reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

bardzo chetnie bym sie juz gdzies wybrala z ludzmi pogadac i wogole ale niestety z moja mala jeszcze sie nie da :-( moze jak jej przejda te kolki to wtedy sie do was przylacze na spotkanko, a poki co to pozostaly mi tylko kilkuminutowe spacerki kolo domu, ewentualnie ogrodek...

ojjjj biedna Juleczka, Ewiki usciskaj ja ode mnie i Darii, niech szybko wraca do zdrowia...ale zlote z niej dziecko ze tak ladnie przesypia ci noc, ja tez bym chetnie sobie pospala :tak: ale niestety musze wstawac tak co 3 godziny bo mala jest glodna i w efekcie niezly z niej klusek sie robi :tak: wazy juz ponad 5 kilo i wiem ewiki co to znaczy nosic takiego klocka...a co bedzie pozniej? hehe, niezla silownie mamy...;-)
a za tydzien idziemy na pierwsze szczepienie...

dzewczyny czy dajecie swoim dzieciaczkom smoczki? hmmm moja mama mowi zeby dac Darii bo probuje wkladac kciuka do buzki ale ja jakos nie jestem przekonana, czytalam ze dzieci karmione piersia nie powinny ssac smoczka bo sie przyzwyczjaja do innego (latwiejszego) sposobu ssania i w efekcie nie chca piersi...
mamusie jakie sa wasze doswiadczenia?

pozdrawiam

moj wyluzowany klusek ;-)

reklama
Hej:-)
Neeta, Daria jest przeslodka:tak: No i nadal caly tatus:-D
Ja dalm Julci smoka. Najpierw bardzo ostroznie- sprawdzalam czy nie wplynie to na karmienie. Ale nic sie nie zmienilo i teraz daje jej kiedy tylko chce, ale jak jest najedzona i dobrym humorze to nawt nie ma mowy o smoku:-) Wypluwa go naprawde daleko, hihi. Tak wiec jesli malenstwu nic nie doskwiera to ma wnosie smoki. No ale jak sie biedasztwo meczy to potrafi sie niezle wyrzyc na biednym smoku.
No ale ja daje jej tez butelke z tym specyfikiem na wzdecia i tez jej to nie szkodzi. Bo daje jewj to w trakcie karmienia - robimy taka mala przerwke na butle - i znowu cycus. Tez nie widze zeby to w czym szkodzilo.
Mam nadzieje ze juz lada dzien Twojej corci przejdzie a paskudna kolka.
No i oczywiscie tez wysylamy buziaki i usciski i dodatkowe buziaki w brzuszeczek Darii.

czesc dziewczyny
strasznie dawno mnie tu nie bylo, nie nadazam za wami, caly czas poswiecam Natalce, ona nie lubi byc sama, malo spi, wiec biegamy codziennie na spacery rano i po poludniu, wtedy troszke pospi jak ja kolysze w wozku. Inny rodzaj spania to spanie na mamie:-), czyli jak ja trzymam na rekch, lub jak leze na plecach a ona na brzuszku na mnie.

Sliczne wasze coreczki.

Ewiki - fajnie ze przesypiacie juz nocki, gratulacje dla Julki, moja Niunia budzi sie w nocy okolo trzy razy na jedzenie. Fryzurke masz super, ja tez troche skrocilam wlosy ale mysle zeby podciac jeszcze wiecej

Neeta - my dajemy smoczek, na poczatku tez balam sie wplywu na karmienie, ale zauwazylam ze czasami soczek ja uspokaja i ulatwia zasniecie

Natalka tez rosnie jak na drozdzach, niezly z niej ciezar. Jestesmy juz po pierwszym szczepieniu na szczescie Mala przeszla to bez skutkow ubocznych, bo czytalam ze niektore dzieci goraczkuja itp

pozdrawiamy wszystkich

Nafnia twoja Natalka jest slodziutka :-)
...no wiec probowalam dac Darii smoka ale ona nie ma pojecia o co chodzi :-D, dlawi sie i wypluwa a do tego robi krzywe miny :-D - chyba jej tez sie ten pomysl nie podoba :-D

a mnie dopadlo jakies przeziebienie :-( (nie chorowalam juz chyba ze 2 lata albo i dluzej), wzielam wczoraj wieczorem paracetamol (no bo co innego moglabym hehe?) i jak rano sie obudzilam to bylam cala w jakichs czerwonych plamach :szok: kurcze czy mozna miec uczulenie na paracetamol? i co tu teraz robic? mam podwyzszona temperature i nie moge brac nic na jej zbicie...mleko z miodem mi pozostalo...i wapno...

pozdrawiam

Nafnia - corenka przeslodka:tak::tak::tak:Dziekuje za mile slowa:-)

Neeta moze idz po prostu do lekarza, jest mnustwo innych lekarstw ktore mozesz brac. Wiem cos na ten temat bo po cesarce dostawalam ih cala tone lacznie z antybiotykiem.

a my jeszcze nie dostalismy terminu szczepienia. To szczepienie jest w GP czy w klinice??? No ale najbardziej to sie boje tego szczepienia BCG - czyli na gruzlice. To jedyne szczepienie w raczke:-(Nawet nie chce myslec o tych normalnych bo mi tak zal Juleczki, a co dopiro to:szok:

A tak pozatym to wciaz nie moge sie nadziwic ze taki maluszek moze tak gadac:rofl2:Swoje agu potrafi powiedziec na tyle sposobow:-DNie mowiac juz o kojkoj i eloelo:-D Ciagle jesze staja mi lzy w oczach jak tak ze mna rozmawia:-D

pozdrawiamy wszystkich

oj tak tak- gugajacy maluszek sprawia duuuuuzo radosci :tak:
...wlasnie sie umowilam na jutro do lekarza, ide razem z niunia- bedzie jutro wazona i badana. U nas klinika dla dzieciaczkow jest w przychodni z tym ze w okreslone dni...ewiki na pewno w tym tygodniu dostaniesz list, ja dostalam w zeszlym tyg.

haha ja tez uwielbiam te rozmowy z moja coreczka, sa wspaniale:-D, a te usmiechy...och
Natalka to niezly ciezar wazy 6,100 - dzisiaj ja wazylam

Neeta ja tez mysle ze powinnas isc do GP na pewno dadza ci cos na zbicie goraczki

Ewiki my nie dostalismy zadnego listu o szczepieniu, po prostu umowilismy sie na spotkanie w celu zaszczepienia, tak jak powiedziala nam Health Visitor
jesli chodzi o szczepienie przeciw gruzlicy to nam powiedzieli ze szczepia tylko jak ktos pochodzi z kraju o wysokim zagrozeniu ta choroba, a Polska do takich nie nalezy, a jak chcemy to zeby mala zaszczepic w Polsce

pozdrawiamy

CZyli co dzielnica to inaczej:dull: Mnie health visytor powiedzial ze w zwiazku z duzym naplywem obcokrajowcow nalezy zaszczepic Julke przeciwko gruzlicy, poniewaz odnotowano kilka przypadkow tej choroby. Corka mojej sasiadki tez miala to szczepienie. Szczepienie to nalezy zrobic do 3 miesiecy. Tak przynajmniej ja zostalam poinformowana.

A oja corcia jakas dzisiaj placzliwa. Nie wiem czy to pogoda tak na nia wplywa czy po prostu ma zly humorek. Jak tylko cos nie jest po jej mysli to odrazu slysze gaaaaa, gaaaaa!!! moja mala zlosniczka:tak:

pozdrawiam wszystkich

reklama
ewiki - to chyba ta pogoda, bo Natalka tez dzisiaj placzliwa i marudna i spala troche wiecej niz zwylke, taki szary i senny dzien.

dziewczyny czy wiecie cos na temat utworzenia nowej placowki konsulatu w Manchesterze? czy to tylko potki?

Do góry