reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Z barnashus jest za darmo smietnik na pampersy [emoji4] też odebralam juz pake z Apotek1 i mam z Remy do odebrania [emoji4] ciuszki kupilam na facebook na takich stronach norweskich sprzedam/kupie dla dzieci duze zestawy ciuchow za 200kr/500kr mozna wyrwac[emoji4] a takze na finn.no mozna kupic duzo taniej ja kupilam foteliki, bujaczki i inne a jak wejdziesz w zakladke gis bort a nie til salg to czesto oddaja przewijaki lozeczka mebelki czy komody za darmo jak zamowilam duzo rzeczy na Allegro i zamowilam kuriera za pake z Pl do 30kg 450kr+35zl z Radomia do Trondheim tutaj dane firmy wyjeżdżają 18.02
Screenshot_20170213-133025.png

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_20170213-133025.png
    Screenshot_20170213-133025.png
    91,1 KB · Wyświetleń: 693
reklama
Cena super! Dzięki A paczki z remy nie przyniesie poczta? Juz zamówiłam ale nie wiem w sumie jak z odbiorem. A na Finn musze zerknąć ale u nas w regionie zawsze mało ofert.

Ostatnia edycja:
Cena super! Dzięki A paczki z remy nie przyniesie poczta? Juz zamówiłam ale nie wiem w sumie jak z odbiorem. A na Finn musze zerknąć ale u nas w regionie zawsze mało ofert.
Ja mam do odebrania w najbliższej remie nie wiem jak tam u Was ale powinnaś dostać potwierdzenie kiedy można odebrać [emoji4] może sa jakies fora na facebook gdzie oddaja lub sprzedaja tanio rzeczy dla dzieci [emoji4]

Niektorzy na finn.no jesli oplaci sie wysylke moge przeslac rzeczy.
Ja tez mialam uzywane prawie wszystko. Teraz czesc rzeczy sprzedam i kupie co innego, co nam akurat jest potrzebne i tak w kołko :p

To bardzo dobre rozwiazanie tak w sumie. Musze w takim razie zerknąć na maila. :) Wyprawki większość juz mam ale warto wiedzieć co i gdzie można znaleźć, Tym bardziej, ze pierwsze kwietniowe dzieciaczki juz są na świecie.

Edit: czy lekarze podają Wam przybliżoną wagę dzeciaczka podczas badania usg? Lub ogólnie mówią coś na ten temat?

Ostatnia edycja:
To bardzo dobre rozwiazanie tak w sumie. Musze w takim razie zerknąć na maila. :) Wyprawki większość juz mam ale warto wiedzieć co i gdzie można znaleźć, Tym bardziej, ze pierwsze kwietniowe dzieciaczki juz są na świecie.

Edit: czy lekarze podają Wam przybliżoną wagę dzeciaczka podczas badania usg? Lub ogólnie mówią coś na ten temat?
Nie podaja ja ze wzgeldu na ciaze blizniacza dostaje info w % jaka jest roznica od normy ale pewnie inne tez takie info dostaja i tak jeden jest na plus a drugi na minus. Choc na ostatnim usg dr ktora tez miala taka ciaze jak moja podala mi wage maluchow tak niz z tego ni z owego wyciągnęła telefon zaczela wpisywac wymiary i podala ze jeden ma 1100 a grugi 860 w 27t6d [emoji4] ale wiem ze te pomiary i tak baedzo czesto roznia sie od rzeczywistości i malo kiedy sie zgadzja po porodzie

Dominika, nie przypominam sobie by mi podawala wage. Wiem, ze podawala mi wymiary, a raczej jak wymiarowo wyglada dziecko na krzywej.

Chozi Wam o ten wykres z szarą linią? mam tam krzyżyk zrobiony przez położną na górnej krawędzi tego szarego ale nie wiem czy szare oznacza normy, bo nie pytałam, ale jeżeli podają wymiary to raczej da się oszacować czy dziecko będie średnie, malutkie czy duże, w sumie o to mi chodzi :)

Chozi Wam o ten wykres z szarą linią? mam tam krzyżyk zrobiony przez położną na górnej krawędzi tego szarego ale nie wiem czy szare oznacza normy, bo nie pytałam, ale jeżeli podają wymiary to raczej da się oszacować czy dziecko będie średnie, malutkie czy duże, w sumie o to mi chodzi :)
Nie ja oprocz karty ciazy dostaje takie karty z pomiarami z procentami ale ja mam wizyty usg co tydzien i pomiary wielkosci co 2 tydzien wiec moze dlatego mam takie info dodatkowo

reklama
Chyba tak, bo u bliźniąt są sprawdzane proporcje przyrastania obojga względem siebie, ważne aby nie było znaczących różnic miedzy dziećmi i pewnie dlatego masz nieco inne dane i więcej kontroli. Po prostu zapytam lekarza jakie są wg niego prognozy na rozmiary synka, w listopadzie np podawał nam, ze stopa ma 3 cm wiec powinno być wszystko "zmierzalne" :) a ogólnie dobrze znosisz ciąże z dwójka maluchów?

Do góry