reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
Sylciak pamietam jak Julka zaczynala gaworzyc - nie ma nic przyjemniejszego od tych slodkich aguu , grrr...... i calej reszty. Moja corcia teraz gaguje jak male radyjko i nie da sie ignorowac, bo jesli jej tylko nie odpowiem to odrazu zaczyna pokrzykiwac:-)

Neeta, kiedy przeprowadzka??? Bo juz sie nie mozemy doczekac zeby Cie odwiedzic:tak:

pozdrawiamy wszystkich

czarnula83- ja robilam zdjecia w Jessops

ewiki- przeprowadzka w sobote, juz sie jej boje...caly weekend chyba bedziemy sie przenosic bo gratow mamy mnostwo :szok: No i ze wzgledu na przeprowadzke przez jakis czas nie bede miec internetu :-(

Hej

Neeta to jak sie tylko zadomowicie to wpraszamy sie na jakas herbatke:-)

No a Julka zakochala sie w bujaczku, nic tylko bu w nim siedziala i wpychla paluszki do buzi. Jako ze slini sie przy tym strasznie to musi siedziec z pielucha, za ktora sie ukrywa i ma przy tym tyle radosci, ze oczu nie moge od niej oderwac jak sie tak smieje:-D
No a pod koniec miesiaca przylatuje moja mama, hura. Wyspie sie i wyleniu****e na maksa:tak:Babcia pewnie zwariuje jak zobaczy ile Julka urosla, hihi. Juz nie moge sie doczekac. Jeszcze tylko 2 tygodnie;-) nie ma to jak babcia:tak:

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciatka

...i nawet nie probuj sie wykrecic od tej herbatki :-) Koniecznie musze wreszcie zobaczyc Juleczke :tak: Jak juz sie ulokujemy na dobre to dam ci znac :-)

Kurcze cos nie dostaje listu z przychodni na drugie szczepienie, powinno byc w przyszlym tygodniu...hmmm chyba musze sie tam sama pofatygowac bo w recepcji nic nie wiedza...

pozdrawiam wszystkie mamuski :-)

Czesc dziewczyny chcialam zapytac czy ktoras z was nie ma w zapasie witaminki A+D3???? chcialam podawac malej i tak pytam oddalabym ja w polowie listopada??? dajcie znac. Dzis robilismy malej zdjecie do paszportu myslalam, ze bedziemy je robic strasznie dlugo a zeszlo nam niecale 5minut taka byla grzeczna hehe sciskam was goraco!!!

Ja mam prawie cala buteleczke, dalam Julce tylko kilka razy. Teraz raz dziennie daje jej formule - no a w niej jest ta witaminka, wiec nie chcac przedawkowac juz nie podaje. Jak chcesz to zapraszam:-)

Neeta a gdzie dokladniej sie przeprowadzacie? To juz sobie obczaje jak tam dojechac, hihi.

pozdrawiamy

Cześć dziewczyny,
Czrnula83 - pytałaś o zdjęcia, ja robiłam mojej Natalce w Stockport u fotografa, szybko i ładnie polecam.

Moja Natalka jednak ma nadal kolki, ale ataki płaczu zdarzają sie rzadziej, podaję jej infacol, ja pije herbatkę koperkową a tu nadal coś:-(. Poza tym walczymy z ciemieniuchą i pleśniawki jej się pojawiły ostatnio (ale te udaje nam się zwalczyć), koszmar ciągle coś biedulka.A przy okazji mam pytanie jak leczy się katar u takich maluchów, bo mam wrażenie że coś jej jeździ w tym małym nosku?!

Jeszcze jedno pisałyście o herbatce laktacyjnej hippa czy herbatka koperkowa to to samo? bo tak mi powiedziała pani w polskim sklepie, a ja jakoś nie jestem co do tego przekonana:zawstydzona/y:

Ważę 4720 kg :-D

hej

Sylciak - na katar u takich maluszków to najlepsza jest maść majerankowa do smarowania pod noskiem (tylko nie wiem czy tutaj mozna ją kupic - ja kupilam w PL) lub mozna zaparzyć majeranek w garnku i postawic niedaleko łóżeczka zeby zrobic taką inhalacje, a oprócz tego bardzo dobrze dziala Stimaral - woda morska w aerozolu do psikania do noska wtedy wszystkie gluty wychodzą. Nicolka jak byla taka malusia to bardzo lubila jak jej psikalam i do dzisiaj lubi :-). A do wyciągania gili polecam przyrząd Frida (widzialam to chyba w Bootsie). Dziala rewelacyjnie!!!!
A herbatka koperkowa to nie to samo co laktacyjna :no:. Koperkowa to wyciąg z kopru włoskiego a w sklad laktacyjnej wchodzi kilka ziół (nie pamiętam juz jakie to zioła).

reklama
Dorin - dzięki za wyczerpujące informacje, tutaj raczej nie ma maści majerankowej, ale jutro przylatuje do mnie z Polski moja przyjaciółka ze swoja 6 miesięczną córeczka to mi przywiezie. Hehe mój mąż będzie miała w domu babiniec dobrze, że mamy 10 letniego synka, to nie będzie czuł sie osamotniony ;-)
A co do herbatki laktacyjnej to jest napisane że to jest laktacyjna, czy po prostu herbatka ziołowa??? Czy dopajacie swoje maluszki jakimiś herbatkami albo wodą z glukozą???

Do góry