reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu spokojnego lotu i wogole buzile :****
a ja fakt ruda malpa jestem i w dodatku okragla :zawstydzona/y::-D ale co tam ...dzisiaj widzialam taaaaaaaaaki konkret ze sie az ucieszylam za ja ma tylko troche faldek :-p
MM spokojnie, ulewac moze do 3ciego miesiaca :tak:, kladz Mala pod katem w lozeczku ;-)
Ania normalniekup sobie "klamke" i strzel je w leb bo az szkoda ze sie meczy biedaczyna na tym swiecie :tak:!
a ja z moja szwagierka jakos ostatnio w nawet fajnym kontakcie, a to dlatego ze tesciu zjechal do PL i ja wiem jakie z niego ziolko :baffled: takze wspolczuje jej tatusia :tak::-D
mowisz Tapmeza sie wozi haaa to dlatego czsu ni ma :-D
ps buziaki dla Laseczek jak czytasz :-)
Agata a co u Ciecie w trawie piszczy? samochod zrobiony? kiedy po loze dla Krolowej ;-)?
a wiecie co, ja dzisiaj po wiadomosciach w TV normalnie milam dreszcze i plakac mi si chcialo :-:)-:)-:)-:)-(
w kamieniu pomorskim taka tragedia :-:)-:)-:)-( jak w necie czytalam to az ciarki na rekach:-:)-:)-:)-(

reklama
Marta - ja widzialam transmisje na tvn24 normalnie masakra, jak ludzie dzieci lapali jak widzieli plonacych ludzi:szok: wlasnie skonczyl sie ekspres reporterow gdzie dwoch facetow opowiadalo jak ratowali ludzi i widzieli jak ludzie tez sie pala na ich oczach:szok: straszne:-:)-:)-:)-:)-:)-(

jutro ma przyjsc sasiadka ktora chce pare rzeczy odkupic ze sprzetu dla dziecka ktore sie urodzi i cieszy mnie to bo z kasa ciezka a ta to bedzie na lozko dla Sandry i fotelik tez dla niej juz taki do 36 kilo. Ten w ktorym siedzi przejdzie dla Daniela. Sprzedam jej tez lezaczek, bo wiecie niby 9 kilo nie ma, ale dzisiaj wsadzilam go, odwrocilam zeby zrobic mleko a on usiadl w pionie:szok: normalnie podniosl sie z pozycji pollezacej i siedzial sztywno, polozyc tez sie nie dal:baffled: a tam pasy tylko trzypunktowe, czyli wokol bioderek wiec fiknac do przodu moze jak nic:no: ach jak mu sie spieszy do wszystkiego.... wiem ze dzieci sie nie porownuje, ale wyprzedza Sandre jak nic... ach te chlopaki:-p

a wogole Marta co ty o faldkach wyskakujesz ja widzialam fotki ktore wystawilas i kurcze w tych rybaczkach to super wygladasz, szczuple nogi, dupka tez zgrabna, wyciecie w tali tez jest - nie ma co narzekac... fajnie jest:tak:

ide spac, bo wczoraj fakt ze z mezem sie poklocilam wieczorem i dlatego poszlam do lozka wczesniej bo nie chcialo mi sie na niego patrzec, przed 21 bylam w lozku,,, dziewczyny jak ja sie wyspalam:-) a Daniel obudzil mnie na mleko dopiero o 6 rano:szok: ach lubie ta kaszke na noc:-)

uciekam zaraz,, spokojnej nocki;-)

ps. Marta pytalas tez o auto.. narazie odlozone, bo budzet 1000 koron dodatkowo nie wytrzyma............ach ta kasa.... jak tak to bylo ok, a teraz tyle sie zebralo rzeczy ze bida jak nic:baffled: na zarle tez oszczedzamy, do czego to doszlo:crazy: ale nic jeszcze do maja, moze w polowie maja sie odbijemy troche,,, ale znowu w czerwcu bedzie tata, wiec tez trzeba troche wiecej kaski,,... ale mam nadzieje ze bedzie juz lzej... marzec (podatek drogowy) i w kwietniu pare zaleglosci nas dobijaja:crazy:

Agata lepiej nic nie mow...u mnie to samo, rachunkow coraz wiecej ale kasy tyle samo czy;i malo :zawstydzona/y: ale feriepenger ma bac w.g moich wyliczen w tym tyg wiec moze odbijemy sie od dna:baffled:
a moja tech che siadac, na kolankach moich ladnie siedzi :tak:
a co do figury ogromne dzieki za komplementa:-) , ale bluzka tez sprytna i troche kamufluje :-D

Ech z ta kasa to chyba u wszystkich jest krucho:tak: U nas tez tylko na najpotrzebniejsze rzeczy wystarcza. Nawet tu w Rzymie czlowiek sie wyrwal troche odpoczac, pozwiedzac a i tak na kazdym kroku oszczedzac trzeba. Wszystko tu jest strasznie drogie. Na szczescie leki dla Ady kosztowaly grosze, bo na recepte byly, bo juz sie wystraszylam, ze nie dosc, ze malo eruo mamy to jeszcze pol na leki wydamy. No ale zdrowie najwazniejsze wiec oszczedzac na tym zamiaru nie mialam;-)
My dzis po sniadanku wybieramy sie pozwiedzac, bo babcia zaoferowala sie, ze zostanie z Niunia:-) Dzisiaj w planach Koloseum, Schody hiszpanskie i piekna fontanna no i stragany oczywiscie - moze uda sie zakupic jakis tani ciuszek;-)
Marta jak sie patrzy na zdjecia, na ktorych widniejesz to normalnie skora i kosci a Ty tu o jakis faudach piszesz:szok:
Agata fajnie, ze masz kogos komu mozesz odsprzedac rzeczy po Danielu. Troche miejsca sie na nowe sie zwolni i kasa oczywiscie wpadnie:tak:

Zmykam zrobic inhalacje Adzie i powoli bede szykowac sie do wyjscia.
Do milego Mamuski:-)

Bellkamma - fakt ze miejsca ubylo bo wzieli dzisiaj wszystko i tez kaska sie przydala, bo tak kurcho bylo ze szok... no ale i tak 1000 koron poszedl na nowy fotelik dla Sandry bo Daniel wsiada w jej. Zamonotowalismy go dzisiaj tylem do kierunku jazdy i fakt ze nie mam za wiele miejsca za kierownica ale wole zeby pojezdzil jeszcze na pollezaco bo niby siadac chce ale maly jest i tyle. Przestawie ten fotelik jak juz bedzie lepiej siedzial gdzies za 2 miechy;-)

a dzisiaj tak mi marudzi ze szok.. teraz wyciagnelam kojec po Sandrze wsadzilam go tam z zabawkami i ma siedziec i koniec:crazy: juz troche marudzi, ale polezal tam. Najbardziej podoba mu sie jak Sandra kolo niego tam sie kreci bo na nia patrzy przez ta siatke.... ach co za maruda:angry:

Hej :-)
ja dzisiaj pozno bo jakos czasu wczesniej nie bylo...pojechalismy na zakupy bo lodowka pustkami swieci. no i szkalismy srubki do zawiasu do drzwiczekw kuchni i zjezdzilismy cale osiedle ale mam srubke :-D
a Mala dobrze, nie ma zadnych odczynow poszczepiennych, nawet pospala 2 godz na dworzu.
Agata my specjalnie kupilismy fotelik dla Mayi do 13 kg:tak: zeby go wyjezdzila ale wiadomo jak bedzie tak rosla to szybko wyrosnie i trzeba bedzie kupic nowy.
Moj mezus wlasnie wyszedl na zebranie do przedszkola, ja nie szlam bo i tak "Jeg snakker ikke norsk":rofl2: a po angielsku nie chca gadac dla jednej baby , wiem moge tlumacza wziac ale po co skoro ma meza ktory gada, czyta i pisze po norwesku.
Jutro rano ide z Natala do lekarza bo juz dlugo ma jakby uczulenie na posladku i na lydce. a wstepnie gadalam z lekarka i mowila ze moze byc nawet grzybica:szok: wiec zrobie co nieco w przedszkolu jak wyjdzie ze to to:angry:. bo w domu kurna mam czysto ze jesc z kibelka mozesz a w przedszlolu:baffled:...no ale to jutro ;-)
Agata pewnie niech maly sie uczy ze nie zawsze na raczkach :-D, moja uwielbia mate, jak ja klade to normalnie zdowolona bo wsyztsko widzi , no chyba ze jest glodna :-D
moja oglada NRKsuper, ostatnio mowi ze chce bajki po norwesku a nie po polsku :szok::-D
a gdzi ereszta znikla:confused:
Izka Lilka heeej zyjecie? Tampeza sie wozi to ni ma czasu :-D
Kaska wyladowala w stolicy?
Jaga zanikla w akcji..

Marta - maly i tak steka ale mam juz dzisaj tak dosc ze czekam tylko do 19 zeby go nakarmic, wykapac i o 20 spanie:crazy: marudzi ale ja juz nie mam cieprliwosci do niego:angry:

my mielismy tez fotelik do 13 kilo ale jak trafila sie okazja sprzedazy a ja i tak musialabym kupowac Sandrze i tak nastepny moze za 2 miesiace to puscilam Daniela i nie bede musiala czekac nie wiadomo ile na finn.no zeby ktos kupil i placila za ogloszenie bo jest ich wysyp i wcale nie sprzedaja sie jak swieze buleczki przy takiej konkurencji. No i kasa cisnie wiec tak jak mowie okazja. A ja pojezdze troche blizej kierownicy te 2 miechy zanim mu podniose troche wyzej to oparcie zeby bardziej siedzial;-)

ide sprzatac to sprzedam marude mezowi, bo zaraz nie wyrobie z nim:angry:

widze Agata ciezki dzien masz dzisiaj :baffled: zeby sie szybko skonczyl :tak::-)!
ja dizisaj bylamw kiwi zobaczyc kaszki i normalnie staly 4 opakowania :sorry:, jutro podjade do ica tam maja wiekszy wybor:tak:
a jakie masz Agata ? z owocami czy czysta?

reklama
Daniel wcina sinlac bo tylko po tym nie mial az takiego zatwardzenia mocno. Ta z Nestle od 4 miesiaca robiona na mleku modyfikowanym a nie na wodzie zatykala go na maksa na kilka dni:baffled: Ale jak mu sie skonczy juz niedlugo to dam mu havre czyli owsiana z bananem bo mam akurat w domu, a jadl juz banana i bylo ok. Ciekawa jestem czy mu podejdzie:sorry: wole zeby nie jadl ciagle tego sinlaca bo puchnie w oczach:nerd:

maz nie wytrzymal i dal mu viburcol... co za maruda dzisiaj, slysze ze ciagle marudzi na gorze:angry:

Do góry