reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

To spanie to ma chyba po mnie, hihi - bo ja uwielbiam spac:-D
Ja tez biore na raczki Julke kiedy tyko mnie zawola i wrzeszcze na ludzi ktorzy mowia mi ze dzieci nie powinno sie nosic. Wkoncu jestem mamusia i jestem na kazde zawolanie mojej corci. Wiec jak tylko chce sie przytulic to od razu ja biore, bo uwielbiam kiedy sie do mnie przytula - dzieki temu ciagle sie do mnie smieje i mnie zagaduje. A rad typu - jak sie nie zanosi to moze dalej plakac - narazie nie biore pod uwage:tak:
Tak wiec dziewczyny przytulajmy sie do naszych pociech ile sie da, bo rosna bardzo szybko i nawet sie nie obejrzymy a pojda do szkoly i juz nie beda tak chetnie sie przytulac:tak::tak::tak:

pozdrawiam

Zobacz załącznik 53951

reklama
Dziewczyny chcialam was zapytac czy zakladalyscie juz konto dla waszych pociech Child Trust Paund;-), pisze poniewaz dostalam juz kupon, ale zbytnio sie tym nie interesowalam i nie wiem w ktorym banku go umiescic:-) czy mozecie mi doradzic???:-) I czy trzeba koniecznie wplacac jakas kwote na to konto, pytam ponieaz nie zamiezam zostac tutaj do 16 roku zycia Zuzi i czy wlaciwie ma sens inwestowanie tutaj tych pieniedzy???

Ewiki w zupelnosci sie z toba zgadzam odnoscie przytulania maluszkow, ja takze nosze przytulam wtedy kiedy mala tego chce moze i ja rozpieszczam ale w koncu to moja wyczekiwana corcia:-)...

Netta daj znac jak juz bedziesz na miejscu po przeprowadzce to sie umowimy na spotkanko;-)

lece bo juz pozno pozdrawiam mamuski....:-)

hej dziewczyny
wczoraj bylysmy na drugim szczepieniu, bylo okropnie :angry: bo niezbyt rozgarnieta health visitor zle wbila igle i w rezultacie igla wypadla ze strzykawki przez co moja biedna niunia byla kluta nie dwa razy a trzy :no: Tak mi bylo jej szkoda, biedulka strasznie plakala, nie moglam jej uspokoic jeszcze przez dlugi czas po szczepieniu...

Ja tez lece do Darii jak tylko zaplacze i tez uwazam ze powinnysmy byc na kazde zawolanie naszych maluszkow- po to jestesmy mamami :tak:
Moja siostra i mama twierdza ze ja za bardzo rozpieszczam tym noszeniem na raczkach i ze ciezko mi bedzie pozniej bo mala rosnie i jest coraz ciezsza ale jak tylko zaplacze to same do niej pierwsze leca hehe, takze moja Daria jest przez cala rodzinke strasznie rozpieszczana :tak:

Co do Child Trust Fund to tez jestem ciekawa jak to jest. Ja jeszcze nie dostalam tego kuponu, podobno przysylaja go razem z decyzja o przyznaniu Child Benefit? Czekam juz 2 miesiace na ten child benefit, czy wy tez tak dlugo dziewczyny czekalyscie?

czesc dziewczyny
ja tez uwielbiam przytulac moja Natalke zreszta od poczatku, tak spedzalysmy wiekszosc czasu:-D
ostatnio wiele osob mi mowilo ze np potem bedzie mi coraz ciezej itd, a kolezanka mi powiedziala ze ona zostawia swoja mala w lozeczku aby zasnela nawet jak placze, ale ja tak nie moge - serce chyba by mi peklo gdybym do niej nie poszla:-(, i w ten sposob Natalka juz wie ze w ciagu dnia lozeczko nie jest do spania bo lepsze sa raczki mamusi:tak:. Fakt ze wazy juz prawie 7 kg, ale one tak szybko rosna - a ja chce sie nia nacieszyc zanim juz nie bedzie tak chetnie sie przytulac

pozdrawiamy

witam kobietki moje drogie :)
wszystkim nowym mamusiom gratuluje serdecznie!! i buziaki dla dzieciaczkow

czytalam kilka ostatnich stron :) i co do laktacji to herbatka hiipa nie daje za wiele najlepsza jest bawarka. pol na pol mleka i herbaty. smak fatalny ale dziala - sama sprawdzalam

Witajcie kobitki :-) co u was???? moja kruszynke mozecie zobaczyc na stronie
ao.pl :-) sa ta aktualne zdjecia mojej Zuzanki.

Moja mala zaczyna juz wydawac coraz to nowe dzwieki i wklada raczki do buzi i zaczyna sie slinic,,, dziwne bo robi tak zaraz po jedzeniu jakby chciala dluzej lezec przy cycusiu;-)... Obejzcie sobie zdjecia ja zmykam pozdrowionka.

Hej

Neeta mam nadzieje ze odpowiednio potraktowalas ta pielegniarke:wściekła/y:. Biedna Daria:-(
AniaP sliczne zdjecia, corenka rosnie jak na drozdzach;-)

pozdrawiam

Cześć dziewczynki,
Ania P córcia śliczna, ale chyba podobna do tatusia co?! ;-)

My z moją Natalką przeżyłyśmy najgorszy weekend w jej krótkim życiu:-(
W piątek dostała gorączki i poszłyśmy do GP ale jak to tutaj bywa uznali, że wszystko z nią jest ok i dostałyśmy paracetamol (Boże co za zacofanie z tymi lekarzami tutaj to szok, na wszystko paracetamol).
Niestety w sobotę z samego rana byliśmy już na emeregnecy w szpitalu bo Natalka miała 39,8 gorączki.
Zostałyśmy odesłane na oddziała dziecięcy i tam niestety po badaniach moczu zostałyśmy trzy dni, okazało się że nasza mała kruszynka ma infekcję moczu i stąd ta gorączka, kroplówka, antybiotyk dożylnie, badanie ciśnienia.... to były najgorsze trzy dni w moim życiu, dobrze że ona jest taka malutka i nie będzie tego pamiętała.
Musze przyznać jednak po raz kolejny, że pielęgniarki w Tameside Hospital są cudowne, ale nie życzę nikomu tego doświadczyć.
Na szczęście teraz jesteśmy już w domku chociaż do końca tygodnia na antybiotyku...:-(
Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowych dzieciaczków

reklama
hej

AniaPietra - ale śliczna twoja Zuzanka:-)

Sylciak - wspólczuje przezyc i życze duzo zdrowka Natalce

Neeta - biedna Daria, to sie nacierpiała :-(

Moj Kacperek juz troche urósł i te malusie ciszki juz za male :-), wazy juz 3200g. Chyba zaczyna sie u niego kolki, bo placze wieczorami i ulewa mu sie :-(, a dwa razy zwymiotowal nawet. Przechodze wiec na dietę, nie wiem czy to pomoze bo podobno to nie zalezy od tego co je matka tylko od polykanego powietrza przez dziecko. No ale zobacze. U Kacperka pojawily sie na buzi czerwone krostki, tak jakby potowki, ale cos mi sie zdaje ze to AZS - Nicolka miala tak samo, a ja nie przywiozlam z PL tego kremu :wściekła/y:. Czy buzie mozna myć wodą z rumiankiem?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy tutaj badają bioderka dzieciom (czy robią usg bioderek)? Moze wiecie gdzie robią to badanie i czy mozna prywatnie? Ja na razie tak na wszelki wypadek pieluszkuję malucha.

A to Kacperek:

Nicolka (po lewej) z kolezanka:

Do góry