby wynosi 25 mg. Zalecana dobowa podaż magnezu kobietom ciężarnym wynosi 350 mg, a matkom karmiącym 380 mg [6,7]. Niedobór magnezu w organizmie człowieka może wywoływać zróżnicowane objawy kliniczne, najczęściej są to: zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, ogólne zmęczenie i inne.
A to link do strony
eRodzina.com | Ciąża | Dlaczego warto stosować suplementację w czasie ciąży i karmienia piersią?

Ostatnia edycja:
Do góry