reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Ehhh, a ja ciagle mam z czyms problem. Julka je tyle ze wioeczorem to juz nie mam dla niej wystarczajaco mleczka. Wczoraj musialam ja pierwszy raz dokarmic formula:sick:
Jak tu szybka bobudzic laktacj????
Przystawiam ja bardzo czesto ale ona sie niecierpliwi i placze:sick:pije duzo wiecej.
Jest jakis specyfik na pobudzenie laktacji dostepny tutaj????

Chyba musze zaczac odciagac pokarm w nocy, bo Julka je teraz tylko raz w nocy, moze to zwiekszy laktacje.
W dzien je srednio co 2 godziny - przynajmniej wtedy jak sie naje, bo jak nie to dopomina sie czesciej.

ehhh, do tego za uszkami sie pogorszylo, brzydko popekalo:no2:
Probuje umowic sie z health visytor no ale jak sie tego szybko nie da zalatwic to pojde z nia do GP. ?Albo moze odrazu powinnam pojsc do kliniki??? Juz normalnie nie wiem co mam robic:no: Do tego cala szyjke z tylu ma paskudnie przesuszona.

Juz mi sie wydaje ze biedna Juleczka musi przejsc wszystko co tylko sie da:szok:

pozdrawiam

reklama
oj, to rzeczywiscie nie fajnie...moja oprocz wysypanej buzki potowkami jak na razie nie ma nic podejrzanego, nie wliczajac paskudnej kolki...

jest taka herbatka Hipp dla kobiet karmiacych, wydaje mi sie ze pomaga, ale ja ja odstawilam po kilku razach ze wzgledu na nadmiar pokarmu. Kupilam ja w polskim sklepie, polecam

Ja ja kupilam w Broughton (niedaleko Prestwich) ale moge ci kupic ta herbatke i wtedy bedziesz miec pretekst zeby mnie odwiedzic :-)
A tak wogole Ewiki to za 4 tygodnie przeprowadzam sie na poludnie Manchesteru wiec bedziemy miec blisko do siebie :tak:
Aaaa i jeszcze trzeba duzo pic obojetnie czego- to tez wzmaga laktacje

Witamy:)- nie wiem, czy ktoś mnie i moja córeczkę Klaudię jeszcze tu pamieta?- ..jesteśmy wciaz na "wakacjach" w PL- w cudzysłówiu, poniewaz mąż wrócił do Man a mi pozostawił mnóstwo spraw zw. z budową...no i kiszka..biegam latam, i na nic nie mam czasu..wpadłam tak na momencik zerknąć co u mam z Man słychac:)

pozdrawiamy serdecznie!:)

czesc dziewczyny
ewiki - my tez mamy problemy ze skorka Natalki, chociaz na poczatku miala sliczna skorke, ale ostatnio pojawily sie jakies czerwone i szorstkie miejsca. Bylam z nia u lekarza i okazalo sie ze to egzema:wściekła/y:, mamy masc i emulsje do kapieli. A tak wogole to mala od kilku dni placze w kapieli:-(.

neeta - ja karmie srednio co 2-3 godziny, jak jest goraco to nawet czesciej, bo niuni sie chce pic, a w nocy to roznie ale przewaznie budzi sie do karmienia dwa razy. Neeta prosze napisz jaki dowod wy wyrabiacie Darii, bo my mamy spotkanie w sprawie paszportu dopiero w listopadzie, ale ja tez chce pojechac wczesniej i zrobic paszport w Polsce

pozdrawiamy wszystkich

To ja nie wiem dlaczego ta moja kruszyna nie chce juz tak czesto jesc. W nocy wstaje tylko raz ok 3-4.00 godz a pozniej gdzies o 7. W ciagu dnia tez specjalnie nie domaga sie jedzonka, w zasadzie tez co jakies 3-4 godziny. Oj mam nadzieje ze nie bedzie niejadkiem :-(

Nafnia, wlasnie wyrabiamy tymczasowy dowod osobisty (wazny 5 lat) dla malej. Musielismy do tego upowaznic kogos z rodziny mieszkajacego w Polsce. Upowaznienie wczesniej napisane przez nas musialo byc podpisane przez konsula i w tym celu jechalismy az do Kidderminster (kolo Birmingham). Najpierw trzeba zarejestrowac dziecko w Urzedzie Stanu Cywilnego, pozniej zlozyc wniosek o przyznanie peselu (czeka sie ok 2 tygodni) i jak juz pesel jest gotowy to mozna skladac wniosek o tymczasowy dowod osobisty (czeka sie ok 1 miesiaca). Ale to i tak o wiele szybciej niz dostanie sie do polskiego konsulatu w UK ;-)

reklama
Hej

Dziewczyny dzieki za rady. Mleczka mam juz tyle ze wystarcza, ale kupilam ta herbatke i oczywiscie ja pije, pije rowniez mnustwo wody i wogole czego sie da:tak:

Neeta super ze bedziecie mieszkac blizej, bo szczerze powiedziawszy myslalam o tym zeby Cie odwiedzic , ale to kawal drogi i jakos mnie to powstrzymuje:rofl2:Bo wiesz taka wyprawa z mala to ze 2 godziny.
Nie przejmuj sie ze Daria je teraz zadzie, widocznie zjada wiecej w cigu karmienia i nie potrzeboje jesc tak czesto. Nasze dzieciatka sa bardzi sprytne i dobrze wiedza ile maja zjesc:tak:

Nafnia moja Julka tez ma czerwone szorstkie plamy na szyjce z tylu:crazy:

Rusalka na pewno masz sporo na glowie przy budowie:tak:Pozdrawiamy was serdecznie. Zagladaj do nas czesciej.

AniaP i co z tymi zdjatkami, strasznie jestem ciekawa:-D

pozdrawiamy wszystkich goraco

Do góry