reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Tampeza to współczuje uczulenia , u mnie też gorąco i duszno , a przez te opażenia też mam długie rękawy, masakra:crazy:. a jak mała z tymi pyłkami?

reklama
nie chce sie wypowiadac w imieniu wszystkich przedszkol tutaj, bo kazde moze byc inne ale z tego co wiem to takie podziebione dzieci trzymaja, a wysypka to nie jest zarazliwa jako tako, wiec chyba nie odesla. Zawsze mozesz z nimi pogadac rano to ci powiedza.

Ja mam duzo osob kolo 30-35 wokol siebie Norwegow, ale z nimi czasem mi sie nudzi. Zawsze jak przyjde to sa bardzo mili i ciagle nas zapraszaja, ale ciagle gada sie tylko o dzieciach..... a o tym to ja ciagle mam na codzien. Nie wiem jakos mi szybciej czas leci z polakami, mimo iz znam norweski.....

jutro jedziemy np. na obiad do norwegow, sa mniej wiecej w tym samym wieku, zobaczymy jak bedzie , podobno jajcarz ten facet - wiec moze byc smiesznie, ja lubie ludzi z poczuciem humoru;-)

czyli odwrotnie jak pisałam, hi hi
A z tymi imprezami norwegów to oni się nikim nie przejmują :-(. Dzieci chociaż mają fajnie bo jak są zmęczone to zasną i nic im nie przeszkadza. A "my" to wszystko słyszymy i wszystko przeszkadza. Moja Natalka to tak ignorowała dźwięki że mogłam odkurzać a ona nic, spała dalej:-D. Nawet teraz jak czasem mamy gości i wiadomo głośno jest to też jej to nie przeszkadza. Obudzi się na siusiu i dalej do łóżka spać:laugh2:.

Ciekawa jestem jak to będzie z dwójką? A jak Ty myślisz Agata?
Lilka ma wprawę już :-).
Anka widzę że Cezarek dalej chorutki :-(. Ale niedługo będziecie w Polsce i uda Ci sie go wyleczyć :-D. Jakoś niedługo opuszczasz Królewskie Fjordy, nie?

Anka widzę że Cezarek dalej chorutki :-(. Ale niedługo będziecie w Polsce i uda Ci sie go wyleczyć :-D. Jakoś niedługo opuszczasz Królewskie Fjordy, nie?
no cosik choruje , od momentu jak poszedł do przedszkola , myśle , że w PL byłoby podobnie.było juz mu lepiej, no ale gorączka sie pojawiła, ale jak to mówia tutejsi lekarze:rofl2: , to jest normalne u dzieci:rofl2:. juz dam spokój tutaj z wizytami u doktorów, byla łącznie cztery razy i mówia ,że jest spoko, wczoraj nawet mu robili badanie krwi..
a do PL jadę 11 czerwa

Marta bedzie napweno duzo zjec na poczatku. Podobno pierwszy rok jest taki najciezszy bo potem zaczynaja sie bawic razem i bic:tak:

ja sie karmie, ze inne kobiety daja rade to ja tez dam, choc wiem ze nie bede tyle wolnego czasu:-p

Agathe jasne ze damy rade, tyle kobiet daje, np moja mama byla wdowa z 2 dzieci, jedno 2 lata, drugie 9 miesiecy.
Marta ja caly czas czekam na odpowiedz czy mala dostanie miejsce w przedszkolu od sierpnia, chetnie bym ja oddala 2 dni w tygodniu.
Ana nic nie wiem jak z uczuleniem malej, jutro sie spytam w przychodni. U mojej kolezanki syna podejrzewaja astme, ale tez powiedzieli, ze testy moga zrobic jak skonczy 2 lata.

wiesz Tampeza o tym ze jak ja puscisz na nawet na dwa dni, to ci zabieraja jakas czesc kontantstøte. Ja dlatego narazie nie puszcze malej, bo zabiora mi to i jeszcze oplata za przedszkole, to drogo wyjdzie, przy scenariuszu ze ja i tak i tak jestem w domu i nie pracuje teraz:-(

reklama
mi Sandrze robili testy na alergie ze wzlgedu na ciagnacy sie kaszel od 3 miesiaca, ale przeszlo potem. To z tym nie bylo problemow, choc mowili ze wyniki nie sa w 100% wiarodajne przy roku. Probowali tez robic testy na astme, ale nie dalo sie bo dziecko musi oddychac w masce przez iles tam czasu, a moja plakala bo sie bala:-( maz mial taki rodzaj astmy w dziecinstwie z ktorego wyrosl, dlatego szukali podowu tego kaszlu. Kaszel sam przeszedl a ja przynajmniej wiem ze nie ma alergii:tak:

Do góry