reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

reklama
Justyna - sprawdzaj regularnie, ale powiem ci szczerze ze ja sprawdzalam ponad pol roku i nagle jak sie pojawilo cos to od razu przepisalam sie i dalam znac znajomym bo mial 10 wonych miejsc. Ze 3 miesiece temu wypatrzylam 20 wolnych i od razu zmienilam tez znajomej bo ona miala problemy w ciazy a jej lekarz ja zlewal:wściekła/y: no i od razu od niego dostala zwolenienie do konca ciazy.
Kiedys tak wspominal ze wlasnie jak jest goraco to trzeba sprawdzac duzo bo starsi ludzie korkuja - to jest taki jego humor, bo facet lubi sobie pozartowac, ale jest bardzo konkretny i to chodzi:tak:

nie poddawaj sie tylko sprawdzaj nawet i codziennie jesli masz taka mozliwosc i tak jak mowie nie zniechecaj sie bo naprawde warto jak sie juz uda;-)

ja w Sandnes, a dokladnie w czesci Sandnes bo nie w centrum;-)

ale tez jest kilka dziewczyn ze Stavanger:tak: no i z Sandes tez.

Trzeba sie kiedys zgadac poki pogoda dopisuje gdzies moze nad wode cala grupa. Fajnie by bylo;-)

no widzisz, tak tez zrobie!
heheh, neizle z tym korkowaniem - ale co racja to racja:-D
bede sprawdzac codziennie, od razu czlowiekowi lzej na sercu jak wie, ze po polsku mozna o ginekologicznych sprawach pogadac...:tak:
dzieki za szybka odpowiedz:blink:

Witam, my cała rodzinką, czyli ja, mój mąż, półtorczna córcia i maleństwo w brzuszku najprawdopodobniej wyjeżdzamy do Norwegii w przyszłym miesiącu na stałe.

Mam takie pytanie, jak wygląda tam prowadzenie ciąży?

Hej BlackWizard
Prowadzneie ciazy jest bardzo latwe tutajdo lekarza chodzisz rodzinnego i on sprawzda Ci cisnienie , mierzy brzuch, badanie moczu
usg jest jedno. polowkowe, mniej wiecej 18/19 tc
szczegolowe badanie krwi jest napoczatu wizyty a pozniej tylko morfologie robia z palca
pod koneic ciazy badania przejmuje polozna "jordmor"
ogolnie opieka jest inna niz w PL bo nie bada Cie ginekolog wogole,
ja prowadzilam ciaze tutaj i rodzilam teztutaj i jestem zadowolona :tak::happy2:
a gdzie do norge sie przeprowadzacie?
pzodrawiam!!

reklama
Hej BlackWizard
Prowadzneie ciazy jest bardzo latwe tutajdo lekarza chodzisz rodzinnego i on sprawzda Ci cisnienie , mierzy brzuch, badanie moczu
usg jest jedno. polowkowe, mniej wiecej 18/19 tc
szczegolowe badanie krwi jest napoczatu wizyty a pozniej tylko morfologie robia z palca
pod koneic ciazy badania przejmuje polozna "jordmor"
ogolnie opieka jest inna niz w PL bo nie bada Cie ginekolog wogole,
ja prowadzilam ciaze tutaj i rodzilam teztutaj i jestem zadowolona :tak::happy2:
a gdzie do norge sie przeprowadzacie?
pzodrawiam!!

Ciężko mi będzie się przestawić, ale jakoś dam radę.
Miejsca, wyjeżdżamy najprawdopodobniej do Oslo, ale 100% pewności nie mam, bo może mąż znajdzie lepszą ofertę pracy.
Tylko najgorzej będzie z nauką języka :-D

Do góry