reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej dziewczyny
cos cichutko tutaj...
moja mala zaczyna sie juz przemieszczac :tak: musze sobie zamontowac juz dodatkowe oczy dookola glowy, jako ze potrafi przekrecac sie z pleckow na brzuszek to i upodobala sobie spanie na brzuszku :-) co ja odwroce na plecki to ona powraca do pozycji brzuchowej i tak smiesznie przy tym wypina pupe, mamy z niej ubaw :-D tylko z brzuszka na plecki jeszcze nie potrafi i trzeba jej pomagac bo inaczej niezly raban urzadza :-)

Dorin jak u Nicolki przebiegalo te atopowe zapalenie skory? u nas jest coraz gorzej, do tego stopnia ze musze mala smarowac hydrokortyzonem a i tak zmiany nie ustepuja za specjalnie albo ustepuja ale za chwile powracaja. Ostatnio strasznie ja wysypalo na pleckach i brzuszku, plakala cale 2 noce, nie wiem juz jak sobie z tym radzic. Natluszczam jej skore kilka razy dziennie, do tego ta masc, ciagle jest karmiona wylacznie piersia wiec alergia na pokarmy stale odpada, ja zrezygnowalam z nabialu itp ale nie widze zmian, ciuszki malej tez sa prane w bezzapachowym plynie antyalergicznym dla dzieci i juz nie mam wiecej pomyslow co jeszcze moge zrobic?
lekarz powiedzial, ze te AZS moze sie nasilac przy zabkowaniu...Dorin jak ty sobie z tym radzilas?
pozdrawiam

reklama
Witajcie dziewczyny! Dzieki za mile przyjecie:-)
Strasznie podle sie ostatnio czuje,caly czas mnie cos denerwuje i wiem ,ze nie powinnam sie stresowac,ale jakos to jest silniejsze ode mnie:-(.Jak mam rano wstac do pracy to moj facet najpierw sie musi dobrych wiazenek nasluchac a biedaczek nic nie jest winny.A to wszystko przez ta atmosfere w pracy,bo chyba wiecie jacy ci Anglicy to plotkarze,juz po prostu wszyscy o mnie gadaja i ogolnie mam to gleboko w d... co sobie mowia i naprawde chciala bym sie juz przestac wkurzac takimi glupstwami ,ale jakos narazie nie umiem.Mam nadzieje,ze szybko mi to minie,bo sie straszna zrobilam maruda i nerwus.Pocieszcie mnie ,ze to tak bywa i przechodzi ,bo juz sie sama boje ,ze moglabym byc taka do konca ciazy:no:.
A tak ogolnie to jeszcze mnie poranne nudnosci nie zaczely meczyc,w sumie sie ciesze i mam nadzieje,ze to juz nie nadejdzie.Moj maly babelek chyba sie miewa dobrze,bo juz widocznie rosnie,a za 3 tyg pierwsze USG,to go pierwszy raz zobacze(o ile cokolwiek tam zobacze na tym monitorku).
Trzymajcie sie cieplutko Wy i Wasze pociechy.Pozdrawiam.

hej dziewczyny:-)

Netta jak to twoja Daria sie juz przemieszcza:-)ona jest tylko miesiac starsza od mojej Zuzanki gratulacje, boze jak te dzieciaczki nam rosna;-). I ma to AZS co moja Zuza podobno z kilka tygodni temu ja wysypalo miala plamy w glowce na czole i policzkach tez dostalam jakas masc sterydowa..... i przeszlo, tez smaruje mala parafina na cialko a na buzie krem Nivea Baby i plamy zniknely :-). Oby sie nie pojwily zobaczymy.... podobno swietny jest plyn do kapieli nazywa sie OLILATUM do AZS zamierzam go kupic jak bedziemy w Polandzie:-) noi trzeba uwazac mam nadzije, ze nie bedzie gorzej.

Madzia737 wydaje mi sie, ze kazda z nas miala chwile zdenerwowan w ciazy a oczywiscie odbija sie to na naszych facetach;-) bedzie dobrze..... choc powiem ci szczerze , ze ja w ciazy w poznijeszych miesiacach bylam strasznie wyciszona ..... wrecz ugodowa we wszystkim taka jaki jest moj maz:-) ale to nie trwalo wiecznie a szkoda.... po ciazy stalam sie dawna Ania zaczepna w stosunku do swojego meza;-)......!

Ano sie przemieszcza, bardzo sprytnie odpycha sie nogami i trzeba jej juz pilnowac :-)A miesiac roznicy to naprawde bardzo duzo, ja widze roznice w jej rozwijaniu sie z dnia na dzien, jeszcze miesiac temu nie potrafila dobrze chwytac zabawki a teraz juz wyciaga raczki jak mnie widzi :tak: Kochany moj skarbek...
Wiesz Ania, kiedy ja smaruje to jest w miare ok (choc nie idealnie) ale jak tylko przestaje to znow wszystko powraca, a przeciez nie mozna tego hydrokortyzonu stosowac wiecznie, poczekam jeszcze pare dni i jak nic sie nie zmieni to bede musiala znow wybrac sie do lekarza. Oilatum do kapieli + krem Oilatum i emolient do smarowania dostalam na recepte, uzywam tego ale z marnym skutkiem :-(

Madzia737 ja na poczatku ciazy bylam bardzo drazliwa, wyzywalam sie na wszystkich ktorzy mi sie nawineli, srodek ciazy bardzo milo wspominam a koncowka znow byla nerwowa, ale uszy do gory: ciaza nie trwa wiecznie :-D

Ja Klaudie moge kapac jedynie w Oilatntum- dostajemy od lekarza recepte, jak tylko nam sie skonczy. Na johsona jest badzo uczulona..innych płynów tez nie toleruje..dostaje takich suchych, czerwonych placków

Dziewczeta..czy my sie kiedys spotkamy?:)..
nie wiem jak Wy..ale mi ciezko sie zaaklimatyzowac w uk..Cały czas czuje sie tu obco..i bardzo tesknie za PL..a niedługo rok jak tu jestesmy..
pozdrawiam wszystkich cieplutko
:)*

Ania oczywiscie mozesz kupic Oilatum bez recepty ale jesli masz recepte to nie musisz wtedy placic, dzieci do 1 roku zycia wszystko maja za darmo, ale o tym pewnie juz wiesz :-)

witam, ja wprawdzie nie z Manchesteru, ale mam takie jedno pytanko, czy znacie moze gdzieś w okolicy polskiego lekarza, najlepiej pedriatrę, chodzi o to , ze synek brata mojego M ma problem z pleckami, ma 16 miesięcy i rodzice bardzo się martwią, sami wiecie jak tutaj z tą służbą zdrowia, dlatego woleliby się skonsultować z polskim lekarzem
Jeżeli ktoś ma jakieś namiary, to byłabym bardzo wdzięczna:tak:
z góry Wam dziękuję

Netta tak wiem, ze dzieci do 1 roku maja leki za darmo ale nie wiedzialam,ze Olilatum rowniez jest tutaj dostepny, ja juz wprawdzie bylam u lekarza i nie przepisal tego plynun wiec zabardzo nie wiem...... bede musiala go chyba normalnie kupic a szkoda...
pozdrawiam dzieki za odpowiedz.

reklama
Do góry