reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Czesc dziewczyny:-)dziekuje wszytskim za gratulacje. Wlasnie mala usnela i skorzystalam z chwili. Smiejemy sie z mezem bo gdy przyjechalismy ze szpitala to mala jadla i spala, trzeba bylo ja czasem budzic do jedzenia. Minal juz tydzien i juz sie rozbrykala, wydaje swoje niemowlece dzwieki i juz nie jest taka zainteresowana spaniem:szok:. Jedyny problem jak narazie to te potowki na buzce, juz nie ubieram ja grubo lezy tylko w body i skarpetkach niczym nie przykryta a to dalej nie znika. Smieje sie bo ugotowalam krochmal ale chyba zle:-Dbo wyszla z tego taka papa a raczej garaleta ktorej nie da sie nalozyc na buzke. Chyba nie dalam za duzo wody:szok:. Ja tez czekam na swoich rodzicow przylatuja za tydzien w czwartek juz sie nie moge doczekac ale nie dam rozpiescic wnusi!!! hehe. Nie ma jak to mama. Aha napiszcie jak zalatwic tymczasowy dowod dla malej, dokladnie cos jest potrzebne z UK od konsula??? jak sie z nim tu spotkac??? napiszcie bo juz bym cos zalatwiala bo chcemy bardzo pojechac na Swieta!!! sle pozdrowienia Ania.:-)

reklama
AniaPietra - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! My bedziemy małemu wyrabiali paszport i juz w czerwcu zapisalismy sie na spotkanie w konsulacie i wtedy najbliższy wolny termin był na początku listopada. Chcielismy jechać na święta do Polski, ale niestety nie wyrobimy sie w czasie :no:.

Hej

Ewiki - brzuszek już sporych rozmiarów :-) i wydaje mi się, że troche mi opadł :cool2:. Za pierwszym razem opadł mi krótko przed porodem a tym razem juz teraz. Fotkę wkleję :tak: jak tylko zgram z aparatu i pozmniejszam. Nicolka mówi coraz więcej i nadaje teraz jak małe radio. Ostatnio nie chce już jeżdzić we wózku, więc ślimaczymy się do i z sklepu :cool2:. Ewiki napisz mi proszę co zabierałaś ze sobą do szpitala na poród, bo juz chyba czas zacząć pakować torbę, a ja daleko w tyle :zawstydzona/y:.

Pozdrawiam

Paaaaaa

Hej:-)

Dorin, gdzies wczesniej napisalam cala liste tego co trzeba zabrac, ale oczywiscie teeraz napisze wszystko co pamietam.

Dla dzidzi:

ubranka - lepiej wiecej bo nigdy nie wiadomo;)

pieluszki

mokre chusteczki do pupki bo w szpitalu daja tylko waciki i wode - a to strasznie wysusza skorke i robia sie paskudne odparzenia

jakis mily kocyk

wszystko do kapieli, reczniki, kocyki, przescieradelka, antyseptyk do pepuszka - daje szpital

Dla Ciebie:

Jakas stara pidzamka do rodzeniam, a wlasciwie co kolwiek czego ci nie bedzie szkoda - albo po prostu mozesz uzyc wdzianka szpitalnego.

Jesli bedziesz karmic piersia to odpowiednia do tego pidzamka i staniki do karmienia.
Kremik do sutkow - lansinoh lanolin - jest swietny i nie trzeba go zmywac przed karmieniem.

duze podpachy
wmiare luzne majciochy
wszystkie kosmeryki do kapieli i cala reszta ktora uwazasz za potrzebna dla siebie

reczniki tez kazali przyniesc ale i tak daja swoje;).

no i cala reszta typu telefony, aparaty fotograficzne.......

Ja potrzebowalam tez pompki do odciagania pokarmu bo bylam w szpitalu 5 dni

Tak czy siak mozesz poprosic midwife w szpitalu o liste;-)

pozdrawiam

AniaPietra GRATULACJE!!!!!:-)
haha jakis urodzaj na dziewczynki, teraz jakis chlopiec moglby sie urodzic...:tak:

no a u mnie bez wiekszych zmian: na nic nie mam czasu, nawet na zagladanie na forum :-( teraz moja mala spi ale pewnie za 5 minut sie obudzi tak wiec korzystam z chwili ;-)
Ciagle mecza ja kolki a ja odliczam tylko tygodnie bo podobno przechodza ok 3 miesiaca zycia dziecka, chociaz ostatnio rozmawialam z jedna mama i wcale mnie nie pocieszyla- jej synek mial kolki do 8 miesiaca zycia :szok::szok:

...no i mamy nadzieje, ze uda nam sie jednak pojechac do Polski we wrzesniu, wpadlam na pomysl zeby postarac sie o tymczasowy dowod osobisty dla malej, ktorego zalatwianie trwa ok miesiaca(bo na paszport wieki trzeba czekac!!!) trzeba tylko upowaznic kogos z rodziny w Pl i zalatwiac wszystko przez ta osobe. W sobote spotkalismy sie z konsulem, ktory nam poświadczyl własnoręczność podpisu na udzielanym upowaznieniu no i zobaczymy co z tego wyniknie...

Ewiki wklej jakas fotke z nowa fryzurka :-)

czesc Netta tu Ania Pietra, pisze do ciebie, bo wiem, ze twoja Julcie mecza te paskudne kolki. Chialam zapytac co wtedy robisz, bo moja Zuzia chyba tez to zaczyna miec ma 2tyg, i zaczelo sie to pojawiac. Wyczytalam, zeby robic dziecku masaz,klasc na brzuszku i tak tez robimy z mezem. po kazdym jedzeniu gdzies ok 30-40minut po robie malej masaz nozki do siebie, kolysze jak lezy, i masuje brzuszek i pomaga wtedy mala zrobi taka bombke , ze tak sie ciesze, ze nie mam pojecia jak bedzie jak powie pierwsze mama czy tata:-). Dokladnie nie wiem czy to jest dokladnie kolka, mala reaguje zaciska piastki, wyma****e nozkami, wierci sie i meczy jakby nie mogla zrobic kupki???? czy twoja Julcia ma to samo????odpisz prosze bo ja z tego przejecia dostalam goraczki mam ciagle 38C oczywiscie biore Paracetamol;-). Koncze i czekam na odp pozdrawiam i wiem co przezywasz, aha wykluczylas cos ze swojej diety??? moze powinnam pic ta herbatke z kopra sama juz nie wiem. Dobrze, ze mama przylatuje juz w czwartek to nam pomoze!!! pozdrawiam Ania;-)

Dzięki Ewiki :-). Mam jeszcze jedno pytanko: gdzie mogę kupić staniki do karmienia:confused:. Byłam dzisiaj byłam w H&M i w M&S i nie było tam. Jutro jade jeszcze raz do centrum i może gdzieś znajdę.

AniaPietra moja Daria (Julcia jest Ewiki :-)) ma dokladnie te same objawy, polozna mowi ze to kolka. Ostatnio jakby mniej sie meczyla, dopada ja na kilka minut i przechodzi i tak kilka razy dziennie ale wczesniej trzymalo ja godzinami :szok: oczywiscie probowalam wszystkich tych metod ktore podajesz ale niezbyt dzialaly. Podawalam jej takie kropelki Colief (to naturalny srodek, mozna go podawac bez obaw, dostepny miedzy innymi w bootsie), na poczatku nie widzialam roznicy, ale po kilku dniach stosowania wydawalo mi sie ze odrobine dziala ( oczywiscie nie ma srodka, ktory calkowicie likwiduje kolke, musimy uzbroic sie w cierpliwosc i czekac az przejdzie :-(). Co do diety to i z nia kombinowalam na rozne sposoby ale nie bylo zadnej roznicy... Daje jej tez Infacol i duuuuzo czulosci :-)
Herbatke koperkowa pilam i teraz tez pije ale nie zauwazylam zeby jakos pomagala...no a mamy (babcie) sa naprawde na wage zlota, ja bym bez mojej mamy chyba sie zaplakala na smierc :-D

Ewiki fajnie ci w tej nowej fryzurce :tak: Ja tez ide do fryzjera w tygodniu, co prawda u mnie nie bedzie tak radykalnej zmiany ale zawsze to jakas odmiana ;-)

A oto moja spiaca krolewna :-) (mam nadzieje ze zdjecie sie zalaczy bo zawsze mam z tym problemy)

Pozdrawiam

Hej

Dorin, ja staniki kupilam po prostu w primarku. Moze wyboru za duzego nie ma ale sa bardzo wygodne, ladnie sie piora oi kosztowaly tylo 4 £. A w innych sklepach ceny zaczynaja sie od 12£.

Neta twoja Daria jest przeslodka:tak: a do specyfikow na brzuszek to ja daje Juci Gripe Water, jak widze ze sie meczy - pomaga - mala puszcza po tym miliony baczkow i spi jak susel:-D Ale to moznapodowac dopiero jak dzieciatko skonczy miesiac.

pozdrawiam

reklama
AniaPietra moja Daria (Julcia jest Ewiki :-)) ma dokladnie te same objawy, polozna mowi ze to kolka. Ostatnio jakby mniej sie meczyla, dopada ja na kilka minut i przechodzi i tak kilka razy dziennie ale wczesniej trzymalo ja godzinami :szok: oczywiscie probowalam wszystkich tych metod ktore podajesz ale niezbyt dzialaly. Podawalam jej takie kropelki Colief (to naturalny srodek, mozna go podawac bez obaw, dostepny miedzy innymi w bootsie), na poczatku nie widzialam roznicy, ale po kilku dniach stosowania wydawalo mi sie ze odrobine dziala ( oczywiscie nie ma srodka, ktory calkowicie likwiduje kolke, musimy uzbroic sie w cierpliwosc i czekac az przejdzie :-(). Co do diety to i z nia kombinowalam na rozne sposoby ale nie bylo zadnej roznicy... Daje jej tez Infacol i duuuuzo czulosci :-)
Herbatke koperkowa pilam i teraz tez pije ale nie zauwazylam zeby jakos pomagala...no a mamy (babcie) sa naprawde na wage zlota, ja bym bez mojej mamy chyba sie zaplakala na smierc :-D

Ewiki fajnie ci w tej nowej fryzurce :tak: Ja tez ide do fryzjera w tygodniu, co prawda u mnie nie bedzie tak radykalnej zmiany ale zawsze to jakas odmiana ;-)

A oto moja spiaca krolewna :-) (mam nadzieje ze zdjecie sie zalaczy bo zawsze mam z tym problemy)

Pozdrawiam

Czesc nie gniewaj sie, ze sie pomylilam z imionami;-). Dzis byla polozna i wlasnie przepisala Infacon , zaczelam malej go podawac zobaczymy. najgorzej jest wczesnym rankiem dzis mala meczyla sie od 6-9 szok bardzo jeczy bidulka. Robie dalej masaze i tez pije ta herbate ale:-(zobaczymy mam nadzieje, ze przejdzie:-)dziekuje za odp pozdrawiam :-)

Do góry