reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ale fajnie Agnieszka :-) no swietnie,a ile u Was kosztuje taki wjazd na basem z maluchami??? mysle ze moje dwie tez by sie swietnie bawily :happy:
no Anka fakt, mam grzeczne babki obydwie, ja mysle ze jestem surowa w wychowaniu bo sa kary i wogole jak cos zbroi to wie ze nie bedzie smiesznie a i moje "nie" znaczy nie ale i tak przychodzi sie wtulac we mnie wiec mysle ze nie taka zla jestem :-p

Ostatnia edycja:
reklama
bylam tylko z mlodsza, starsza w przedszkolu, poza tym obawiam sie z dwiema naraz. koszt 60nok:szok:. nie wiem, ze niemowlaki tu za wszystko musza placic. ale bylo super

Super Aga , wogole ciężko byłoby ogarnąc na basenie dwójke :-D..
a słuchajcie za bilety w autobusie płace za Czarka????:confused2:

ana moja za to chetnie siada i nic nie robi, dzisiaj kazala sie paniom w przedszkolu posadzic na kibelku i oczywiscie tez nic nie poszlo;-)
a co do przedszkoli i opieki to rozna bywa, moja na poczatku codziennie z nowym guzem przychodzila:szok:, teraz widze, ze nie zmianiaja pieluch, bo przychodzi z pelna, czasem z kupa:szok:, albo jak wraca do domu to ma dupsko zle umyte. ogolnie jestem zadowolona i ostatnio mowilam im o pieluchach i jest troche lepiej.
moja kuzynka pracuje w oslo w przedszkolu to tez troche opowiadala, np, ze paniom nie chcialo sie przyniesc picia dla dzieciakow to kazaly im snieg lizac

no fakt u mnie też się zdażały ekscesy , że Czarka nie przebierały, ale jak im sie powie dosadnie to zakumają:crazy:...
ale z tą historią lodową to hamstwo , normalnie szczyt:baffled:!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:!!!!!!!!!!!!!
tyle , że w pl są też ludzie i ludziska , jak dla mnie to nie system jest winny tylko ludzie, bo kto z nas nie spotkał się z heterą w szkole czy jakąs mędą nauczycielską , bez obrazy;-), ja jestem po pedag. i jak analizuje niektóre rzeczy z mojego dzieicństwa to włos się jeży:baffled:na głowie.

Tampeza - wiem ze na legevakt w Stavanger jest specjalne jakby biuro gdzie przyjmuja wszystkie przypadki,, nic ona chce mu dac szanse bo sie poprawil. Ja tam uwazam ze sie przestraszyl bo zaczala byc bardziej samodzielna i tyle. Ja tam nikogo do niczego naklaniac nie bede, jej zycie, jej sprawa:tak:

Marta - ja tez sadze ze masz aniolki, bo moja to ostatnio taka zadziorna jest. Choc staram sie ja okielznac, ale nie raz to nie wiem czy sie smiac czy rece rozkladac:baffled:

a co do przedszkol to fakt zalezy od tych co tam pracuja, bo z tym sniegiem to masakra:angry: u nas bylo w miare fajnie, wszystko w porzadku, czysto, najedzone itp.. ale wlasnie takich dydaktycznych zajec to nie bylo:baffled:

Ania - mi tez sie wydaje ze nie trzeba placic, maz nie placi jak jedzie z Sandra....

Tampeza - ja sadze ze placenie za niemowlaki to tez przegiecie, ale coz,, a gdzie jezdzisz? ciepla woda?

reklama
Witam:-)

U nas dzisiaj nic ciekawego..wiec nie ma co pisac:-D

Tampeza ale z tym sniegiem to masakra..

Na poczatku jak tylko urodzilam mala to chcialam isc z nia na basen ale jakos cykor mnie oblecial:-p

Ana co do biletow to nie wiem.. tutaj raz jechalam autobusem i powiedzialam sobie ze byl to ostatni raz:crazy: Wywiozl mnie dalej niz mialam z tamtad gdzie wsiadalam:wściekła/y::zawstydzona/y: Jak sobie przypomne... pamietam bylam wtedy w 8 miesiacu.. cala droge szlam i gadalam zeby go myszy zezarly:-D:-D:-D Dobrze ze wiedzialam jak isc:eek:

Do góry