reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu nie przejmuj sie
moja mama jak uslyszala imie Milena to az cala latala :baffled:
ze jakies cholerne pepiczkowe imie chcemy nadac (czeskie-mama nienawidzi czechow) i takie tam
jak na poczatku myslelismy o NAtali to ze to nieszczesliwe imie bo Natalie zazwyczaj gina w wypadkach i takie tam bla bla bla :sorry2::dry::baffled::angry:

Emma to bardzo popularne imie w N.

my wybralismy imie miedzynarodowe dla Hani i jest w polsce i tutaj
przy Milena norwedzy jezyki łamia :sorry2:

Agata gratulacje dla coreczki pierwszych samodzielnych krokow :-)
sliczna masz corcie
a piesek ma cudne szczere duze oczka :-)

ok kochane ja smyram do kuchni kolacje zrobic bo luby film jakis wlancza i mnie juz pogania
buziaki i do pozniej

reklama
Moj maz nazywa mala Mia, ja mowie Grubasku, ale najczesciej Kielbasku i na to najbardziej reaguje:-D. Zadko mowie Lamia, a imie, co prawda bylo w seksmisji, ale to nie dlatego je wybralismy.
Kasia nie przejmoj sie rodzicami, to wasz wybor jakie imie dacie i wcale nie musi byc polskie, bo raczej i tak nie bedziecie tam mieszkac
Lilka Milena chodzila ze mna do szkoly, mi sie bardzo podoba, a Natalia ja mam na drugie

gratuluje pierwszych kroczkow, kwestia kilku tygodni i wasze bedą potrzebowały kasku:-D:-D
a co do imienia , no to nigdy sie nie spotkałam , jest naprawdę niesampwite i niepowtarzalne , :tak::tak::tak:

Agatko zdj fajniutkie
Tapeza no jakos nie kojarzę buzi:-(

a ja z pierwszym dzieckiem to myslalam zeby bylo tez podobne cos do polskiego, ale teraz przy drugim to tak sie nie przejmuje. Wazne zeby rodzicom sie podobalo, a nie rodzinie, no i zeby pasowalo, bo w Norwegii bardzo latwo o mobbing wsrod dzieci, niestety,....:no:

teraz to jak mi sie jakies norweskie spodoba i zeby bylo latwe do wypowiedzenia, bo jednak jestesmy bardzo czesto w Polsce. Jesli chodzi o chlopca to mamy juz Thomas. Mi sie podoba i maz jest zachwycony wiec jest kompromis. Ale jeszcze niewiadomo i pewnie sie zmieni wielokrotnie:happy:

a ja z pierwszym dzieckiem to myslalam zeby bylo tez podobne cos do polskiego, ale teraz przy drugim to tak sie nie przejmuje. Wazne zeby rodzicom sie podobalo, a nie rodzinie, no i zeby pasowalo, bo w Norwegii bardzo latwo o mobbing wsrod dzieci, niestety,....:no:

teraz to jak mi sie jakies norweskie spodoba i zeby bylo latwe do wypowiedzenia, bo jednak jestesmy bardzo czesto w Polsce. Jesli chodzi o chlopca to mamy juz Thomas. Mi sie podoba i maz jest zachwycony wiec jest kompromis. Ale jeszcze niewiadomo i pewnie sie zmieni wielokrotnie:happy:

no jeśli będzie mi dane drugie i jeszcze dziewczynka to bardzo mi sie podoba Lena, Jaśminka(Jaśmina) , a chlopiec to adam ale mamy juz adama z naszym nazwiskiem. A AGATKO CO MASZ NA MYŚLI PISZĄC O MOBBINGU?

W sumie ana to mieszkalam chyba naprawde blisko bo w 100, czyli zaraz przy ulicy i powinnam chodzic do 44, ale moi rodzice bali sie tej ulicy:szok:
Ja dla chlopca myslalam o adamie, miedzynarodowe i i mie mojego taty, a jak dziewczynka to nie mam pojecia, jeszcze sie nie zastanawialismy.
Thomas tez mi sie bardzo podoba:-)

Ana, w publicznych szkolach to ciezka sprawa. Zawsze sobie upoluja kogos slabszego sie wyzywaja,,,, moja znajoma w okolicy puscila synka do szkoly (polaka) i juz sie mu doczepili do tylka....najgorsze jest to ze jak sie pojdzie do szkoly i sprobuje cos z tym zrobic, to moze byc tylko gorzej.....

ciezka sprawa z tym,,,,,, trzeba byc twardym i sie nie dac....

no to dziwne , moze te fotki mnie zmyliły , ja mieszkałam blok przy tej ulicy , której piszesz, no ale nie kojarzę , a na płk dąbka codziennie bywałam jako malolatka , bo podkochiwałam sie w kimś tam;-), i mam dużo znajomych w obrębie "bożenki" i kwiaciarni. a mój mąż jest też z suhara...,
a chcialam ci powiedziec , ż ebardzo młodo wyglądasz , ale my tu wszystkie takie buzie malolatek mamy:tak:

p.s przepraszam , że taką prywata zalatuje mój post, wybaczcie....

no to dziwne , moze te fotki mnie zmyliły , ja mieszkałam blok przy tej ulicy , której piszesz, no ale nie kojarzę , a na płk dąbka codziennie bywałam jako malolatka , bo podkochiwałam sie w kimś tam;-), i mam dużo znajomych w obrębie "bożenki" i kwiaciarni. a mój mąż jest też z suhara...,
a chcialam ci powiedziec , ż ebardzo młodo wyglądasz , ale my tu wszystkie takie buzie malolatek mamy:tak:

p.s przepraszam , że taką prywata zalatuje mój post, wybaczcie....
To rzeczywiscie blisko siebie mieszkalysmy, jak patrze na zdjecia, to wydaje mi sie ze wcale sie nie zmienilam. Ciebie tez nie kojaze, ale jak dobrze mysle, to mialam w twoim bloku bliskiego kumpla, chodzilismy razem na koncerty punkowe:-D
Agathe i nauczyciele nic z tym nie robia? Troche to przerazajace co piszesz:szok:

reklama
no to chyba nie w moim bloku bo umnie to grzeczne chlopcy , O MUCHE CI CHODZI?

JESTEM ZDZIWIONA postawa nauczycieli i jeszcze to , ze jak interweniujesz to pogarsza sytuacje , koszmar, w każdej szkole nawet w PL jest znęcanie się nad słabszymi, ale bez przesady

Do góry