reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasia bo Ci walne:-D!!!nie no wiesz ja nie naciskam , ale jak co to daj znac :laugh2:, jak co to te kojce i wanienki przygotuje i ściągne ze strychu:-p i kwiaty do pokoju:laugh2:....., a ty bys od razu ode mnie do Norge gnała czy jak ty to widzisz?
co do Izki to cisza... Aga ma chore dziatki bo dzis mi mowila , więc ogolna lipa i plan integracyjny upadł:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
spoko MM , Czarus mial. różne dziwne alergie i inne rzeczy i po zmianie mleka było lepiej , druga rzecz jak dzieci duzo ulewaja to może byc refluks, ale w gruncie rzeczy to moze byc przejściowe, więc tylko odnioslam się do swojego przypadku, moze się Twoja dzidzia przejadła i tyle, żarłoczek z niej?

MM kminek jest i nazywa sie KARVE. zdjecie Malej robilam ale niedawno wiec wiekszych problemøw nie bylo choc przechylila delikatnie glowke i otworzyla buzke no ale moje Emma ma paszport norweski a tutaj az takich szopek jak w ambasadzie polskiej nie robiå..
aniu. nie. ja jeszcze wracalabym do mamy. bo okazuje sie ze nie jest pewne czy J. przyjedzie w maju wiec ewentualnie myslalabym zaliczyc z Niå (mamå) jeszcze Olsztyn..

Ana dzisiaj to akurat je co chwile w bardzo malych ilosciach 30ml itp:szok: normalnie mam juz dosc:zawstydzona/y: i caly czas prawie na rekach jak wyszlam z nia na spacer to trwal on 25min:eek: plakala jakby ja ze skory obrywali myslalam ze moze glodna ale skad.. jak tylko wzielam ja na rece to od razu sie uspokoila. a ogolnie to przez ostatni tydzien jadla mi bardzo regularnie czyli co 2.5-3 godziny po ok.90ml. na dobe je od 850 do 950ml [nie wiem czy to duzo dla takiego brzdaca] niektore dziewczyny pisaly ze ich maluchy jedza okolo 600ml/dobe :eek: no ale inne dzieciaczki potrafia zjesc jeszcze wiecej;-)

A co do mleka to jak podalam jej NAN to wymiotowala po nim od razu wiec mysle ze na nie mogla miec alergie czy cos takiego a po tym przez caly tydzien bylo ok wiec nie wiem czemu tak dzisiaj ulewa:-( jutro zadzwonie sie chyba umowic do lekarza przy okazji niech sprawdzi ten katarek..

Kasia dzieki za nazwe tego kminku:-) a moze wiesz czy sa czopki glicerynowe i jak sie nazywaja???
sory ze zawracam glowe ale nie znam zbytnio jezyka:zawstydzona/y: a jezeli chodzi o takie rzeczy to juz wogole..:-p

MM - proponuje isc do fotografa i wziasc ze soba pieluszke albo biale przesciaradlo, polozyc na kocyk wlasnie zeby bylo bialo i zrobic dzieciaczkowi na lezaco. Sandra tak miala robione bo tez byla taka malutka, a nie mielismy nic bialego to fotograf poprostu polozyl papier do drukarki;-) i rada jesli dzieciaczek jest bojazliwy to trzeba robic zdjecie szybko po polozeniu zanim zacznie plakac:tak:

Ania - to przeziebienie wiosenne to chyba kazdego dosiega, a najgorsze to jest to co dziewczyny przezywaja - chore dzieci na wyjezdzie:crazy:

Kasia - co do fotelika pierwszego to ja mialam w samolocie z Danielem jak lecialam do PL. Bylo tak w zwiazku z tym ze samolot nie byl pelny to powiedzieli mi ze nawet bezpieczniej jest gdy jest przypiety fotelik pasem i jeszcze dziecko pasami, bo w razie czego jest stabilnie przymocowane. No i wygoda jak nic. Wiec do PL. A jak wracalam to trafilam na beznadziejna babke z Kopenhagi do Norge i powiedzial ze nie wolno:angry: Ale przy bramce mozna zapytac czy jest pelny samolot czy nie i w razie czego zaloga zabiera juz w samolocie;-) a jesli chodzi o fotelik drugi to juz napewno do luku bagazowego. No i jesli bierzesz tez wozek to pewnie bedzie jako dodatkowy bagaz, jesli nie to kloc sie ze to zamiast wozka:tak:

ale normalnie dzisiaj poruszenie na BB.. az milo:-)

MM ja sie nauczylam ze jak mi Daniel tak jadl po trochu to meka niesamowita i daje mu poprostu cos do picia i wtedy co 3-4 godziny zjadl porzadnie. A co do ilosci to ja tez czasem sie troche zastanawiam nad tym co pisza na opakowaniach bo znowu moj wedlug nich je za malo, a taki pulchniutki sie robi i mieciutki:szok: moze od tej kaszki, nie wiem daje mu tylko raz na noc, fakt ze je duzo jej i jest gesta (daje mu pic przed i w trakcie jedzenia) ale za to nadrabia i nie je przez minimum 7 godzin, a ostatnie noce to upomina sie po 10-11, czyli zaczyna spac cale nocki..... ale jak byl w wieku Twojej kruszynki to moglam tylko pomarzyc, taka meka byla ze nie chce do tego wracac:no:

czyli nie ma co sie przejmowac, jak sie rozwija ok i z waga tez jest w porzadku to nie ma co sie przejmowac. Moja znajoma mowila ze jej corka wciagala 200 ml na jeden posilek i co 3 godziny juz od 2 miesiaca:szok: moj w takim wieku wypijal 60-90ml w dobrych porywach:szok:

dobra agata! :-D bede sie kløcic!!:angry::-D
MM czopki to ja mam z PL. moze inne mamusie cos wiedzå wiecej.

koncze dziolchy. ostatnie mycia wlåcznie z sobå i do løzka sprubujemy sie przespac (migdy mi to nie wychodzi:zawstydzona/y:) bo o 02:30 wyjezdzamy.. papatki!

Kasia - powiem ci szczerze ze raczej nie pospisz sobie, znam to spanie przed podroza i wstawanie w srodku nocy,, kiedys to wogole nie zasnelam tylko lezalam i sie denerwowalam przed wyjazdem:baffled:

reklama
Kasiu spokojnej i bezpiecznej podrozy no i oczywiscie wspanialego pobytu w Polsce:-)

Aniu
ale z tej Twojej szwagierki to nie moge poprostu:-D Co za beszczel !!!! I tesciowa tez widze masz super:eek: No nic tylko zazdroscic nam takich stosunkow z tesciowymi i ich rodzinkami:-D
MM mojej Adzie tez sie ulewalo i ja karmilam ja wylacznie piersia. Trwalo to okolo 3 tyg i samo jakos minelo.

Do góry