reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Ewiki dziekuje za odpowiedz, kurcze ale nie wiem co mam wymyslec, zeby zrobili mi skan przed porodem bo oni tu sa niechetni, martwie sie strasznie zobacze we wtorek mam wizyte z midwife takze jej powiem o tym skanie a oni sami nie proponuja?Szkoda bidulko, ze cie tak wymeczyli, moze dzieciatko sie obrucilo w trakcie porodu tak tez sie zdaza? Ja nastawilam sie na porod normalny, z cesarka sie boje czy wszytsko potem bedzie dobrze, czy mozna normalnie karmic?? naprawde jestem spanikowana chyba tak juz jest przd porodem. Dzieki za odpowiedz Ewiki pozdrawiam serdecznie Ania.

reklama
ja rodziłam poprzez cesarskie cięcie i uważam, że to "super pomysł"- miałam rodzic naturalnie- ale dzidzia nie obróciła się główką w dól- byłam "zrozpaczona", a teraz z perspektywy czasu juz po porodzie- nie wyobrażam sobie rodzić inaczej- po cc czułam sie super i 5 dni po prowadziałam juz samasamochód, jeździłam na uczelnie.

Eternity - zapraszamy teraz do nas- z tym, ze nie wiem, czy uda sie przed moim wyjazdem do PL- bo to już za 10 dni i mam kilka spraw do załatwienia. Bedziemy w kontakcie.

pozdrawiamy!:)

AniaPetra- jesli chodzi o karmienie piersią - ja pokarm miałam juz kilka godz po porodzie- a na trzecia dobę nawał:sorry2:..i karmię małą do dzis a ma już 13,5 miesiąca:crazy:

witam wszystkie mamusie obecne i przyszłe :) jestem z okolic manchesteru a dokładnie z oldham :) jestem w Ciazy , planowany termin porodu mam na 28 stycznia:) To moja druga ciaza , mam juz synka 8 letniego.Ciaża totalnie inna niz poprzednia , z synem w ciazy nie mialam zadnych dolegliwosci , apetyt i spanie za dwoje :) teraz dokladnie na odwrót , bezsennosc i brak apetyty, calodobowe mdlosci , ale w słusznej sprawie , jednyne pocieszenie :) bede miala aniolka:] do tej pory latalam juz 3 razy do polski zeby kontrolowac sie u lekarza, ale czytajac to i inne forum , doszlam do wniosku ze opeka tu tez jest dobra , mimo ze zdania są podzielone , zapisalam sie na wizyte do lekarza , na piatek , troche sie stresuje , ale to chyba normalne , niestety nie mowie biegle wiec chyba najbardziej bariera jezykowa:) mam nadzieje ze bedzie mi dane poznac mamusie z forum wirtualnie lub osobiscie :) pozdrawiam Marta

Hej.

Ania, ja tez karmie piersia. Mleczo bylo odrazu po porodzie. Tyle tylko ze midwife musiala moja corcie trzymac przy piersi bo ja sie trzeslam jak galareta i nie moglam jej sama utrzymac. Ale tak pozatym to tez szybciutko doszlam do siebie. Cesarka to nic strasznego, nie ma sie czego bac.

Goja witamy na forum i oczywiscie gratulujemy malenstwa. Staraj sie nie dopuszczac do uczucia glodu - to naprawde pomaga na mdlosci.Ciagle cos podjadaj - wiem ze jedzenie to ostatnia rzecz o czym sie mysli w trakcie mdlosci - ale wiem z wlasnego doswiadczenia ze to pomaga:tak: Mnie tez pomagalo picie napojow gazowanych, bo mi sie po nich odbijalo i bylo mi lepiej.

pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz dziewczyny, wyslalam drugi raz to samo bo gdy wysylalam wczoraj internet mi sie stracil wiec....
Nie ukrywam, ze pocieszylyscie mnie bo bardzo martwilam sie o karmienie piersia, ze nie bedzie tak jak przy naturalnym porodzie. Aha chcialam zapytac, czy po cesarce tez wypisuja tak szybko do domu , czy lezalyscie w szpitalu? Czy midwife przyszla do was od razu po porodzie, zobaczyc czy wszytsko w porzadku? Aha wiem, ze Ewiki rodzila najpierw naturalnie a potem powiedziano jej, ze dzieciacek jest zle ulozony. A jak bylo w przypadkach pozostalych dziewczyn ktore mialy cesarke? Chodzi mi o to czy wiedzialyscie duzo wczesniej, ze bedziecie ja mialy? Pozdrawiam Ania.

witaj staram sie podjadac , tzn zmuszam sie ,ale jak wiemy przy złym samopoczuciu rozum nie zawsze idzie w parze z czynem :) mam nadzieje ze to wszystko niedlugo minie bede mogla cieszyc sie w pełni ciążą , i wrocic do pracy na pelne obroty bo narazie , klietki musza wysłuchwiwac w polowie marudzenia :D:D:bede tez mogla zaglebic sie w czytanie o porodzie bo tu sprawa wyglada inaczej niz w polsce :)

tak na marginesie zazdroszcze tak szybkiego powrotu do formy po porodzie :) a karmienie piersią to cos cudownego ,sama syna karmilam 1,9 miesiecy .Polecam

witam wszystkie mamusie obecne i przyszłe :) jestem z okolic manchesteru a dokładnie z oldham :) jestem w Ciazy , planowany termin porodu mam na 28 stycznia:) To moja druga ciaza , mam juz synka 8 letniego.Ciaża totalnie inna niz poprzednia , z synem w ciazy nie mialam zadnych dolegliwosci , apetyt i spanie za dwoje :) teraz dokladnie na odwrót , bezsennosc i brak apetyty, calodobowe mdlosci , ale w słusznej sprawie , jednyne pocieszenie :) bede miala aniolka:] do tej pory latalam juz 3 razy do polski zeby kontrolowac sie u lekarza, ale czytajac to i inne forum , doszlam do wniosku ze opeka tu tez jest dobra , mimo ze zdania są podzielone , zapisalam sie na wizyte do lekarza , na piatek , troche sie stresuje , ale to chyba normalne , niestety nie mowie biegle wiec chyba najbardziej bariera jezykowa:) mam nadzieje ze bedzie mi dane poznac mamusie z forum wirtualnie lub osobiscie :) pozdrawiam Marta

Witaj serdecznie na forum, mam na imie Ania takze niedawno sie zalogowalam. Po pierwsze gratuluje:-). Ja jestem juz w dziwiatym miesiacu, dokladnie termin mam na 1sierpnia takze juz niedlugo to moje pierwsze dzieciatko strasznie sie ciesze, a doczekac nie moge. Ja mieszkam w Gorton nie mam pojecia jak daleko to jest od Ciebie ale jak tylko dojde do siebie po wszytskim to zapraszam do siebie bedzie mi bardzo milo, nie ukrywam, ze czasem smutnawo jest tutaj bez swoich znajomych i rodzinki:-(. pozdrawiam Ania.

reklama
Hej.
Ja bylam w szpitalu prawie 5 dni. ale wszysto zalezy od ciebie i od tego jak sie czujesz. Nikt cie ze szpitala nie wygoni ani tez cie nie zatrzyma. Tak przynajmniej mi powiedzieli. Ale normalnie po cesarce powinno sie zostac kolo5 dni. Ja pierwsze 3 dni bylam w oddzielnym pokoju z mala. Potem dopiero przeniesli nas do sali 4-osobowej.
Do domu wrocilysmy w sobote, a w niedziele prezyszla poierwszy raz midwife. Przychodzila codzienie do srody, potem jeszcze w piatek i ostatni raz w poniedzialek. Ale to dlatego ze wszysto bylo ok. A jesli cos sie dzieje to moga nawet miesiac codziennie przychodzic - to znowu wszystko zalezy od tego jak sie czujecie.

Goya super suwaczki.

Do góry