reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Czesc Dziewczyny :-),
napiszcie mi cos jeżeli wiecie cos strajkach, bo Teściów znajomi maja przyjechac i nic nie wiedza jak na razie,
dzieki, bo truja mi dupe o to jakbym byla alfa i omega!!!

pozdrawiam

reklama
rzad naciska ze maja sie uspokoic, bo juz przesadzaja, ale oni na to ze wlasnie zamierzaja zamknac takze lotnisko w Stavanger (Sola). Nie wiadomo co bedzie i jak dlugo bedzie, ale ktos bedzie w tym konflikcie musial ustapic, a jak zwykle chodzi o kase:tak:

HEJKA
kasiu obejrzałam fotki, fajowe, kurcze co za metamorfoza:-D
dziewczyna w zielonych włoskach i podartych kabaretkach to ta sama laska co w eleganckiej sukience:-D:-D:-D
ciaża naprawdę ci służy:tak::tak::tak:
a jak sie udały zakupki , bo samochód zapchany na maxa:-D, wszystko dostałaś?

a ja wlaśnie wróciłam od lekarza , testy nie wyszły , no ale pani doktor nas uprzedziła , że często tak bywa, mamy mu wprowadzac powoli produkty mleczne , sery, jogurty....ale z mlekiem poczekac , możliwe , że ta skaza minie , ale nawet trzeba czekac do 3 latek, mimo , zetesty wyszły pozytywnie , wytłumaczyłam mu jak to wygląda po spożyciu normalnego mleka i jak sie skora zmienia i wyobraźcie sobie , ze dostaniemy w końcu tą receptę na nutramigen:tak:, tylko trzeba poczekac kilka tygodni , żeby ta decyzje ktoś tam odgórnie zaakceptował, bo tosą ogromne koszta dla państwa.to msie od razu polepszył humor , mimo tego czekania.no i zbadała mu uszka , gardełko i osłuchała i powiedziała, że jest chory bo ma zaczerwienione ucho i resztę, no wlaśnie , no comment.

..druga polowa prania wsadzona juz do pralki, samochodzik w srodku odkurzony i wypucowany, jeszcze tylko szybki poprzemywam.. :) wiec dumna jestem z siebie.. :)

aniu ciesze sie ze otrzymalas juz jakies konkretniejsze informacje na temat choroby swojego Synka no i te drogie leki (rozumiem ze Panstwo zrefunduje?)!! :-) a co one konkretnie powodujå? rzeczywiscie 3lata to kawalek czasu ale mysle ze watro poczekac i probowac wszelkich dostepnych srodkow!! POWODZENIA!! :tak: no i szybkiego ozdrowienia!! :tak:

..a jesli chodzi o ten strajk wlasnie sobie przypomnialam ze ja mam jechac i odebrac z Oslo TORP w Sandefjord w czwartek chlopaka mojej kuzynki. przyjezdzajå do nas do pracy (kuzynka dojedzie w lipcu).. tam pewnie tez strajkujå!! psia mac!! :baffled:

to nie ciekawie z tymi strajkami:-:)-:)-(.
a jak Kasiu ta twoja znajoma co miała termin na 7 maja urodziła?

ta recepta jest na specjalne mleko- nutramigen,jest tu refundowana, fanie , że sie tak ułożyło.

dziewczyny jak tu jest najlepsz mąka do naleśnikow albo placków?

..moja znajoma Polka z terminem na 7-go urodzila 30-go kwietnia! :) wlasnie w niedziele bylam z wizytå!! slodziutka ta Jej malutka niunia. na imie bedzie miala Pola Anna.. i choc mama miala lekkie komplikacje przy porodzie - w pewnym momencie zabraklo jej sily i lozysko trzeba bylo wytargac na sile a potem jeszcze zabieg bo jakies zakazenie sie wdalo, to teraz dziewczyny majå sie w swietnej formie!! :)

a o 12:00 zadzwonil do mnie J. ze ten jego wspolnik z ciezarnå dziewczynå (moja norweska kolezanka w ciåzy co to mamy sie do Nich na døl przeprowadzic) o 6rano pojechali do szpitala bo sie zaczelo.. :)) termin miala na 27-go ale prawdopodobnie wszystko rozegra sie do wieczora albo jeszcze tej nocy.. :))) no to teraz zostalam juz tylko ja!! choc wiem ze na ten rok w Hovden przewidywana jest jeszcze jedna, wrzesniowa dzidzia..

Witajcie po przerwie
caly czas was podczytuje, dzis dopiero mnie z krzakow wyrzucilo :-)
Kasia ale fajne fotki i jaki duzy brzusio! noo wiekszy od mojego jak nic.
Tu nasza galeria do podejrzenia;-) hmm chcialam wkleic link,ale widze ze to niemozliwe..:no:
A ja siedze w domku lub ogrodzie, korzystam z wolnosci i slonka.
Znalezlismy mieszkanie do wynajecia, 29 maja zaczynamy przeprowadzke.
buzki

reklama
Kaśka fajne fotoski :-)
Aniu ale Ty jesteś cierpliwa, ja bym nie wyszła od lekarza albo bym go zmieniła, normalnie szok!!! dobrze że ja na razie sama bawie sie w lekrzarza, mam napisane co jest na co od Polskiego lekarza. A Natalce też kiedyś eurespal nie pomagał a ostatanio ja mi zachorowała to o dziwo pomógł tylko dawałam jej 3 tygodnie i przeszło. Bałam sie że załapie jeszcze zapalenie oskrzeli, alena szczęście poszło w drugą strone-wyzdrowienie :-). A podajesz mu wogóle coś?

dzieki za odpowiedź w sprawie strajków :-)

a plany z malowaniem poszły w las bo pogoda dzisiaj jest niesprzyjająca,z drugiej strony całe szczęście bo teścówka już się za mój pędzel łapała,
KURDE TO JEST MóJ PłOTEK I TYLKO MóJ:wściekła/y:
A PO DRUGIE NIE JESTEM CHORA TYLKO W CIAZY A TO WIELKA ROZNICA!!!!
niech już sobie jedzie w cholere!!!!!!!!!
wiecie co dzisiaj zrobiła, posprzątała mieszkanie, wsio byłoby dobrze tylko ja wczoraj wieczorem je posprzątałam całe łącznie z odkurzaniem i myciem podług to co do cholery mogła sie wybrudzic!!!!!panoszy sie po MOIM mieszkaniu:wściekła/y:
sorki ale muszę gdzies pokrzyczec :-(

Do góry