reklama
agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
Justyna - sprawdzaj regularnie, ale powiem ci szczerze ze ja sprawdzalam ponad pol roku i nagle jak sie pojawilo cos to od razu przepisalam sie i dalam znac znajomym bo mial 10 wonych miejsc. Ze 3 miesiece temu wypatrzylam 20 wolnych i od razu zmienilam tez znajomej bo ona miala problemy w ciazy a jej lekarz ja zlewal no i od razu od niego dostala zwolenienie do konca ciazy.
Kiedys tak wspominal ze wlasnie jak jest goraco to trzeba sprawdzac duzo bo starsi ludzie korkuja - to jest taki jego humor, bo facet lubi sobie pozartowac, ale jest bardzo konkretny i to chodzi
nie poddawaj sie tylko sprawdzaj nawet i codziennie jesli masz taka mozliwosc i tak jak mowie nie zniechecaj sie bo naprawde warto jak sie juz uda;-)
Kiedys tak wspominal ze wlasnie jak jest goraco to trzeba sprawdzac duzo bo starsi ludzie korkuja - to jest taki jego humor, bo facet lubi sobie pozartowac, ale jest bardzo konkretny i to chodzi
nie poddawaj sie tylko sprawdzaj nawet i codziennie jesli masz taka mozliwosc i tak jak mowie nie zniechecaj sie bo naprawde warto jak sie juz uda;-)
agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
ja w Sandnes, a dokladnie w czesci Sandnes bo nie w centrum;-)
ale tez jest kilka dziewczyn ze Stavanger no i z Sandes tez.
Trzeba sie kiedys zgadac poki pogoda dopisuje gdzies moze nad wode cala grupa. Fajnie by bylo;-)
ale tez jest kilka dziewczyn ze Stavanger no i z Sandes tez.
Trzeba sie kiedys zgadac poki pogoda dopisuje gdzies moze nad wode cala grupa. Fajnie by bylo;-)
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Ojejciu ale tu pusto
BlackWizard
Fanka BB :)
Witam, my cała rodzinką, czyli ja, mój mąż, półtorczna córcia i maleństwo w brzuszku najprawdopodobniej wyjeżdzamy do Norwegii w przyszłym miesiącu na stałe.
Mam takie pytanie, jak wygląda tam prowadzenie ciąży?
Mam takie pytanie, jak wygląda tam prowadzenie ciąży?
Hej BlackWizard
Prowadzneie ciazy jest bardzo latwe tutajdo lekarza chodzisz rodzinnego i on sprawzda Ci cisnienie , mierzy brzuch, badanie moczu
usg jest jedno. polowkowe, mniej wiecej 18/19 tc
szczegolowe badanie krwi jest napoczatu wizyty a pozniej tylko morfologie robia z palca
pod koneic ciazy badania przejmuje polozna "jordmor"
ogolnie opieka jest inna niz w PL bo nie bada Cie ginekolog wogole,
ja prowadzilam ciaze tutaj i rodzilam teztutaj i jestem zadowolona
a gdzie do norge sie przeprowadzacie?
pzodrawiam!!
Prowadzneie ciazy jest bardzo latwe tutajdo lekarza chodzisz rodzinnego i on sprawzda Ci cisnienie , mierzy brzuch, badanie moczu
szczegolowe badanie krwi jest napoczatu wizyty a pozniej tylko morfologie robia z palca
pzodrawiam!!
reklama
BlackWizard
Fanka BB :)
Hej BlackWizard
pzodrawiam!!
Ciężko mi będzie się przestawić, ale jakoś dam radę.
Miejsca, wyjeżdżamy najprawdopodobniej do Oslo, ale 100% pewności nie mam, bo może mąż znajdzie lepszą ofertę pracy.
Tylko najgorzej będzie z nauką języka