reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej

Mam nadzieje ze to nie plotki:tak:Ostatnia infomacja na jaka sie natknelam na ten temat - to ze maja go otworzyc na jesieni [wrzesien, listopad], ale juz dawno nie szukalam.

pozdrawiam

reklama
No a w londynie najblizszy termi w lutym:wściekła/y:Wlasnie sprawdzilam. :no: Ja sie wypisuje z tego polanda. Coby czlowiek nie chcial zalatwic to zawsze same problemy, ehh.

Hej:-)
Dziewczyny przeczytalam ze karmienie piersia redukuje bol podczas szczepienia - czyli ze najlepiej karmic malenstwo w trakcie. Myslicie ze to moze dzialac???

pozdrawiam

to znowu ja:-)
zaczynam sie juz zastanawiac czy ta strona bedzie cal moja, hihi.

Neeta, N afnia, mam pytanko:-) Jak wyglada kupka waszych coreniek???

pozdrawiam

hej
ewiki - tak to prawda - karmienie pirsia to najlepszy srodek przeciwbolowy dla malenstwa, ja wlasnie Natalke mialam przy cycku podczas szczepienia i szybciutko ja to uspokoilo.
a kupka jest zolta podobna do angielskiej musztardy coolmans.

dzisiaj w nocy Natalka spala slicznie, obudzila sie tylko raz do karmienia o 4 a potem spala do 8 zjadla i potem juz spalysmy razem do 10. ja dawno tyle nie spalam, obudzilam sie z bolem glowy, chyba za dlugo spalam...;-)

hej

Dziewczyny ja juz normalnie nie wiem jak mam ta moja Juleczke pielegnowac.Kapie ja codziennie wieczorem, przed kapiela robie jej masarz calego cialka z duza iloscia oliwki. Staram sie wymywac kazda najmniejsza faldeczke. Wycieram ja dokladnie i smarujr kazde przesuszone mejsca, no i zastpuje te do wysuszenia:tak:
NO i ciagle cos jest nie tak. A wszystko zaczelo sie od tego ze Juleczka cala obchodzila ze skory bo byla przenoszona. I teraz jak tylko uda mi sie doprowadzic do pozadku paszki to cos sie pojawia faldkach na szyjce. Jak to wytepie to cos sie pojawia za uszkami i tak w kolko. Zawsze cos gdzies jest nie tak. Mam oczywiscie specjalny kremik - miconazole, no i zel do buziuni- bo tam tez jest cos nie tak:sick:

PORADZCIE co ja mam robic, bo juz normalnie pomysly mi sie skonczyly. Moze jakis specjalny pyn do kapieli albo cos innego???

Na dodatek zauwazylam dzisiaj na jej glowce takie miejsce ze schodzaca skora - wszysko bylo by ok, bo z glowki jeszcze nie do konca zeszla cala skorka, ale w tym miejcu skorka jest zolta, a wszedzie indziej zawsze byla biala!!! Jak to jest ciemieniucha to juz chyba calkiem zwatpie!!! No i oczywiscie mala ma juz cala glowke naoliwkowana na maksa i czapeczke na nie, ehhhhh:sick:

Napiszcie prosze jak dokladnie wy pielegnujecie albo pielegnowalyscie swoje pociechy, moze ja po prostu robie cos nie tak?

Nafnia dzieki za informacje, przynajmniej kupka jest ok. A codo szczepienia to musze dzisiaj zadzwonic zeby umowic sie na te obowiazkowe, no i niestety przyszedl juz list z terminem na szczepienie przeciwko gruzlicy.

pozdrawiam

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo na forum, bo goscilam swoich ukochanych rodzicow:-) tak szybko minal ich pobyt bylo cudnie naprawde instytucja dziadkow jest niezastapiona;-)a teraz sobie samemu trzeba radzic:-(. Zuzia rosnie jak na drozdzach jutro ma juz miesiac moze uda mi sie wkleic zdiecie malej jutro to wam pokaze mojego skarba. Ktoras z was pisala cos o kolorze kupki. Moja Zuzia robi ;-)zolta jak jajecznica;-). Mam pytanie czy ktoras z was wyrabiala juz paszport malej i byla w Londynie??? napiszcie jak przebieglo spotkanie czy straszne tam zamieszanie i czy trzeba miec jakies potwierdzenie, ze zabukowalo sie spotkanie???, czy dlugo czekalyscie na paszport. Bo ja mam termin na 14 listopada a z mezem chcemy jechac na swieta i zastanawiam sie czy zdazymy. W naszym Manchesterze konsulat otworza dopiero w styczniu 2008:angry: pozdrawiam kobietki.:-)

Ewiki - Nicolka jak byla taka malutka, to na suchą skórę stosowalam do kąpieli Oilatum i smarowalam ją kremem SVR, z tym ze ona miala AZS i to sie objawialo czerwonymi, szorstkimi miejscami, głównie na policzkach, w zgięciach dloni, pod kolankami i na główce. Oprocz tego mialam też krem robiony w aptece. Ale to bylo jeszcze w PL. Kupilam tez kiedys w aptece taki malutki kremik AVENE, ktory musialam trzymac w lodowce i po tym kremiku suche miejsca doslownie znikaly w oczach.

reklama
Ja uzywam zelu do mycia i oliwki Mustela, sa swietne, dzieci rzadko maja na nie uczulenie, z tym ze niestety niedostepne w UK, ale mozna je kupic przez internet lub w Polsce w aptekach. No i najwazniejsze aby nie dopuscic do odparzen, ja czekam az pupa Darii wyschnie calkowicie az zaloze pampersa i jak dotad odparzen nie ma, nie uzywam zadnych pudrow bo sa niewskazane dla dziewczynek i wogole uwazam ze nadmiar kosmetykow nie jest dobry dla maluchow (sama jestem alergikiem na wiele kosmetykow, uzywam raczej tych aptecznych, stad pewnie moj poglad).

Nafnia i Ewiki jak czesto teraz karmicie swoje maluchy? Moja Daria nie chce juz jesc tak czesto jak wczesniej, teraz karmie ja srednio co 4 godziny. Nie wiem czy tak powinno byc, pokarmu mam wiecej niz mala potrzebuje co nie jest zbyt komfortowe dla mnie, co jakis czas musze go odciagac bo mam wrazenie ze mi piersi rozsadza :-(

Ja mam spotkanie w konsulacie w pazdzierniku ale prawdopodobnie odpuszcze je sobie bo mam nadzieje ze w tym czasie bede juz w Polsce (bilety juz sa kupione :tak:) i tam zloze wniosek o paszport. Wyrabianie dowodu dla malej w trakcie, pod koniec wrzesnia powinien byc juz gotowy :-)

Do góry