reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
hej

Julka zrobila wreszcie kupke w niedziele i od tego czasu robi juz codziennie, ufff:tak:
Bylysmy dzisiaj na szczepieniu, bidulka poplakala chwilke a ja oczywiscie caly dzien chodzilam pospinana.
A wlasnie dziewczyny jak wasze corcie czuly sie po tym szczepieniu???

Dorin jak tam syneczek, pewnie rosnie w oczach.

Moja Julcia wazy juz 5,8 kg, moj maly slodki ciezarek:-D

pozdrawiamy serdecznie​

ewiki - gratulacje kupki, dzisiaj mi Natalka tez zrobila niespodzianke:-D , wyszlysmy z domu na spacer a ona zaraz kupke zrobila i musialysmy wracac sie przebierac
dzisiaj bylam ja wazyc - wazy 6,6 kg :tak:, juz mi sie nie miesci w wozku, a jakos nie mam ochoty wozic ja w spacerowce tylem do siebie , bo ja lubie na nia patrzec na spacerze, i troche mam dylemat bo drugiego wozka tez za bardzo nie ma sensu kupowac:confused:
my idziemy jutro na drugie szczepienie tez juz sie boje , jak bedzie plakusiala
pozdrawiamy

Moja Daria byla bardzo marudna po szczepieniu, ale dalam jej Calpol ktory polecila mi health visitior na szczepieniu i po tym dluuugo spala ;-)
Dziewczyny a jak wasze dzieciaczki ze spaniem? Moja mala wydluza sobie czas spania w nocy ale w dzien za to nie za bardzo chce juz spac. Ostatnio spi w dzien ok 2-3 godzin a przez reszte czasu buszuje, wyjatkiem jest jazda samochodem- wtedy spi prawie caly czas :-D

...a kupkami nie przejmujcie sie- to normalne ze dzieci w tym wieku robia juz rzadziej kupki, czasem nawet raz na pare dni...

...ja tez juz czekam na to drugie szczepienie, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok no i zaluje ale w naszej przychodni nie szczepia dzieci przeciwko gruzlicy, chyba bede musiala w Polsce to zrobic...

moj skarbek :-)

hej

To szczepienie to normalnie jakis koszmar byl. Jeszcze nigdy nie slyszalam, zeby Julcia tak plakala:no: Nie chciala jesc ani spac tylko plakala. O 9 wzielam ja w nosidlo i nabijalam kilometry wkolo domu z 1,5 godziny. Przynajmniej nie plakala.Goraczki jako takiej nie miala, ale jak wrocilysmy do domu to znowu zaczela tak strasznie plakac ze az dalam jej calpol, bo widac bylo ze cos jej bardzo doskwiera. I tak przesiedzilam z nia na kanapie do 2, ona oczywiscie na cycusiu i co sie tylko przebudzila to w placz. No i wreszcie o 2 odwarzylam sie pojsc do luzka, ale bidulka budzila sie co godzine i dopomnala o cycusia- ale tylko o cycusia bo o jedzeniu to nie bylo za bardzo mowy.
Od rana dalej jes marudna, ale przynajmniej juz tak nie placze. Zmierzylam jej temperature ma 37,2.Teraz spi u mnie na kolaach , jak sie zbudzi i bedzie dalej marudzic to dam jej calpol.
A przy drugiej turze tego szczepienia jak tylko wrocimy do domu to dastnie calpol bo to jak ona sie wczoraj meczyla to bede pamietac do konca zycia.
Normalnie tak mi jej bylo zal ze az ryczalam z nia. To jest jakas paranoja zeby takie malentwo tak cierpiao.

Nafnia to rzeczywiscie masz co nosic:-D

Neeta zapytaj swojego health wisytora o szczepienie na gruzlice, ja musialam na nie pojsc do innej dzielnicy. Zreszta jak sie przeprowadzicie na poludnie to zaraz was wysla na to szczepienie.

hej

Wasze maluszki rosną jak na drożdżach :-), a moj w końcu waży wiecej niz po urodzeniu, bo już 2470. Zaczął już porządnie jeść i nie musze już odciągac pokarmu :tak: - ach jaka ulga!!!

Dziewczyny pomóżcie!!!
Szukamy wszędzie wanienki do kąpieli i nigdzie nie ma :no: (tylko w Argosie są ale za 40 funtów!!!!!!! a to juz przesada). Widzialyscie gdzieś wanienki po rozsądnych cenach??????????????

Pozdrawiam

reklama
Do góry