reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

hej
my dzisiaj bylysmy na szczepieniu, boje sie jak to bedzie i obserwuje mala, co prawda po pierwszym szczepieniu wszystko bylo dobrze, ale to nic nie znaczy

ewiki - ojejku biedna Juleczka tak sie meczyla , jak to czytalam to az gesiej skorki dostalam, tak mi jej szkoda, a jakie to bylo szczepieni? na gruzlice?

neeta - u nas tez nie szczepia na gruzlice i tez chyba bede musiala mala zaszczepic w Polsce,
a co do spania to Natalka ma bardzo podobnie jak twoja Daria, w nocy to nie moge narzekac co prawda budzi sie na jedzonko 1, 2 lub 3 razy - roznie, ale potem spi dalej, natomiast w dzien nie za bardzo podoba jej sie spanie i tez spi okolo 2 - 3 godzin a czasami nawet 1 - 1,5 godz. Spi przewaznie na spacerze, albo na mnie przy cycusiu, ale jak tylko ja poloze do lozeczka to zaraz sie budzi , czasami jak ja kolysze w foteliku to tez sie zdrzemnie, a czasami jest taka zmeczona ale nie moze zasnac cokolwiek robie, ewentualnie zdrzemnie sie na 15 minut
wczoraj pierwszy raz przespala cala noc od 8.30 do 6 rano:-), ja taka czulam sie wyspana, nie pamietam juz kiedy spalam tyle godzin bez przerwy, (a piersi myslalam ze mi popekaja w szwach:szok:), ale dzisiaj budzila sie o 3 na jedzonko a potem spala do 6 i znowu do 8
neeta - sliczniutka twoja Daria, taka czarnulka, a jak ma duzo wloskow:-)

pozdrawiamy

reklama
po szczepieniu na gruzlice nie ma zadnych problemow, jedynie jak bombelek wyskoczy to moze sie brzytko goic. To bylo to pierwsze szczepienie - troche pozno ale jakos tak wyszlo, nie chcilam zeby miala wszystkie w jednym tygodniu.

A co do spania to Julka albo budzi sie raz w nocy okolo 2 albo wcale.No ale my kompciamy sie dopier o 9-tej, potem jedzonko i lulu. A w ciagu dnia to zalezy. Karmimy sie praktycznie co 2 godziny, ale po poludniu lubi sobie pospac i czasem nawet ponad 3 godziny spi. No a im blizej wieczora tym krucej spi miedzy posilkami.

Daria oczywiscie jest sliczniutka. ZRESZTA WSZYSTKIE NASZE FORUMOWE DZIECIATKA SA SLICZNIUTKIE:-):-):-)

Dzięki za info!!!!!!!!!!!! :-). Jutro wysle męża do Asdy - mam nadzieje ze beda tam jeszcze. Mały ma prawie 2 tyg, a my jeszcze wanienki nie mamy :zawstydzona/y: i kapiemy go w .........umywalce - na razie sie mieści, ale nie za długo wiec.........jutro na poszukiwania :tak:.

Daria dziekuje za komplementy :-) Ano jeszcze jest czarnulka ale z tylu glowki ma lysinke hehe bo wloski jej sie niestety powycieraly i co ciekawe te nowe ktore wyrastaja nie sa juz tak ciemne :-)

ewiki pytalam juz o to szczepienie przeciw gruzlicy ale u nas to nie jest dostepne, moze rzeczywiscie jak sie przeniesiemy to w nowej przychodni ja zaszczepia a jak nie to zrobie to w Pl.

Oj mi tez bylo szkoda mojej niuni kiedy ja kluli. W pierwsza nozke poszlo mozna powiedziec bezbolesnie bo spala ale z druga nozka tak latwo juz nie poszlo i nawet nie bylo czasu i jak dac jej cyca w trakcie szczepienia bo w naszej przychodni jakos tak tasmowo wszystko robione, tzn kilkanascie dzieciaczkow w kolejce w jednym pomieszczeniu- nie podobalo mi sie to no ale nic na to nie mozna poradzic, takie widocznie maja tu zwyczaje...

Moja Daria rosnie jak na drozdzach, wazy juz 6 kg i nie miesci sie w wanience hehe a moj kregoslup niedlugo bedzie musial pojechac do sanatorium :tak:

Nafnia moja tez jak spi w dzien to tylko na mnie, przy cycusiu albo w samochodzie, nawet w wozku nie lubi- wogole nie lubi wozka!!!!Normalnie mam z tym wielki problem bo nie moge sie nigdzie sama ruszyc, ciagle placze i trzeba ja trzymac na rekach :szok: Mam nadzieje ze to sie zmieni...
Nafnia koniecznie napisz jak tam twoja niunia dzis sie czuje po szczepieniu

czesc dziewczyny
jestem w szoku ile moja Natalka dzisiaj spi:szok::-);-), prawdopodobnie to po szczepieniu, wczoraj na szczescie nie miala temperatury, ale wydaje mi sie ze byla troszke bardziej zmeczona i marudna. Wykapalismy ja ekspresowo z wielkim placzem, potem zasnela przy jedzeniu, a jak ja polozylam do lozeczka to za chwile zaczela wolac wiec ja dokarmilam i potem juz spala ladnie budzila sie kilka razy do jedzenia o 3, 7, 9, i spala do 11.30:szok: bylam w szoku ze tak dlugo spi, o 11.30 pomyslalam , ze juz koniec spania i zaczynamy dzionek. Troche sie pobawilysmy , zrobilysmy poranna toalete i mialysmy isc na spacerek , przebralam ja i siebie , przygotowalam wozek. Przed samym wyjsciem mala zaczela troche marudzic wiec pomyslalam ze ja pokarmie i idziemy, a ona zasnela przy jedzeniu i spi do teraz - juz prawie godzine,

dziewczyny czy wy podajecie swoim maluchom witaminke D?

hej

Nafnia - ja zamierzam zacząć podawać wit D za 1-2 tyg czyli jak maluch skończy 3-4 tyg. Nie pamietam dokladnie kiedy zaczelam podawać Nicolce, ale chyba jak miala skonczony miesiąc.

A mojemu Kacperkowi zaczyna schodzic skóra :-(. Smaruję oliwką a skora nadal schodzi. Chcialam kupic Oilatum, ale tutaj są jakieś inne niż w Polsce i teraz nie wiem czy kupić ten dla Juniora czy ten drugi :confused:.

Dorin najlepiej pojdz do GP, na pewno beda wiedzieli ktory bedzie dla syneczka odpowiedni, a dodatkowo dostaniesz recepte czyli nie bedziesz musiala placic.
Moja Julka do kapieli ma juniora.

reklama
Dzięki Ewiki :-) - zapomniałam, że tutaj na recepte dzieci mają za darmo.

Ale dzisiaj śliczna pogoda. Uwielbiam jak jest tak cieplutko :tak:, no i Kacperka nie musialam ubierac w dodatkowe ciuszki na spacerek.

Do góry