reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej Dziewczyny!! :-)
wlasnie odczytalam wiadomosc na NK - Ania wynalazla ze jestem tam aktywna!! - spryciula!! :-D ale tak naprawde to komputer od rana wlåczony, tyle ze ja robie rozne rzeczy.. teraz np. siedze i haftuje sobie (a raczej dla Dzidzi) takå miarke do wzrostu co to sie przywiesza na sciane.. od80cm, sliczna - z Kubusiem Puchatkiem. zakupilam sobie przez internet wraz z innymi rzeczami i choc wiem ze za wczesnie musialam od czegos zaczåc - tyle tego mam.. :-) a propos! aniu dziekuje Ci bardzo za namiary na te stone internetowå z haftem krzyzykowym!! buzka za to!!

pozatym wlasnie pizza wylådowala na stole! J. dopiero 0,5h temu wrocil z pracy wiec zdecydowalismy dzisiaj tak szybko i bez wysilku.. potem chcemy razem usiåsc i popracowac troche nad wspolnymi pomyslami dotyczåcymi nowego mieszkana.. mamay rozne opcje, terz tylko trzeba wybrac i wspolnie pogodzic te najlepsze..

..wczesniej, w ciågu dnia probowalam wkleic pare zdjec z mojej wizyty w PL.. niestety bezskutecznie :-( nie wiem dlaczego!? :baffled: teraz musze wrocic do Waszych postow co tam dzisiaj juz zdåzylyscie naskrobac bo jeszcze nie czytalam.. :)

reklama
hej Dziewczyny!! :-)

..wczesniej, w ciågu dnia probowalam wkleic pare zdjec z mojej wizyty w PL.. niestety bezskutecznie :-( nie wiem dlaczego!? :baffled: teraz musze wrocic do Waszych postow co tam dzisiaj juz zdåzylyscie naskrobac bo jeszcze nie czytalam.. :)
no właśnie ja też mam problemy i przez pare dnie lipa....
w końcu zmieniłam stronkę

ImageShack® - Image Hosting

ania - kvalme-mdlosci, oppkast-wymioty
lila - tak jak pisala agathe prawo konsumenckie w Norwegii zezwala na zwrot zakupionej rzeczy w ciågu 14dni bez podawania nawet szczegoløw.. nawet wiecej! jesli byla jakas ukryta wada - np. z silnikiem (ale tego musicie byc pewni) albo tez oklamany przebieg, w tym momencie nawet nie ma dyskusji o zwrocie pieniedzy a Wy mozecie nawet sprawe skierowac do sådu!! :wściekła/y: wiec nie zamartwiajcie sie tylko dzialajcie! macie jeszcze kilka dni.. :tak:

tampeza - pytasz czy odpoczelam? :) tak odpoczelam ze nawet przy spuchnietych jak u slonicy nogach waga pokazala 1,5kg spadku na wadze..:-D mowie Ci - MASAKRA byla! - ostra jechanka - od rana do wieczora!! :-D

Lilka z takim dowodem nie powinniscie miec problemu z oddaniem, bo to nie jest tak ze jestescie nie zadowoleni z zakupy, tylko zostaliscie oszukani, powiedzcie ze pojdziecie z tym na policje, bo to oszustwo. Tak czy tak jezeli do tego dojdzie policja powie wam co z tym zrobic

uwazajcie na takich ludzi z bliskiego wschodu, bo oni czesto robia ludzia jak chca. Nie tylko w komisach, ale tez w sklepach wstukuja inne ceny niz jest na polce. Moj maz juz im udowodnil pare razy to teraz nie odwazaja sie nawet zle wbic, a jak nie sa pewni to wbijaja nawet mniej. Ale jak ktos nie wie to robia jak chca:wściekła/y:

Nie jestem raistka, poprostu slyszalam juz wiele takich historii. My tez kupilismy nasz pierwszy samochod od takiego typka, ale na szczescie mamy znajomego mechanika norwega, ktory uswiadomil nas o naszych prawach, a jakby trzeba bylo to uswiadomilby tez tego sprzedawce.

jestescie nie ocenione
bardzo dziekuje!!!!!!!!! naprawde az serce nam podskoczylo z radosci :-)

ja juz powiedzialam Karolowi ze chocby gosciu nie chcial przyjac auta to je przyjmie bo ja tak tego nei zostawie :no:

jawnie zrobil nas w h..ja :crazy:

Agata ja sie w Norwegi stalam rasistką jesli chodzi o tych ze wschodu!
najpierw wynajelismy meiszkanie od Pakistana,kolega z pracy Karola
i co?? po 3 miesiacach dom sprzedal wraz z nami,a potem mial problem z oddaniem depozytu!! :crazy: wtedy [przysieglam sobie ze nic wiecej z tymi ciapatymi nie chce meic wpsolnego,bo bylam na koncowce ciazy i strasznie to pzrezylam i szukanie meiszkania w eksresowym tempie i nerwy w zwiazku z naszym depozytem...
a teraz to...KONIEC!! juz mam dosc tych ciapatych :crazy:

my wynajmowalismy od wietnamczyka i tez nie bylo lepiej. Najpierw nam obiecywal ze jest tak zadowolony z nas ze czynszu nam nie podniesie, po czym skoczylo o 600 koron z nienacka. Szczerze mowiac maz wiedzial ze nie ma prawa do tego, ale ciezko bylo z mieszkaniami juz wtedy, wiec dalismy spokoj.

Za to po jakims czasie dowiedzielismy sie (to byl listopad) ze on sie wprowazda na pierwsze i drugie pietro z rodzina i ze musimy opuscic drugie pietro, ale ze nie musimy sie spieszyc..... my w szoku, bo mieszkan prawie nie ma, tzn. bylo 80 osob na jedno mieszkanie przecietnie. I my mamy psy wiec z tym jeszcze trudniej. W stresie, bo to nic milego wiedziec ze trzeba sie wyprowadzic i nie wiadomo gdzie, udalo nam sie od stycznia tu gdzie teraz mieszkamy. Wyprowadzilismy sie i okazalo sie ze wynajal komu innemu za 2,500 koron wiecej:wściekła/y:

jak sie maz dowiedzial, bo wiedzial ze nie ma prawa do tego, to myslalam ze oszalaje ze zlosci!!!! Zadzwonil do niego i tam mu na wrzucal, bo wykorzystal klamastwo ze to on potrzebuje, bo wiedzial ze innaczej jest nielegalnie. Po czym on sie wypial na wszystko i powiedzial ze wcale nie musielismy sie wyprowadzac!! A pamietam ile razy mowil,,,, to sie nazywa klamstwo:crazy:

Szkoda gadac:angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
masakra z nimi

nasz Pakistanczyk sprzedal nas po 3 miechach z domem a po meisiacu juz mowil o podwyzce.....oni wszyscy sa siebie warci :baffled:

a teraz inny tez jakis ciapaty namawia Karola by wynajal od niego meiszkanie w Drammen
mamy to gdzies....mamy piekne mieszkanie,od normalnych ludzi..Norwegow :tak: i jestesmy szczesliwi bo nie stresuja nas podwyzkami,a jak mowimy ze mieszkanie bedziemy malowac to wszystko powiedzieli ze nam kupia :tak:
naprawde mamy szczescie z tymi ludzmi i zamierzam tu mieszkac az kupimy cos swojego

wlasnie Kasiu,wy kupiliscie swoje mieszkanko?? bo pisalas ze sie przeprowadzacie
jesli pisalas to mi umknelo :sorry2:

Do góry