reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Dzięki dziewczyny no już dzisiaj były postępy sam się puszczał wstawał z ziemi, więc faktycznie może za dwa tygodnie będę za nim ganiać. Wiadomo jak chce coś szybko załatwić to jeszcze wybiera raczkowanie. :-D

Olka Fasolka dobrze że jedziecie z całą rodziną i macie do kogo.
My też jedźmy samochodem, bo z tych samych powodów co AniaSm, a dodatkowym powodem jest jeszcze pies,ale my jedziemy przez Szwecję do Karlskrony na prom no i jestem z Gdyni nie z Gdańska:-). A prom płynie 12 godz. A samolot mamy bezpośrednio do Stavanger z Gdańska, bo wyspa na której mieszkamy jest koło Stavanger.

reklama
dzieki - bede pamietac ze z Gdyni:-) zobaczylam ze masz 3city i jakos tak naturalnie mi sie z gdanskiem skojarzylo.
no prom to na pewno jakies wyjscie jak sie nie chce latac ;-) tak - zaprosili nas cala rodzina. w sumie chcialam tak zrobic zeby najpierw sama jechac bo znam lepiej ang od meza a on by poszedl na urlop wychowawczy i z mala siedzial. ja bym sie tam za praca rozejrzala itd... ale on nie chce sie zgodzic na takie cos. a ja znowu nie chce sie zwalic cala rodzina komus na glowe - chociaz sami nas zaprosili. oni na wiosne beda sie przeprowadzac do domu i mamy podjac jakas decyzje. a ja im wiecej mysle tym mniej wiem czy chce jechac czy nie. lubie moj dom tutaj, lubie moja rodzinke - znajomych malo zostalo bo w sumie wiekszosc wyjechala zagranice he he:-D ale lubie tu byc ogolnie. tylko zeby te cholerne pensje byly nieco wyzsze.eh...

A w ogole Ystad czy Karlskrona jest strasznie daleko od Stavanger czy Kristiansund - ile to km? tam jest autostrada? jakies oplaty? no i wiecie co - mam moze glupie pytanie... czy w Norwegii jest ten sam czas co u nas?

Olka tak czas jest ten sam :tak: , do mnie z Ystad jest ok 1200km , ale to nie ta sama miejscowość do której ty masz jechać
mapa1.jpg pod 1 jest Kristiansund gdzie mieszkam ,a pod 2 Kristiansand gdzie macie jechać ;-)

Łoooooo Matko!!!! Dzieki za rozjasnienie umyslu!! to juz sama nie wiem gdzie mam jechac he he he naprawde... musze sie dokladniej znajomych spytac. jedna literka a moze bysmy polecieli samolotem w calkiem inne miejsce! to by dopiero bylo!!!!!:eek: Dziekuje ci jeszcze raz!!

nie ma sprawy , też się myliłam na początku ;-)
jak pierwszy raz przyjechałam do męża to mu mówie że już więcej tu nie przyjade bo zimno jest ,a potem tu zamieszkałam i jestem szczęśliwa :tak:

A dzieci twoje urodzily sie w PL czy NO? jak daly rade w tym klimacie? moja Olka jest bardzo chorowita niestety. szybko lapie przeziebienia i inne cholery :tak: tam jest duzo wilgoci? a w domach? jakie tam jest ogrzewanie?

oboje w NO , ogrzewanie elektryczne + kominek , popularne są też pompy ciepła
Kuba odkąd skończył 2 tygodnie dostaje tran ,a Lenka nie chce go pić ale ona za to pije mleko mod. więc póki co jej odpuszczam chociaż chyba kupię jej witaminy , a klimat zależy od lokalizacji ;-)

AniaSm - Aure to wyspa kolo KristianSUND he he takze w razie co bedziemy w twoich stronach ;-) teraz zmienia sie cala moja perspektywa patrzenia.... TOZ TO DALEKOOOO :-p powiedz jaka tam pogoda, jakie zimy? bo pewnie roznia sie od tych na poludniu kraju... a Kristiansund to duze miasto? fakt ze moi znajomi mieszkaja podobno ok 40km od Kristiansund ale ja ogolnie wole wieksze miasta - nie OGROMNE - ale takie gdzie jest po prostu co robic i ze soba i z dzieckiem, gdzie jest (moze) wiecej miejsc pracy.

reklama
Do góry