reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

witam się wieczorową porą
normalnie padam , nie mam na nic siły ale oczywiście zamiast się iść wykąpać i położyć to nadrabiam bb :tak:
Kubie idzie kolejny ząb i mieliśmy kilka pobudek w nocy ,a potem rano jak już wstaliśmy to musiałam cały czas się nim zajmować ,nie opuszczał mnie na krok nawet śniadanie miałam problem zrobić :szok::szok::szok: , a po południu byłam na sprzątaniu

ela też miałam problem z brodawkami , tylko u mnie położna pierwsze co jak przyniosła małego na karmienie to od razu dała mi nakładkę no ale Kuba miał problem z wędzidełkiem podjęzykowym no i mnie strasznie gryzł :-( ,żałuje że nie wpadłam od razu na pomysł żeby wyciągac brodawkę laktatorem i mu podawać wtedy bo jak spróbowałam to on już nie chciał samego cycusia tylko przez ten silikon , no i karmiłam tylko 3 tygodnie ale nie żałuje , bo wiem że chciałam a że wyszło inaczej to trudno przecież robię wszystko co dla niego najlepsze i wolę żeby jadł z butli niż był głodny ;-)
JojoB mnie też przetrzymali w szpitalu bo Kuba spadł z wagi więcej niż 10% , tylko że mnie szpital strasznie stresował i jak wyszłam do domu to już było ok :tak:
beatris maleństwo jest prześliczne :tak::tak::tak: , jejku mój Kubuś jeszcze nie dawno taki był maleńki ,a teraz się robi chłopisko :-)

reklama
Ela wyrzuty sumienia to nam przez cale zycie beda towarzyszyc! Bo jeszcze jak sie czyta odnosnie dzieci co sie powinno a czego nie to wlosy na nogach staja!Ale mi sie wydaje ze instynkt maciezynski w rownowadze ze zdrowym rozsadkiem to "klucz do sukcesu"! A co do tej wiezi, to ja nie bardzo rozumiem, bo przeciez jak sie karmi czy cycownikiem czy butelka to przeciez tak samo trzyma sie to Malenswto w ramionach, mowi sie do niego i usmiecha! I chyba ta nasza wiez az taka mocna nie byla bo Mala sama wziela rozwod z piersia po 9 mies.:-:)-D

Ania no a mysmy sie dobrowolnie zdecydowali na ten pokoj rodzinny bo chcialam, troche "ochlonac" po porodzie pod okiem fachowcow. Ale chyba opieke mialas ok?
No i wspolczuje Kubie i wam!Oby juz wyszly.

A, bo po powrocie do domu wpadlam na neta no i oczywiscie wszystko o cycowaniu. I gdzies wyczytalam, ze nie u wszystkich laktacja pojawia sie juz 2-3 dobie, tylko moze nawet pozniej. :baffled:

Ostatnia edycja:
no to już jestem pachnąca i czyściutka ;-)
JojoB na opieke nie narzekałam bo położne są super , jedna tylko taka jędza była co mi kazała się norweskiego uczyć i wogóle ze mnie nie rozmawiała (pewnie nie umiała angielskiego:rofl2:) ,ale głównie chodziło o to że dopóki sobie leżałam na sali z laską to po ang sobie pogadałyśmy ale jak poszłam do jadalni to już lipa ,bo one sobie świergoliły po swoejemu a ja ni w ząb :zawstydzona/y::-( , no i przez to siedziałam ciągle na sali , a u nas nie ma pokoi rodzinnych bo to mała mieścina 15tys ludzi więc i szpital niewielki
może przy następnym się uda , jakoś nie żałuje że tak wyszło bo pewnie tak miało być i koniec , jak czytam czasami jakie dziewczyny mają problemy z przejściem na butle czy stałe pokarmy to się nawet cieszę bo u mnie młody wcina wszystko aż miło :tak:

Tak czy owak najważniejsze żeby dzieci były zdrowe a to naaaaaajważniejsze!!!!
Jojob co do tej więzi to może jakiś problem w mojej głowie i pewnie masz racje że nie ważne czym karmisz:tak:
Ania widzę że ty też przeszłaś swoje z karmieniem więc nie ma się co użalać nad sobą nie ja pierwsza i nie ostatnia. Życzę ci żeby jak najszybciej te ząbki się wykluły :happy2:
Dobranoc dziewczyny, miłej nocy:-D

Swiete slowa Ela!

Ania to sie nie dziwie bo ja tak samo mialam jak jeszcze tylko angielski. Bo czasem jak sie trafilo na towarzystwo to owszem na poczatku wszyscy chetnie po angielsku ale jeden sie zaczynal znowu po norwesku to wszyscy za nim. Wiec czlowiek siedzial jak... usmiechal sie grzecznie, studiowal sznurowki i paznokcie... No a polozna to faktycznie...Tacy mnie najbardziej wkurzali jak marudzili, ze mam norweki praktykowac.Ja wtedy tylko rzucalam odpowiednie spojrzenie i "usmiechalam" sie baaardzo grzecznie.

cóż zrobić tacy są ludzie ;)
mam znajomych norwegów co często z nami imprezowali (szkoda że się przeprowadzili) i dużo nam pomogli przy formalnościach (tłumaczenie dokumentów itp) ona jest lekarzem studiowała w PL po angielsku on pracował z D super ludzie i nigdy nie rozmawiali przy nas po norwesku , nawet jak coś między sobą "szeptali" to zawsze po ang. i to mi się strasznie podobało :)

Ela juz do lozia potuptala...Nocka!

Ania to bardzo sympatycznie. Wiekszosc norwegow jest milych, zyczliwych i pomocnych. A macie z nimi jeszcze kontakt?

Ja sie tez bede ewakuowac do lozia.To bb jak narkotyk...!

Dzień dobry Z saaaaamego rana!!!!
Ach te dzieci że nie mają jakiejś bateryjki:-) mały śpi a starszy już na nogach rada nie rad trzeba było wstać. Dziś robimy małe urodzinki dla synka co by miał trochę radości z świętowania z rówieśnikami:happy: więc będzie ruch....
Ania to tylko świadczy o ich naprawdę dobrym wychowaniu że miedzy sobą rozmawiali też po angielsku, do nas też czasami wpada znajomy norweg i też staramy się z mężem nie krępować go i nie rozmawiać między sobą po polsku bo ja nie chciałabym się tak czuć w odwrotnej sytuacji.
Co do pobytu w szpitalu to ja na język nie mogę narzekać bo nawet nie odczułam że muszę sie gimnastykować po norwesku i nikt mi tego nie wyrzucał na szczęście choć z kolei jak miałam usg nerek robione to pan był mocno zbulwersowany że musi się wysilać i po ang nawijać. Ludzie różni jak wszędzie nie ma się co przejmować:tak:
Mary-beth kochana zrobiłaś ten test?????????
No wstawać co tak śpicie kobietki:cool2:!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć kochane, witam wieczornie.

Melduję się z bardzo bolącym podbrzuszem od kilku dni:/ Po przebojach okresowych udałam sie do ginekologa i co? Mam torbiel na jajniku :( :( :( Zaczęłam już kurację hormonalną ale źle na mnie działa... wymiotuję w nocy :(

reklama
hej
dzisiaj zaliczyliśmy rocznicowy obiad a potem urodzinki bratanicy mojego D no i mam nadzieje na jakiś romantyczny wieczór ;-)
mamuniakubunia współczuje , może zgłoś lekarzowi że wymiotujesz i niech ci lekarstwa zmieni :tak:
a co tam u was laseczki ?? :-)

Do góry