reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Dziewczyny dziekuje za komplementy o mojej Zuzance:-) ciesze sie, ze w koncu moglyscie ja zobaczyc:-).

Dorin sliczny ten twoj Kacperek juz taki duzy:-).
Ja dzis bylam na cytologi i wiecie co odeslali mnie do domu, ciesze sie strasznie ze jeszcze jej nie mialam poniewaz od porodu minelo 10 tygodni a wykonuja ja od 12 szok.... to ja przezywalam... ze wziernik i te sprawy a tu. Pielegniarka mi sie pyta kiedy mialam ostatnia miesiaczke;-)wiec ja na to, ze dawno temu hehe i takie zamieszanie. Jutro mamy kolejne szczepienie przeciwko gruzlicy i pewnie znow bedzie bidulka plakala , bo po ostanim szczepieniu byla strasznie marudna ale przezyjemy:-).

Dorin moja Zuza miala dziwne klikanie w bioderkach po urodzeniu, i teraz przed pierwszym szczepieniem miala miec zbadane czy wszytsko w porzadku. Okazalo sie naszczescie, ze tak ale gdyby cos bylo nie tak to lekarz tak mi sie wydaje tego tutaj nie zlekcewazy, bo powiedzial nam ze nie ma koniecznosci wizyty u innego lekarza takze wydaje mi sie, ze nie masz sie czym martwic na zapas;-).

Netta mama przyslala mi witaminke takze z gory dziekuje i zapraszam tym razem do siebie na kawke:-) i chcialam ci powiedziec, ze polecimy na swieta wszytko idzie w najlepszym kierunku:-)

Pozdrawiam was kobitki.....:-)

reklama
Hej

Dorin, Julce badali bioderka zaraz po porodzie i potem na tym badaniu ktore jest miedzy 6 a 8 tygodniem - czyli przy pierwszym szczepieniu. Wtedy lekarz sprawdza wszystko, oczka, uszka, pepuszek, brzuszek, no ogolnie wszystko.

Po badaniu na gruzlice nic sie nie dzieje, nie ma goraczki ani nic takiego. Maluszek placze tylko chwilke w trakcie i nie jest marudny po niej. Mojej Julce nawet zaden bomblek nie wyskoczylna raczce.

Ja cytologie tez mialam juz miec, ale zaspalysmy z Julcia na wizyte i teraz mnie scigaja listami od GP, hihi. Musimy sie w koncu wybrac:-p

Sylciak ciesze sie bardzo ze z twoim malenstwem wszystko juz w pozadku. To musial byc niezly horror. Wspolczuje serdecznie.

A mojej Julci cos jest nie tak, zaczela mi plakac wieczorami. Mam nadzieje ze to nie kolka. Jak dzisiaj wieczorem bedzie to samo to jutro lecimy do lekarza. Moze musze jej zmienic formule? Nie mam pojecia co sie dzieje. Zmienilam juz smoczki w butelkach na wieksze, znowu podajej jej grip wather, pilnuje zeby jej sie odbilo pojedzonku......Ale ona ciagle puszcza duzo baczkow i jest jakas niezadowolona. Nie wiem juz co robic:no:

pozdrawiamy

No i musze sie pochwalic:-) Schudlo mi sie juz troche:tak:Wczoraj kupilam spodnie w rozmiarze 36, no a uzualam juz 42, hihi. Kto wie moze uda mi sie wrocic do rozmiaru z przed ciazy.

hej

Dziewczyny dzięki za odpowiedz!

Ewiki - gratuluje spadku wagi. Jaki rozmiar nosilas przed ciążą? Ja nosze juz wszystkie ciuszy sprzed ciązy (tez roz 36), ale i tak chcialabym schudnąć.

Kacperek wazy juz 3800g :-). Ale ma coraz wiecej krostek na buzi i na szyjce :-(. Dzisiaj wykąpalam go w oilatum, moze pomoze. Robi sie coraz bardziej fajniusi, nie chce juz tak czesto lezec w łózeczku i tak fajnie mnie woła :-).

Hej

Dorin to szybciutko wrocilas do wagi sprzzed ciazy. Gratuluje!
Ja pod koniec ciazy to juz bylam duuuuza, latwiej mnie bylo przeskoczyc niz obejsc, hihi. A przed ciaza mialam rozmiar 32, 34. Mysle ze juz raczej nie wejde w swoje stare spodnie, no ale kto wie;-)
A syneczek pieknie Ci przybiera na wadze, oby tak dalej.
Moja Juleczka juz ma takie pusiorki, ze szok - uwielbiam sie do nich przytulac.
Przyzwyczaila sie juz do babci i jest juz spokojna.

Ja kapie Julcie caly czas w oilatum i jestem z tego bardzo zadowolona. Skorke ma mieciutka i potoweczki szybciutko znikaja. nie ma nic lepszego do kapieli.
pozdrawimy

Czesc dziewczyny tutaj strasznie zasmarkana Anka:wściekła/y:mowie wam wzielo mnie takie przeziebienie, ze jak smarkam to mala bidulka az sie boi ;-), ciagle kicham i kicham szok boje sie tylko zeby jej nie zarazic.
Co do wagi to ja w ciazy przytylam dosyc sporo bo 23 kg:szok: chcialabym wrocic oczywiscie do swojej wagi 60kg ale to chyab jeszcze potrwa, choc sluchajcie zaczelam zauwazac ze mnie wsysa;-) to chyba tak jest po 2 miesiacach co??? mam nadzieje, ze to tak juz bedzie bo Zuzanka z kazdym dniem wieksza i w koncu mnie zje:-). Pozdrawiam was serdecznie......:-)

Przede wszystkim wszystkim życzę - duzo zdrówka!!!
co do wagi kobity- nic sie nie przejmujcie - przy tylu obowiazkach przy malenstwie sama zleci w dół:tak:!!!potrzeba tylko czasu.
Dorin - wierzę, ze oilatum pomoze...moja tez kiedys miała krostki..a w zasadzie suche placki, a teraz ma piekną skórke. Była uczulona na johsona:/..

Dziewczyny szukam mieszkania na hulme. moze cos gdzies macie namiary, badz wiecie (oprócz agencji) gdzie jeszcze sie wybrac..zadzwonic?..
Mielismy dylemat, bo teraz mieszkamy w domku- z siostra i jej chłopakiem..no, ale chcialibysmy jednak sami..Całe 5 lat sami w PL mieszkalismy i jakos do tego przywyklismy ..no wiec..Jakby co kt wiedział:happy2:bede wdzieczna!

obiecuje tu czesciej zagladac..i lepiej Was poznac:tak:..bo całkowicie jestem nie w temacie:dull:

Hej

Nie wiem co sie dzieje z Eternity, ale nie bylo jej juz tu hoho:no: Moze jest w polandzie.

No a ja z Julka tez jestesmy zasmarkane. Mialysmy sie wybrac na herbatke do Neety ale nie chcemy jej sprzedac tego katarku, wiec musimy czekac az nam przejdzie.

pozdrawiamy

reklama
Czesc Rusalka:) co slychac?Ciebie tez wieki nie bylo...dziewczyny ze starszymi dzieciakami sie nie pokazuja:tak: mlodszaki zajely nasze miejsce:-D
nie wyjechalam nigdzie tylko jakos tematy na forum ostatnio nie moje...:-D Dobra spadam bo Kajka znowu dostala histeriiiiii:sorry::sick: tak to jest z tymi 'todlerkami'
pozdr wszystkich
Ruslalka wpadnij kiedys do nas jak nie bedziesz miala co robic...:happy2:

Do góry