reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no a u mni edzionek minal ze nawet ne wiem kiedy...
z dobrych wiadomosci to to ze od znajomej dostane kuchenke prawie nówka, bo cos jej odbilo i kupila sobie nowa i nie ma co ze "stara"zrobic wiec ja chetna bo mam taka stara ze nawet raczki do piekarnika nie ma,a wlasciciele do dupy bo sami ja wstawiali i widzieli co za zlom ale nowej nie dali, to sobie sama skombinuje, a maja w piwnicy ale nie da :no:, to niech sie "sraja" za przeproszeniem :-D
a ta nowa ma ceramiczna pltye a nie jakies palniki ktore smierdza jak wlaczam piekarnik
no to sie pozalilam na kuchenke :-D
Anka spokojnie pojezdzisz jeszcze, zobaczysz :tak:, bynajmniej ja tak to sobie tlumacze ;-)
Ewelinka Mala naprawde silna, a w sumie nasze maluszki i Agaty prawie w tym samym wieku :tak:
Lilka pisuj co z serduchem Twoim! i jak cisnienie ?
a tak ostatnio myslalam o Tobie i kurcze moze to dlatego ze w sumie 3 ciaze pod rzad? trzymaj sie, rocznik 83 jest silny ;-)
a masz spiralke juz bo ja jakos nei moge z funduszu rodzinnego uzbierac na to :baffled: niech kurde jaka swieksa kasa w koncu wleci bo wykoncze sie, musze ja zalozyc :angry::-D

reklama
Zadzwoniłam i lekarka powiedziała, że nic się nie stało. Szczególnie, że to antybiotyk w płynie, a nie zawiesina.

Czasem popełniam takie błędy, jakbym nie miała w ogóle mózgu. :-(Mogę się usprawiedliwiać, że jestem w Norwegii dopiero drugi miesiąc, że nie przetłumaczyłam dobrze wszystkiego z ulotki, że ani lekarz, ani farmaceutka nie powiedzieli, że muszę włożyć lek do lodówki. Ale to są tylko usprawiedliwienia i nie powinno się to zdarzyć. Mam niełego doła.

Pozdrawiam Was dziewczyny!!!

nynaeve nie przejumuj sie i nie bierz tak do siebie :no:, z reszta jakby lekarstwo nie nadawalo sie do podania to tez nie ma problemu bo wystarczy zadzwonic i porozmawiac z lekarzem i on wysle fax do aptek lub pojechac do lekarza i sprawa zalatwiona :tak::-)
a napisz cos o sobie? i gdzie mieszkasz?
pozdrawiam

Mam 25 lat, mam dwóch synków rok po roku, mieszkam nieopodal Alesundu:D
Teraz muszę zmykać, ale na pewno jeszcze isę odezwę:)

Jest ktoś z Alesundu?

Pozdrawiam Was!!! :-)

witam
ja dzis nieco lepiej, ale katar to jak z kranu, nie nadazam wycierac:szok:
dziewczyny dzis tez lepiej, obie przespaly noc. wyjezdzamy chyba pod koniec tygodnia, najgorsze, ze musze pojechac do miasta i kupic jakies prezenty, a na razie nie mam sily.
ania nie przejmuj sie wakacjami, w 3-miescie tez fajnie, ja na pewno przyjade. a co do dojazdow do miasta, fakt drogi fatalne, ale nie jest wcale tak daleko, kwestia przyzwyczajenia. my z kolei na wakacje jakos nie wyjezdzamy, obowiazkowo do PL w wakacje i teraz do tesciow, a na zwyklych wakacjach to bylismy 5 lat temu na Nordkapp.
witam nynaeve,

ahhh wiosna :-D
2rc69zr.jpg

witam nowa forumowiczke:-) i nic sie nie przejmuj kazdy jakas gafe strzeli i tyle. Marta dobrze poradzila, zawsze mozna zadzwonic do lekarza lub do apteki i zapytac. A jesli bys kiedys musiala podac dziecku lek noca do ktorego nie jestes pewna to zadzwon na legevakt (pogotowie) i tam tez ci poradza;-)

Tampeza - wspoluczuje chorobska i to teraz gdy wam sie wyajzd szykuje:crazy: propozycja ramki z fotka wydaje mi sie tez fajna;-)

Aniu - do nas jak zwykle sie sporo ludzi zwala latem wiec z wyjazdu lipa, bo to tez zawsze koszty, ale w przyszlym roku to sobie odbijemy... nadzieja zyc trzeba:-D

U mnie tak sobie, troche lenia mam... Daniel dzisiaj chyba na zeby ryczal, bo ciagle sie przebudzal w dzien, spac nie chcial ryczal nawet juz zamknietymi oczami. Nic tam na dziaslach nie widze, ale wkoncu mu dalam nuforen dla dzieci i jak reka odjal. Spal 3 godziny na dworzu taki wymeczony byl:szok: Sandra sie zbuntowala dzisiaj takze i nie spala w dzien wogole, nawet w samochodzie:szok: wiec juz dzieci tym sposobem mam polozone. Teraz musze umyc podloge bo sie piciu wylalo i dzem z gorfow polecial:crazy: oczywiscie wszystko rozmazane i rozchodzone po salonie i w kuchni, az sie lepi:crazy:

i chyba poloze sie wczesniej, bo mi Sandra pobudke zrobi o 7 jak nic, albo i wczesniej:sorry:

Hej Laski
nyna eve wpisz sie do Nas :-): https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-norwegii-f224/kilka-slow-o-mamuskach-z-norwegii-17383/
a to ja tym razem ma do Cibei najbizej bo reszta dziewczyn to bardziej z poludnia Norwegii :-D
Agnieszka oj ciezko u Ciebie, duuzo zdrowka dla Ciebie i dziewczynek .
a my dzisiaj bylismy w socjalkontur niestety :zawstydzona/y: jakas masakra, rachunki przychodza a kasy na placenie nie ma :zawstydzona/y:, wqrw mnie bierze juz. Naprawde zaczne i to szybko szukac domow do sprzatania...
ale niedlugo cosik wpadnie(ferirpenger i zwrot podatku) tylko kiedyyyy

Kaska niezle zabiegana :-):-D dobry znak :tak:
ja tez chcialabym szybciej isc spac ale nigdy mi nie wychodzi...
spokojnej nocki Agata zebu dzieciaczki daly pospac..biedny Daniel, niech juz wyjda :zawstydzona/y::-(...

Marta - ja tez pasa zaciskam i zaciskam i normalnie konca nie widac:crazy: ahhh byle do czerwca...

podlogi umyte,,,kurcze jednak szybko to idzie, a ja zawsze zbieram sie do tego ze 2 dni i jak juz sie robia brudne plamy to sie biore:zawstydzona/y: az wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a co do Daniela, to nie sama nie wiem. Dzisiaj jak mu jezdzilam palcem mocniej po dziaslach to az sie usmiechal, ale nic tam nie widac.... ciekawe ile bedziemy sie meczyc zanim wyjdzie cos:sorry: Sandrze wyszly w 11 miesiacu ale bezobjawowo jak grzyby po deszczu i juz byly,,,, a tu:szok:

nic uciekam powoli, jutro zabieraja smieci wiec musze dorzucic co nie co z piwnicy to jest tam troche z przeprowadzki jeszcze i wykapac sie chcialam.... czyli i tak pojde pozno...

reklama
hejka

u mnie nocka beznadziejna... Daniel kaszlal i za kazdym razem wypadal mu smoczek i sie przebudzal:crazy: z mojego spania bylo nic:angry: no i wstal o 6 rano:angry: jesc tez za bardzo nie chcial w nocy... zastanawiam sie czy mu nie uciac juz powoli tego jednego karmienia nocnego skoro i tak tylko troche pociagnie i zasypia:sorry: nawet mu podlozylam poduszke zeby lezal wyzej ale i tak kaszlal... nie ma kataru, zastanawiam sie czy to nie poprostu nadmiar sliny ktory ostatnio produkuje..... ach te zeby ktorych nie widac:crazy:

a wogole o 10:30 przyjdzie gosc ktory bedzie sprawdzal czy da sie zalozyc nam szybszy internet bo dzielimy z Polakami dwa domy dalej bo oni nie maja centrali czy czegos tam i nie moga miec swojego. Przydalby sie szybszy w takim razie.... no ale ruter nie przyszedl na czas wiec jesli podlaczy to i tak jesli nie przyjdzie dzisiaj paczka na poczte to nie mam netu az przyjdzie:angry: no nic najwyzej maly detoks:sorry:

Do góry