reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Witaj Goya81-:)

AniuP- ja lezałam o dzień dłużej niż inne dziewczyny po porodzie naturalnym, a mianowicie 5 dni (4 doby)
O cesarce wiedziałam już dobry miesiąc przed- Lekarz wyznaczył mi termin cc jakoś na pocz. maja- termin miałam na 15 czerwca - a na cc umówilismy się 7 czerwca- bo lekarz powiedział mi, ze można już operowac w 38-39 tygodniu, i oszczędzić rodzacej bóli porodowych - i tak tez było. Okaalo się, że strach miał tylko wielkie oczy :)- naprawdę - byłam zwolenniczką wrecz porodu natruralnego- a teraz wiem, ze na pewno nawet bez przeciwskazan jak to miało miejsce teraz - umówię się na cc !!! Ja sie nic a nic nie meczyłam! a po czułam wrecz super. Miałam znieczulenie zew.oponowe - świdoma byłam wszystkiego praktycznie cały czas byl ze mną mąż(oprócz samegoi cięcia i szycia - które trwało ok 10-15 min)- Przystawiał mi Małą do piersi, bo ja musiałam tak na wpol leżąco yć- i gitara;-)
Bedzie dobrze- zobaczysz sama:tak:

reklama
Witaj serdecznie na forum, mam na imie Ania takze niedawno sie zalogowalam. Po pierwsze gratuluje:-). Ja jestem juz w dziwiatym miesiacu, dokladnie termin mam na 1sierpnia takze juz niedlugo to moje pierwsze dzieciatko strasznie sie ciesze, a doczekac nie moge. Ja mieszkam w Gorton nie mam pojecia jak daleko to jest od Ciebie ale jak tylko dojde do siebie po wszytskim to zapraszam do siebie bedzie mi bardzo milo, nie ukrywam, ze czasem smutnawo jest tutaj bez swoich znajomych i rodzinki:-(. pozdrawiam Ania.

witaj aniu ,dziekuje za gratulacje i przyjmi tez takowe ;-) co do twojej miejscowosci to niemam pojecia gdzie to jest ale jak wrci maz to poprosze go aby mi sprawdzil w nawigacji, moze okazac sie ze to blisko ;-)i bedzie mozliwe osobiste spotkanie :-)
mi tez doskwiera samotnosc , maz ciagle w pracy i jak by nie syn i klientki to bym oszalala w tym domu , nikogo tu nieznam ,a moj syn nazeka na brak kolegów , ostatnio powiedzial ze moga byc juz z braku laku i kolezanki:-D co chyba swiadczy o desperacji 8 latka :-) mam nadzieje ze za sprawa forum i obecnych tu mamusiek nawiaze mile znajomosci ;-) zazdrosze niedlugo bedziesz miala czym wypelnic sobie czas ,taki aniolek to ,cos wspanialego:-) po porodzie zbombarduje cie pytaniami ktore mnie nekaja , bo co prawda porod juz jeden mam za soba ale to bylo 8 lat temu i w polsce:tak: tu wiedze mam tylko teoretyczna , tzn przeczytana na roznych forach a wiadomosc od osoby ktora to przerobila jest bezcenna :-D zycze powodzenia ;)Marta:cool2:

Hej:-D

Czyzby pogoda sie poprawila, czy moze mam tylko omamy wzrokowe i widze slonce:happy2:

No a ja walcze z odparzeniami. Caly dzisiejszy dzien moja Julcia smiga z gola dupka. Oczywiscie nie obylo sie bez obsikania mnie i mojej mamy:-) Ale co tam - dupka wyglada duzo lepiej:tak:
Julka rosnie bardzo szybko. Zrobila sie prawdziwa pyza:tak:

Neeta, Nafnia a jak wasze corcie? No i jak wasze samopoczucie?

Mysle ze juz niedlugo bedzie mozna zaczac planowac jakies spotkanko:-)

pozdrwiamy wszystkie mamusie, mamusie' to be' i oczywiscie dzieciaczki

Dziewczyny co robic z tymi odparzeniami???
Bo ja juz nie wiem czy natluszczac czy wysuszac - nic nie skutkuje:no:
No a kapanie w krochmalu po jakim czasie daje jakies skutki? No i jak dokladnie gotowac ten krochmal, moze ja robie cos zle?
Julcia ma juz babelki w pachwinkach:no: Jest coraz gorzej. :no: Nie wiem juz co robic.:baffled:

Hej Ewiki Ja mysle ze nie natluszczac tylko wlasnie wietrzyc i smarowac sudokremem.
ale jesli uwazasz ze to wyglada nieciekawie to idz do lekarza albo do health visitora bo byc moze to pieluszkowe zapalenie skory wywolane grzybami...wtedy przepisze ci masc antygrzybicza i przejdzie malej w ciagu kilku dni.(ok2-3) Kaja to miala... tez czekalam i wietrzylam ale to samo nie zejdzie... trzeba ta masc z Clotrimazinolem 0,1%
nazywa sie Clotrimazinolum 0,1% albo Canesten 0,1%
powodzenia
caluje

Hej:-)

Eternity dzieki za szybkaodpowiedz.
Health visitor przepisal miconazole nitrate. Mam nadzieje ze szybko pomoze.

No i dowiedzialam sie ze moja Julka przytyla 1, 45 kg w ciagu miesiaca:-) Moja mala pyza.

pozdrawiam

reklama
no to masc przeciwgrzybicza... powinna pomoc szybko....pewnie jutro juz zauwazysz poprawe:tak: powodzenia
a mnie tez dopadlo jakies g...no!!! zrobil mi sie ropien w pachwinie i zajebiscie boli:-( ide dzis do lekarza...ciekawa jestem co mi angliescy konowalowie wymysla na to!:no: Mialam to juz raz w PL i musialam isc na zabieg usuwania:sick: a tutaj mi pewnie dadza paracetamol!... az sie boje:no:buuuuuuuuuuuuuu bede ryczec!!!:-p

Do góry