reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Witaj Dorin staniki do karmienia mozesz kupic w Mothercare sa na dziale ciazowym napewno. Lece troszke posprzatac poki moja Zulka zasnela pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania na kiedy masz termin?:-)

reklama
Dziewczyny a co do tej herbatki koperkowej to moja mama mowila ze sie ja daje do picia ale dzidzi. I ze ona pomaga na wzdecia maluszkom. Wiec jesli to tak dziala to musicie pic tego hektolitry. No ale to tylko moje zdanie;-)

Neeta podajesz corci witamine D? Bo ja chce zaczac i zstanawiam sie czy podawac ja w mleczku czy w czym innym. Bo ten specyfik na babelki w brzusiu to podaje w mleczku i Julcia pije i nie grymasi:-) Bo tylko z piereszym razem wipila go z lyzeczki, potem sie juz wycwanila i wypluwala, hihi - taka spryciula.

tak tak oczywiscie ze ta herbatke koperkowa podaje sie dzieciom ale nasza dieta tez jest wazna ;-) ja sama lubie ta herbatke i ponoc dobra jest tez na laktacje...

witaminke D zaczelam podawac Darii 2 dni temu z odrobina mleka. opracowalam juz sobie technike podawania, a mianowicie sciagam sobie troche mleka, wlewam doslownie 1-2 lyzeczki do smoczka (bez butelki, uzywam tylko smoczka), dodaje 2 kropelki wit. i podaje to mojej niuni...
zastanawiam sie tylko jak dlugo sie ta witamine podaje, tzn ile tygodni czy miesiacy? ewiki wiesz cos o tym?

No wiem tyle co z ulotki. No i tam jest napisane zeby podawac jedna kropelke na dobe jesli lekarz nie zaleci inaczej, a dziecko jest zdrowe i donoszone. No a jak dlugo to nie mam pojecia. Ja to zasadniczo bede chyba dawac do tad az sie buteleczka nie skonczy. No ale postaram sie dowiedziec jak dlugo sie powinno podawac:tak:

hej
Ewiki, AniaP - dzięki za info :tak:

Neeta - wit D podaje sie po 1 kropelce i mozna aż do skończenia 2 lat. Przynajmniej tak mi mowila pediatra w Polsce. Ja podawalam troche krócej, chyba do 1,5 roku. Pozniej tu przyjechalysmy i kropelki sie skończyly :rofl2:. Podawalam Nicolce od początku na łyżeczce silikonowej bezpośrednio do buzi (ona to bardzo lubila :tak:). Teraz też przywiozlam ze sobą, ale tylko 1 butelkę :-(, bo lekarz mi tylko 1 zapisał, ale to na długo wystarcza, więc moze zdążę do tego czasu pojechać do Polski, albo poprosze kogoś zeby mi zalatwil i przysłał.

Neeta - śliczna dzidzia :-)

witam

Gratulacje dla Ani

dawno nic nie pislam ale przyznam sie ze podczytuje Was codziennie :rofl2: tylko jakos weny nie mialam aby cokolwiek napisac :happy2:. jak tak czytam o problemach Waszych coreczek ( bo nie ma tutaj zadnego chlopaczka :szok:) to bardzo sie ciesze ze ja mam juz to za soba :-p
u nas na kolki pomagal Dentinox ale jak ktoras pisala wczesniej dopiero po kilku dniach regularnego podawania. polecam ten specyfik i Zuzia z chcecia go polykala, chociaz powiem Wam ze nigdy niczego mi Zuzia nie wypluwaa nawet jak zaczynalam jej dawac jakies nowosci do jedzenia. i kolki rzeczywiscxie utrzymuja sie do 3 miesiaca zycia- u nas przynajmniej jak reka odjal po 3 miesiacu juz nie bylo.

a Zuzia moja rosnie jak na drozdzach teraz. musze zrobic przeglad w jej szafie bo sporo ubran zrobilo sie za male. i zrobila sie z niej strasza lobuziara ale i tym samym niezly pieszczoch. bardzo lubi sie przytulac i wieszac za szyje szczegolnie mamusi:happy:.
zaraz postaram sie wkleic jakies fotki

Hej:-)

Dorin mysle ze bez problemu zalatwisz ta witaminke bo moja mama po prostu kupila w aptece bez recepty:rofl2:Teraz wszystko mozna kupic:rofl2:No a jak nie to moja mama za miesiac gdzies bedzie mi wysylac paczke to nie bedzie problemu zeby wlozyla witaminke dla was:tak:

No a Zuzia sliczniutka jak zawsze:tak:zreszta ma to po mamie:-)

pozdrawiam

reklama
uuuuu ale tu cicho:szok:

Dziewczyny co z tym spotkaniem??? Zbierzmy sie szybko bo pogoda dopisuje.

A moja Julcia wazy juz 5 kilo:-) czyli przytyla juz 2 kilogramki - i nie powiem jest co nosic:-D Zaczyna tez juz przesypiac noc i mam nadzieje ze juz tak zostanie. Kapciamy sie okolo 9-tej, potem ostatnie karmienie, usypianie i budzi sie przewaznie o 6-tej.
no ale oczywiscie nie jest idealnie:no: Ma jakas infekcje w buzce - to ponoc to samo co miala w pachwinkach i juz wtedy health visytor powiedziala ze w buzce tez bedzie:-(no i jest. Bidulke boli jezyczek i jak jest bardzo glodna to placze przy karmieniu:-(No ale mamy zel do buzki i remik na sutki wiec mam nadzieje ze niedlugo pozbedziemy sie tego paskudztwa. No a z tym zelem to nie wiem kto to wymyslil:confused2: No bo jak mozna takiemuy malenstwu smaowac buziunke? Ehh. Nakladam ten zel na smoczek i jej daje, mam nadzieje ze to dziala.

pozdrawiam wszystkich

Do góry