reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiesz co moga zrobic, wogole to sadza, ze uczniowie powinni sobie to rozwiazac,,,,, ale tak naprawde to nawet usadzic takiego gowniarza nie wolno do ukonczenia podstawowki, nie wazne jak sie uczy czy zachowuje, to i tak zdaje:no:
to ich wychowanie bezstresowe:wściekła/y: potem wyrastaja tacy gowniarze,,, nie wszyscy oczywiscie, ale wystarczy ze takich dwoch sie w klasie zbierze i juz draka gotowa:angry:

reklama
tacy są tu otwarci na potrzeby dziecka , kładą nacisk na szczęście dziecka a to co piszesz to chore i jeszcze te bezstresowe wychowanie, no nie chce nikogo obrazic , kto wychowuje bezstresowo, ale dla mnie to utopia , nic dobrego,
bo można wychowywac bez krzyku i stresu , da się, ale rodzice mają w głowie inny schemat w slowie bezstresowe...

no wlasnie, ja stosuja konsekwencje, ktore czasem sa stresowe ale wychowujace,,,,,

a ci w szkolach to co oni moga zrobic, jaka konsekwencje wyciagnac, przeciez nawet ich zawiesic nie moga:angry: i tak zdaja, a tak naprawde to ci slabsi emocjonalnie maja problem. Mam wrazenie jakby nie bylo zadnego prawa w tych szkolach:crazy:

ale nie mowe ze we wszystkich,,, ale tak sie wychowuje teraz te dzieciaki, daje im sie wszystko, maja kupe kasy i zadnego szacunku do innych:no:

A wiecie, mi to sie zawsze wydawalo, ze norweskie dzieci to takie ciche, spokojne i bezproblemowe, chociaz to o tych mniejszych, nad nastolatkami sie nie zastanawialam

nie wiem jak to bedzie z moja corka, ale bedzie problem, bo tutaj to co i raz jak wracam od znajomych po polnocy to widze dziewczynki w wieku 13 lat walesajace sie po ulicy, ja mojej nie pozwole. Bedzie wojna bo jej znajome pewnie beda mogly.... dobrze ze jeszcze duzo czasu zeby sie do tego przygotowac:no:

ale tak na dobra sprawe w PL sprawy tez sie nie maja najlepiej, konkuruja kto ma lepsze ciuchy i czy sa firmowe , a jak kogoś nie stac nie raz sie slyszy wyzwiska i poniżające słowa:szok:, nawet pierwszoklasiści kumaja czaczę , kto ma firmowy plecak dysneya albo didla, widze jak sie zachowuje i jakie chce prezenty siostrzenica męża, masakra, gdzie ta skromnośc się podziala, my biegaliśmy w ortalionkach na sankii grałyśmy w gumę a jak ktos sie źle uczyl to było ble ,no ale teraz inne są priorytety:szok:

piszecie o mobingu i jeszcze bardziej chce mi sie do kraju wracac...ale to za pare lat...mam nadzieje

ja po filmie zaraz ide do lozka bo mam problemy z migrena od 3 tygodni ..ech

cos chcialam napisac i........nie pamietam :rofl2::sorry2:

acha chcialam napisac ze dla mnie wychowanie bezstresowe to = zadne wychowanie
no niestety..ja nie raz chukne na Milene,od razu slucha,ma kary jak jest niegrzeczna i dzieki temu mam grzeczne i ulozone dziecko
widomo ze nie jest stlamszona zcy cos
jest zywa,bystra,wszedzie jej pelno no ale sa sytuacje ze trzeba dziecko do pionu postawic
takie moje zdanie

chyba mowie dobranoc ;-)

reklama
Niestety te zle nawyki przyszly juz do PL, mam kolezanki, ktore ucza w szkole i nieraz opowiadaly co ich uczniowie wyprawiaja, a wiadomo, ze one widza tylko czesc co tam sie dzieje. Pamietam ze i za naszych czasow, jak ktos mial firmowe ciuchy to sie zazdroscilo, ale to byla jedna, dwie osoby na cala klase, a z drugiej strony jakis przesladowan nie bylo

Do góry