reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Tampeza ja chce wrocic do kraju
tutaj przyjechalismy tylko by uzbierac kaske na domek
nie wiem jak wyjdzie,ale ja nie czuje sie tutejsza,zawsze nie bede stad i tesknie za krajem..
trudno powiedziec jak to w praniu wyjdzi:-(

no to podobnie jak my , ale co z twgo wyjdzie, bo gadki prowadzą , żeby może tu sie osiedlic i kupic domek:-D
Lilka a ziemie już macie?
my wciąż poszukujemy i agentak powynajdywała nam takie jak chcemy nad morzem, ale jaka cena:szok::szok::szok:

reklama
..wlasnie sprawdzilam o jakich krzeselkach mowa w necie.. mamy takie w hotelu to moze poprostu jedno z tamtåd zwine! :) no widzialam na stronie na zdjeciu - siedzialy dzieci, nastolatki i nawet dorosla kobieta!! no ale ja osobiscie dla siebie?
"dziekuje - postoje!!" :-D

Kasia to krzesla firmy Stokke, potem wyciaga sie palak, cos tam przestawia i jest normalne krzeslo, tylko wyzsze

hej agnieszka! dzieki za rade z biolå! czasami sobie kupuje :tak: a jesli chodzi o lekarza to sama nie wiem.. za 2 tyg moze i do tego co dzisiaj, a potem od maja ewentualnie zaczne chodzic do takiej babki - bylam juz 1raz wczesniej (zresztå - u kogo to ja nie bylam!! :-D)..

a te krzeselka do 12roku zycia? no do 6-go to jeszcze rozumiem ale potem to juz chyba troszke wyrosniete za bardzo to dziecko i przesada.. powinno sie juz chyba do tej pory usamodzielnic nie uwazacie? :baffled:

Każde dziecko ma swóje tempo rozwoju, mój Cezary uczy się jeśc samodzielnie , dzielnie trzyma widelec i łyżkę, ale mamy nieciekawy stól i nie wygodny dla niego, szukalam takiego jak mamy w polsce , że rozkładamy stolik i mały przy nim sam siedzi ( proporcjomalnie do jego wzrostu), no ale takie są tylko w ikei, TRZEBA SIE BEDZIE WYBRAC:tak:
JA nie raz słyszę , że dziecko je same jak ma trzy lata albo nie sika na nocnik mimo tych 3 latek , ja tam nie potępiam , każde dziecko jest inne no i rodzic ,

plonskasia wydaje mi sie ze nie musisz jeszcze nawet myslec o krzesleku, bo to ponad polo roku jak dziecko bedzie umialo samo siedziec. Moja w takim trip trap to nie umiala do 7 miesiaca. Bedziesz miala czas na to. A jesli chodzi o ubranka, posciele i kocyki, to nie kupuj tez duzo na poczatek. Latwiej pozniej dokupic, Ja nie kupowalam wiele, a i tak mi tyle przyniesli, bo kazdy cos mial ze soba, ze nie mialam mozliwosci nawet tego uzyc:zawstydzona/y: Chyba z 10 kocykow mam, mnostwo poscieli i duzo ubranek szczegolnie w rozmiarze 62.

Litka - ja wiedzialam ze moze sie zejsc, wiec wzielam jeszcze meza ze soba. Najlepiej byloby przyjechac samej i zostawic ich w domu, ale kto by sie klocil.... to dzieki jego kloceniu udalo mi sie to usg,,,,, innaczej potraktowaliby mnie z gory i tyle:wściekła/y: ogolnie im sie wydawalo ze to nie jest potrzebne i moglam czekac jeszcze z miesiac:angry: szkoda gadac,,,,,,,

mala pod koniec to juz miala naprawde dosc, ale i tak byla bardzo dzielna:-D

Agata ubranek wcale nie kupilam..tylko jednå takå wyprawke welurkowå - bialå i bardzo uroczystå - tak ze zdjecia wyglådala i nie moglam sie oprzec :-p. kocykow wcale a poscieli 2 komplety.. tez wiem zeby sobie z tym raczej spokoj dac bo to bajbardziej powszechne prezenty så z okazji narodzin bobaska..

Aniu..przepraszam jesli urazilam.. nie chodzilo mi o Twojego 1,5 rocznego Cezarka tylko o jakies 12letnie dziecko "X".. ze raczej siedzi sie juz wtedy normalnie przy stole na normalnym krzesle.. no moze nie pomyslalam o tych dziciach wymagajåcych szczegolnej opieki.. coz.. naprawde nie mialam nic zlego na mysli i wciåz zdaje sobie sprawe z tego ze rozwoj dziecka nastepuje roznie i nie potepiam..

Kasiu spoko luz .ale dzieciaki sa różne, a zresztą mniejsza bo mnie tez troche zdziwilo to do 12 roku , potem poszukam na necie jak one wyglądaja:tak:

..a jesli chodzi o moczenie.. ja sama pamietam jak bylam juz duza (nie wiem dokladnie ale cos miedzy 6-10lat) i jak Wujek Janek przyjechal z Mazur zeby zabrac mnie na wakacje (jak prawie co roku) i.. ja w nocy z tych emocji i szczescia.. i nad ranem mokra plama! :zawstydzona/y::-D:-D:-D

reklama
..a jesli chodzi o moczenie.. ja sama pamietam jak bylam juz duza (nie wiem dokladnie ale cos miedzy 6-10lat) i jak Wujek Janek przyjechal z Mazur zeby zabrac mnie na wakacje (jak prawie co roku) i.. ja w nocy z tych emocji i szczescia.. i nad ranem mokra plama! :zawstydzona/y::-D:-D:-D

:-D:-D:-D dobrze , że ze szcz:-Dęścia , bo niektóre sie moczą jak maja jakieś steresy

Do góry