reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hejka!!!!!!!!!!!!

Witam Was wszystkie po powrocie z Polski. No i gratulacje dla nowych mamusiek, bo widzę że duuuuuuuuużo maluszków już przybyło na ten śwat!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnie zostały jeszcze 2 miechy :-(.

W Polsce było fajowo, ale trzeba bylo wracać :-(.

Pozdrawiam

Pa

reklama
CZESC WSZYSTKIM:happy2:
Wrocilam:-)
Po pierwsze Wielkie GRATULACJE DLA NOWYCH MAM!!! ciesze sie ze wszystko Wam poszlo ok i bez wiekszych komplikacji...:tak: Dzidzie slodkie...na tych zdjeciach.

No a ja wrocilma niedawno z PL...bylam tam ponad 6 tyg... napoczatku nie moglam sie przyzwyczaic ale potem bylo spoko...najfajniej w moim kochanym Krakowie!!! cudowne miasto!:-)
Na szalec to sie nie naszalalam bo wyszlam wieczorem tylko raz w Krakowie ( tak zeby wieczorem do miasta) ale i tak bylo fajnie

Widze ze Forum troche ucichlo... juz nikt sie nie nudzi:-D Teraz juz mamy zajete swoimi pociechami... tak sobie ostatnio myslalam jak to bylo jak Kaja byla taka malenka....troche mi tego brakuje czasem ale chyba bym sie nie chciala do tego wrocic znowu....karmienie w nocy i cyce jak u korwy dojnej:-D:-D:-D hehehe oj nie!!!;-)
dobra bede spadac...
powklejam jeszcze pare zdj naszych, bo moze ktos bedzie mial ochote ogladnac;-)

DSC_0584.jpg

DSC_0455.jpg

DSC_0621.jpg

DSC_0617.jpg

DSC_0567.jpg

DSC_0430.jpg

pomocy!

jestem juz w 37 tygodniu ciazy a zaczal mnie bolec zab i nie tak troche tylko bardzo.czy zna ktos namiary na dobrego i niedrogiego dentyste , ktory nie ma zbyt odleglych terminow. ewentualnie jaki srodek przeciwbolowy jest bezpieczny dla ciezarowek?

hej! to zalezy gdzie mieszkasz! ja chodze do dentysty na Eyres Rd czy jakos tak( kolo Trafford Bar).
Nie masz Maternity Certificate? powinnas to byla dostac od lekarza lub poloznej...zezwala to na darmowego dentyste, okuliste i darmowe leki w czasie ciazy i rok po urodzenia dziecka... jesli masz taka karte to idz do jakiegokolwiek dentysty w okolicy ktory wykonuje darmowe zabiegi NHS.
Ale powiem ci szczerze ze nie wiem czy ci wiele pomoga....mnie zab bolal to nie chcieli nic robic bo powiedzieli ze nie moga mi zrobic przeswietlenia jak jestem w ciazy i zalozyli takie lekarstwo naturalne ( z gozdzikow chyba) i kazali przyjsc po urodzeniu dziecka.
A jedyny srodek bezpieczny dla ciezarowek to tylko paracetamol z tego co wiem.
pozdr i mam nadzieje ze szybko przejdzie....:tak:

Hej
Ja leczylam zeba kanalowo w ciazy [ przeswietlenie oczywiscie mi robili] - co prawda nie w tak zaawansowanej, ale dentysta wiedziel ze jestem w ciazy bo brzuszek juz mialam spory. Niestety u mojego dentysty nie ma na razie wolnych terminow dla osob lktore nigdy tam nie byly. Ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak pojdziesz gdziekolwiek to powinni cie przyjac bo przeciez nie mozesz brac silnych lekow przeciwbolowych.
Ja uwazam ze lepiej wyleczyc zeba niz brac leki przeciwbolowe.
A co do tej karty upowazniajacej do darmowego leczenia itd - to jej nie mialam jak bylam pierwszy raz u dentysty i nikt mnie nawet nie zapytal o nia. Wrazie czego wz swoja zielona ksiazke ciazy.

Jakby co to mozesz poprostu sprobowac pojsc do tego dentysty co ja chodze i sprobowac wbic sie bez wizyty - w koncu kto jak kto ale ciezarna wymaga specjalnego traktowania.
Albo chociaz sprobuj tam zadzwonic i powiedz ze jestes w ciazy i zabek cie strasznie boli.
To numer: 0 161 273 8484
Dodam ze jedna z dziewczyn ktora pomaga temu dentyscie jest polka.
Gabinet jest na Oxford road. - nie pamietam dokladnego adresu ale jakby co to go gdzies znajde.

Dorin, Eternity - witamy po wakacjach .

Eternity - zdjecia super. Corcia urosla ci bardzo no a Ty chyba stracilas pare kilo.

pozdrawiam

hejka!
dzieki dziewczyny za informacje.

juz jestem po bolu.niestety musialam isc prywatnie bo mimo iz jestem w ciazy i z wielkim bolem to nigdzie nie chcieli mnie przyjac tylko kazali mi isc do mojego dentysty a ten sobie wyjechal na holiday.jak gdzies bylo miejsce to dopiero za kilka tygodni, a ja tu z bolu umieralam:(
karte upowazniajaca do darmowego leczenia mam i co i tak mi sie nie przydala.
pani stomatolog dala mi lekarstwo i antybiotyki 40 Ł bo okazalo sie ze mam zapalenie dziasla ( a za tydzien cesarka- ciekawe czy mi jej nie przesuna w zwiazku tym) i powiedziala ze po ciazy mam przyjsc na dalsze leczenie- juz w ramach NHS (I hope so)
Najbardziej rozwalilo mnie to ze w razie emergency jest specjalny telefon na ktory trzeba zadzwonic i oni udziela pomocy, a pomoc polegala na tym ze pani popytala co mi jest i kazala nie jesc po tej stronie i brac paracetamol i podala numer tel do dentystow, ktorzy i tak mnie nie przyjeli.
Ale nie ma co narzekac oby lekarstwo trzymalo az do nastepnej wizyty.
POZDRAWIAM

Hej

Mamuski,mam pytanie:-)

Czy to jest normalne ze slysze jak bulgocze w brzuszku mojej corci? Bo to jest naprawde glosne bulgotanie:tak:

No i jeszcze jedno. Moja corcia ma paskudna wysypke na buzce,lekaz powiedzial ze to - milk spots- i nic kompetnie na to nie dal - ponoc ma przejsc samo. Ale to takie twatde chrostki z bialymi czubkami i troche sie martwie ze moze sie w to wdac jakas infekcja:-( Moze znacie na to jakis sposob? Ja myje to rumiankiem ale bez zadnego efektu:no:

pozdrawiamy

Ewiki sliczna ta Twoja coreczka :)) a co do wysypki na buzi to moze kap mala w krochmalu i przemywaj buzie takze krochmalem kilka razy dziennie. u mojej Zuzi rumianek w niczym nie pomogl- ani na zadna wysypke ani na ropiejace oczko ( az do 6 miesiaca zycia gdzie po wizycie w PL zdecydowalismy sie na przetykanie kanalikow lzowych bo oczywiscie tutaj zadnej masci ani kropelek nie chcieli dac tylko kazali przemywac woda :( ) a i staraj sie nie przegrzewac dzieciaczka bo to moze sa potowki

reklama
HEEJKA!

ETERNITY - MIŁO CIĘ "WIDZIEC: PO POWROCIE- ! JA TEZ JADE DO POLSKI 2 SIERPNIA:)!!!JUZ ODLICZAM DNIFAJOWE ZDJĘCIA - SZCZEGOLNIE TO JAK KAJKA WĄCHA KWIATUSZKI!A TOBIE WIDZE POBYT W PL POSŁUŻYŁ - LASENCJA!

MOJA MIAŁA BIAŁE KROSTKI NA NOSKU - TO BYŁY POTÓWKI I SAME ZASZŁY

EWIKI - SUPER WYGLĄDASZ I DZIDZIUŚ RZECZ JASNA:tak:

Do góry