reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej Rusalka czasem zagladam tutaj ale ogolnie nie mam czasu...:baffled: Praca, dom , Kaja... nie wyrabiam...:sorry2:

Zadzwonie do Ciebie jakos to sie umowimy... jakos w weekend

narka
a jeszcze wkleje zdjecie Kajki:)
DSC_0060-1.jpg

DSC_0067-1.jpg

reklama
Hej

Ojoj ale Kajeczka urosla. Matko jak te dzieciaczki rosna. Ja jak patrze na Julcie to nie moge uwierzyc ze jest taka duza. Jutro musze sie postarac i wkleic jakies zdjecie mojej duuuzej dziewczynki.

pozdrawiamy wszystkich serdecznie:-)

oj rosna rosna..no Kaja bardzo urosła..oczka ma piekne!

Eternity - nie wiem, czy sie "chwaliłam" spoźniłam sie na samolot(tzn. byłam o czasie ale juz nie wpuszczono mnie na odprawe..twerdzac, ze za poźno...pech
i zabukowałam kolejny lot na niedziele..wiec przełozymy spotkanie i jak wróce odezwe sie na 100%..W PL bede zamiast 14 dni niecałe 4:-(

Wklejam fotke Duśki mojej złosnicy:-D
jade1ed0.jpg

jadebrumwp9.jpg

jadeesobieyh2.jpg

Witam dziewczyny w NOWYM ROKU!!!!:-)

Ale te nasze dziciaczki rosna moja Zuza skończyła już 6 miesiąc i chyba zaczyna ząbkować robi się strasznie marudna no ale musimy to przeżyć:-(.

Oczywiście także jestśmy chętne na spotkanko dajcie znać oczywiście.
Nie zaglądałam dosyć długo na strone byłam ponad trzy tygodnie w PL ale widze, ze nie tylko ja;-). Pozdrawiam was serdecznie

A mam pytanko czy miałyście jakieś problemy z chusteczkami nawilżającymi??? Ja nie ale w Pl zmienilam na inne i jak przyjechałyśmy i zaczełam używać stare sa nasączone rumiankiem i aloesem to wyskoczyły czerwone plamki na dupci i c.... co to może być odpazrenia jak myślicie???

Ewiki suuuper ze wracasz :tak::-) My z Daria bardzo sie za wami stesknilysmy :tak:...Jak juz bedziecie w Manchesterku to odezwij sie, czekam na was...
No i oczywiscie jestem tez za spotkaniem, dni robia sie dluzsze, do wiosny tuz tuz (...tak sie pocieszam ;-) bo dosc juz mam tych ponurych dni) wiec warto cos zorganizowac- wreszcie!!!
pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Dziewczyny moja koleżanka pilnie poszukuje polskiego pediatry może któraś ma jakieś namiary??? z góry dziękuje!!!!

Coś tu bardzo cicho.... chyba pogoda nie sprzyja ale już niedługo i wiosna ta myśl nastraja mnie optymistycznie pozdrawiam...

Cześć dziewczyny długa nas tu nie było, ale czas świąt w Polsce, chrzciny Natalki...ach jakoś tak to zleciało. Dwa dni temu Moja Nati miała pół roczku:-), matko człowiek się nie obejrzy a tu dzieci zaczną chodzić.
Dziewczyny mam pytanie moja Nati strasznie się ślini i nie jest to wynik wyrzynających się ząbków boi trwa to od kilku miesięcy i ma okropna wysypkę na brodzie, która przemieszcza się już na dekolt nie wiecie jak mogę jej pomóc? Stosowałam lanolinę i sudocrem ale to pomogło tylko na chwilkę. Martwię się bo wygląda to strasznie .
:baffled:

Załączniki

• IMG_1959.JPG
    IMG_1959.JPG
    320,6 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_1947.JPG
    IMG_1947.JPG
    297,5 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Sylciak mi sie wydaje, ze to jednak sprawka zabkowania, moja mala tez tak miala, a oprocz tego dodatkowo AZS. Moja rada: buzka musi byc sucha,bo slina bardzo podraznia skore, wycieraj ja delikatnie, do tego sliniaczek i natluszczanie buzki (ja uzywam Lipikar la Roche Posay i Epaderm). Kiedy mala miala te paskudne wysypki na dekolcie, pleckach i brzuszku (to tez wina AZS) dostalam recepte na takie specjalne obcisle koszulki ComfiFast. Po kazdej kapieli najpierw nakladalam solidna warstwe ochronna kremu a na to koszulki ComfiFast. Cialko natluszczalam jej rowniez kilka razy w ciagu dnia. U mnie to sie naprawde sprawdzilo, Daria ma teraz cudownie gladka skore, nic ja nie swedzi i moze wreszcie spokojnie spac. Dodam jeszcze, ze wczesniej dostalam hydrokortyzon, ktory pomogl tylko na chwile wiec postanowilam go wiecej nie uzywac, bo to masc sterydowa. Co prawda tutaj lekarze mowia,ze mozna tego uzywac dlugo bez skutkow ubocznych ale jakos nie przekonuje mnie to, w koncu to sterydy...
A co do slinienia to myslalam, ze w momencie gdy pojawia sie pierwsze zabki (a mamy juz dwa sliczne malutkie zabulki :tak:) to mala przestanie sie slinic ale gdzie tam, nic sie nie zmienilo, moze dlatego, ze chyba nastepne zabki w drodze ...

Do góry