reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

hej dziewczyny, szukam dobrego fryzjera w okolicach Altrincham, moze znacie jakiegos godnego polecenia? wlosy mi nadal strasznie leca po porodzie, sa po prostu wszedzie i juz mnie to zaczyna irytowac i musze cos z tym zrobic

reklama
Hej

No wlasnie co z tym spotkaniem???????
Pandorka foteczki super.

ja fotki do paszportu Julki robilam w najblizszym punkcie. Po prostu trzymalam ja w gorze na rekach i przeszlo. ale sa miejsca gdzie robia to profesjonalnie.

Neeta jeszcze raz oficjalne podziekowania za termin:laugh2:Dzieki Tobie pod koniec miesiaca smigam z Julka do Polanda.

pozdrawiamy serdecznie

Czesc dziewczyny nie wiem czy wiecie, ze juz nie trzeba sie umawiac na spotkanie do konsulatu w Londynie owe spotkania nie istnieje:-) takze nie ma sie co denerwoawac:-) mozna pojechac kiedy sie chce!!!!
My juz mamy paszporcik takze ciesze sie strasznie i odliczam dni do grudnia;-).

Chcialam was zapytac jak ktoras juz leciala kiedy oddalyscie wozek tzn. ja mam wozek z gondolom a osobno nosidelko i nie troche sie martwie kiedy trzeba go oddac bo nie wyobrazam sobie trzymac walizki, podrecznego i malej na rekach :szok:. I czy nosidelko oddawalyscie przy wchodzeniu na poklad???;-) odpiszcie

i czy wiecie cos na temat mlek w UK dla alergikow??? pozdrawiam serdecznie mamuski:-).....

Ewiki nie ma sprawy :-) To pewnie swieta spedzicie w Polsce...Oj ja juz nie pamietam polskich swiat, ostatnie chyba z 5 lat temu spedzalismy w Pl i tesknie za takimi bardzo polskimi bo tu nie czuje ich wogole...

AniaPietra my wozek oddawalismy przed samym wejsciem na poklad samolotu, nosidelko mialam ciagle przy sobie

Pozdrowionka dla wszystkich mam i dzieciaczkow

ja opisywałam (i inne dziewczeta) podróz samolotem tu na bb w watku podróze.
Wózek oddajesz zaraz przy wejsciu na pokład samolotu..ale powiem szczerze,.samemu lekko nie jest..potem s torba podreczną(lepiej miec mniejsza nia wieksza:baffled:i dzieciaczkiem (u mnie 11 kg i nie chodziła jeszcze po schodach)..ciezko było wczołgac sie do samlotu, wiec poprosiłam o pomoc jakiegos facia:-p

Hej

Dziewczyny mam problem z aktem urodzenia Kacpra. Wyslalam do Polski angielski akt urodzenia, tata dal do tłumaczenia i na podstawie tego tłumaczenia wystawili polski akt urodzenia. Ale.................. jako miejsce urodzenia napisali WYTHENSHAWE (WIELKA BRYTANIA) :wściekła/y:. Dzwonilam do USC w PL i mowie ze Wythenshawe to dzielnica nie miasto, a oni ze tak jest przetlumaczone. Zajrzalam do org ang aktu urodzenia i tam faktycznie na gorze w rubryce miejsce urodzenia wpisali: WYTHENSHAWE HOSPITAL WYTHENSHAWE. Czy bląd jest na ang akcie urodzenia czy w PL żle zinpretowali? Jak mają Wasze dzieci wpisane? Czy jak wyrobie malemu paszport w miejscowością urodzenia Wythenshawe to bedzie to poprawnie czy nie? Juz nie wiem co robić:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Dorin mnie sie wydaje, ze masz zle wpisane w angielskim akcie urodzenia:confused: naprawde.... troszke jest z tym zachodu. Moja kolezanka miala zle wpisane nazwisko i musiala pisac specjalne pismo w tej sprawie ale juz wszytsko sie udalo i dostala prawidlowy akt urodzenia takze powodzenia. Ja w akcie mam napisane Manchester :shocked2:. Pozdrawiam :-)

Do góry